VALIKKO
16.1.2017 19:15

Välineurheilua vai urheilu välineitä?

Könsikkään kanssa yksi ikuisuus aiheista liittyy merkkivaatteiden ja- tuotteiden ostoon. Itse olen sitä mieltä, ettei tuotteen merkillä/hinnalla ole niin suurta merkitystä, kunhan laatu on kohdallaan. Mielestäni korkea hinta ei aina takaa korkeaa laatua. Könsikäs  puolestaan mieluusti ostaa merkkituotteita, eikä sieltä halvimmasta päästä olevia. Sama pätee tarpeellisten ja turhempien ostosten hankkimiseen: jos on jo hyvä sykemittari, tarviiko heti ostaa uutta mallia, kun se ilmestyy markkinoille?

dsc06687

Toistaiseksi paras sykemittari, Suunto Ambit3

Nykyisin ollaan onneksi lähempänä maalaisjärjen käyttöä tavaroiden ostossa, sillä on loppupeleissä aika väsyttävää väitellä kaupassa, kuuluuko lumikolan maksaa 10 vai 20 euroa. Onneksi esimerkiksi urheiluliikkeet ovat tuoneet markkinoille omia, kohtuuhintaisia merkkejä. Hyväksi havaittuja ja jopa Könsikkään apruuvaamia on mm. Stadiumi SOC ja Warp.

Myönnän olevani vähän pihi rahojeni kanssa, mutta en myöskään näe mitään järkeä maksaa perus salipaidasta 40 euroa, jos saman asian hoitavan voi ostaa 10-20 eurolla. Oma kokemukseni on, että samalla tavalla ne Niken kalliit trikoot kuluvat jatkuvasta pesemisestä kuin halvemmat kilpailijansa. Itse asiassa Lidl on yllättänyt iloisesti tuotteillaan, vaikka osassa vaatteissa leikkaus on välillä vähän huonosti istuva ( tosin niinhän se on osassa muidenkin merkkien tuotteista).  Juuri eilen sain äidiltäni Tokmannin ale korista ostettuja Futuren perus paitoja pari kappaletta, niitä kun kuluu ihan kiitettävällä tahdilla niin kotona kuin salilla. Hintaa näille kertyi huimat 2e/kpl ja sovittaessa M koko olikin tosi hyvä päällä. Myös materiaali on pehmeää trikootyylistä kangasta, jolloin kangas tuntuu kivemmalta ihoa vasten. Toimi hyvin aamulla vauvajumpalla ja loppupäivän muutenvain.

dsc06684

Tietyissä tuotteissa olen kyllä vahvasti merkki- ja malliuskollinen. Näihin kuuluu tällä hetkellä selkeimmin juoksukengät. Olen juossut vuosien varrella lähes kaikilla tunnetummilla merkeillä, mutta toistaiseksi parhaiten jalalleni on sopinut Asicsen popot. Näissäkin tarvii olla pronaatiotuki, joka rajaa malleja entisestään. Nyt käytössä on Asics GT-1000 malli, sitä ennen oli Gel Kayanot. Jälkimmäiset ovat olleet toistaiseksi ehdottomasti parhaat jalassa. Mutta vaikka tiettyjä malleja käytänkin, ei se tarkoita, että kävelen kauppaan ja ostan mieleisen mallin maksoi mitä maksoi. Ehei. Etenkin nyt äitiyslomalla on rahankäyttöä tullut säännösteltyä enemmän ja kalliimpia ostoksia tehdessä yritän etsiä netistä parhaimman hinnan tuotteille. Ilokseni löysin viime viikolla XXL:stä juurikin nuo hyvät Gel Kayanot tarjouksesta, mutta paketin kotiuduttua kengät olivatkin naftisti pienet. Tilasin samaa kokoa kuin edelliset, mutta ilmeisesti joko raskaus on muuttanut jalan kokoa tai kengän mitoitusta on muutettu. Palautukseen siis menee ja uusien tossujen etsintä jatkuu. New Balancen malleihin en ole tutustunut ja odotankin merkkiin tutustumista ensi kuun HCR Street teamin kick off tilaisuudessa. Ehkäpä sieltä löytyy uudet lempikengät kesän lenkeille?

dsc06685

Löytyy sieltä kaapista ihan niitä ”kunnon” merkkejäkin! 😉

Toinen vakkarikenkä merkki on Vibram fivefingers. Tykästyin näihin paljasjalkakenkiin muutama vuosi sitten, enkä ole enää kesäisin oikein muita kenkiä edes käyttänyt. Kyseessä on siis varvasmalliset paljasjalkakengät, joilla liikkuminen on luonnollisempaa, kuin tuetuilla lenkkareilla. Näitäkin pitäisi tilata ensi kesäksi uusia, sillä kolmesta parista yhdet on enää käyttökelpoiset. Älkää antako ohuen pohjan hämätä, itsellä nämä kestivät päivittäistä käyttöä kesäisin useamman vuoden! Hinta pyörii 80-300e välillä mallista riippuen, mutta ovat kyllä ehdottomasti joka sentin arvoiset!

dsc06677

Vibram fivefingers Entradat

Mulla on kyllä sama ajatusmalli kaikissa ostoksissa, ei vain omissa urheilutuotteissa. Laadusta en halua tinkiä, mutta en myöskään maksaa tyhjästä. Hemmon vaatteista suurin osa on ostettu joko kirppiksiltä tai alesta, samoin iso osa käyttötavaroista. Nyt minin ulkoilut tapahtuvat pääsääntöisesti vaunuissa, jolloin tärkeintä on ulkovaatteiden lämpö ja hengittävyys. Myöhemminkin haluan panostaa kunnollisiin ulkoilukamoihin, jotta liikkuminen on kivaa ja miellyttävää säällä kuin säällä. Kukapa haluaisi leikkiä sadekelillä pihalla, jos vaatteet kastuu läpi heti ekan lätäkön kohdalla?

Onko teillä olemassa luottomerkkejä vai menettekö sillä mitä sattuu superviikonlopun mainoslehtisestä sillä viikolla löytymään?

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.