VALIKKO
22.5.2017 13:53

Tervetuloa kesä ja ulkoliikunta !

Kesä ja rantakelit

Kesä tuli myös Kotkaan! Itse olen syksyihminen henkeen ja vereen, mutta kesä tulee kyllä hyvänä kakkosena. Kevät ei ole mun juttu, en välitä hiljalleen heräilevästä luonnosta tai yllättävistä takatalvista. Talven pakkasista ja lumihangista voisi hypätä suoraan toukokuun loppuun, kun lämpötila alkaa lähentelemään +20 astetta ja jokapuolella on raikkaan vihreää. Samalla tavalla kesästä voitaisiin hypätä suoraan sinne syksyn kirpsakoihin, kuiviin ruskakeleihin, kun tarvitaan jo pipoa ja lapasia. Ulkoliikunta kulkee mukana ympäri vuoden, mutta kyllä kesä vaan houkuttelee enemmän pihalle kuin salille hikoilemaan.

Kantorinkan ansiosta lapsen kanssa pääsee vaikka rannalle lenkille, jos haluaa

Kesän ehdoton valttikortti on lämpö, joka mahdollistaa ulkoilun ilman paksuja vaatekerroksia. Etenkin näin pienen muksun kanssa on huomattavasti mukavampaa leikkiä  kuivalla nurmikolla kesävaatteissa, kuin kuravaatteet ja rukkaset päälle pöngättyinä. Koirat eivät kanna sisälle niin älyttömiä määriä hiekkaa ja kuraa, joka taas helpottaa kämpän siistinä pitämistä edes vähän.

ULKOLIIKUNTA VAUVAN KANSSA

Hemmo täyttää tällä viikolla vuoden ja on jäntevöitynyt sen verran, että pystyy jo tulemaan mukaan pyöräilyreissuille. Harkitsimme pitkään, hommaammeko lastenistuimen  vai pyöräkärryn ja sattumalta kaveriperheeltä löytyi molemmat. Pyöräkärry tuntui turvallisemmalta ja mukavammalta vaihtoehdolta Hemmon kannalta, joten sehän meille sitten kotiutui. Nyt paria fillarilenkkiä myöhemmin kulkee minityyppi mukana kuin vanha tekijä. Lauantain testilenkillä oltiin aluksi vähän mietteliäänä kyydissä, mutta hetken päästä vaunusta kuului jo iloista höpöttelyä. Tänään käytiin ruokakaupassa ostamassa kakkutarvikkeita ja todettiin, että perätilaan mahtuu vallan hyvin myös kylmälaukku ja perus kauppaostokset. Tavoitteena onkin vähentää autoilua kesällä huomattavasti ja kulkea kaikki mahdolliset matkat pyörällä tai vaunuillen.

Ekalle fillarilenkille lähdössä

Aurinkoiset kesäaamut houkuttelevat ulos heti aamusta ja olenkin tehnyt perus lihaskuntotreenit pihalla jo jonkin aikaa. Hemmo menee siinä mukana lisäpainona tai sitten mönkii maassa/ istuu keinussaan ohjeita hihkuen. Meillä on tässä uudessa asunnossa kivan kokoinen piha, jossa mahtuu hyvin tekemään vaikka loikkatreeniä jos haluaa. Piha ei myöskään ole super paahteinen, kuten edellisessä kodissa, joten ulkoilla voi myös keskipäivän lämmössä.

Kesältä odotan myös rantapäiviä, kunhan kelit vielä vähän lämpenevät. Meillä on tässä lähellä tosi hyvä, erityisesti pienille lapsille sopiva uimaranta, jonne varmasti suunnataan useasti kesän aikana. Viime kesänä ei taidettu käydä rannalla kertaakaan, sillä jotenkin vastasyntyneen kanssa oli hankalaa lähteä viettämään pidempiä pätkiä ulkona.

Myä fillaroitiin ja koutsattiin Hemmon kanssa, kun Könsikäs heitti reippaamman juoksulenkin

Vielä kun Kotkaan rakennettaisiin kunnollinen ulkotreenipaikka, olisi paketti aika hyvin kasassa. Tällä hetkellä on vielä tyydyttävä kehonpainotreeneihin lenkkien lomassa, mutta onneksi puistonpenkkejä, kiviä ja aitoja löytyy pitkin kaupunkia. Tänään ajattelin lähteä juoksemaan kesän ensimmäisen juoksulenkin shotrseissa ja hihattomassa paidassa. Toki lämpimän kelin takia mukana pitää alkaa kantamaan juomista, mutta se nyt ei maailmaa kaada. Toisaalta shortsikelien tultua on pakko myös alkaa siistimään koipien talviturkkia talven trikookelien jälkeen. Hurjan ikävää ja työlästä, ihan kuin varpaankynsien leikkaaminen ei olisi tarpeeksi ärsyttävää.

Mun vanha kesälätsä palvelee vielä Hemmon kesämies tyyliä 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.