VALIKKO
30.11.2016 20:31

Napalm Ted / Mustasuo – Split EP (2016)

Oululainen trio Napalm Ted, tuttavallisemmin Napalmitero, julkaisi noin vuosi takaperin kesällä ensimmäisen ep-näytteensä nimeltä Swallow. Grindcoreen niin black ja death metalia kuin punkkiakin ammentanut debytointi sai jatkoa tämän vuoden alkupuolella yllättävänkin tukevasta Into A Black Ooze-kakkoseepeestä. Samankaltaisista lähtökohdista ponnistaa myös itselleni aikaisemmin tuntematon Mustasuo, johon sain (teko)syyn tutustua tämän houkuttelevan Napalm Ted / Mustasuo-splitin myötä.

Hiukan reilun 13-minuuttisen minilevyn ensimmäisestä puolikkaasta vastaa Napalm Ted neljällä kappaleellaan. Varsinkin aloitus- ja päätösraidat The Bone Fountain sekä Vegacore pistävät sormet naputtamaan pöydänreunaa kulumille. Grindcore ei ole koskaan ollut heiniäni, tuskinpa vieläkään, mutta Napalm Ted on siitä harvinainen porukka, että se sai edes jollain tasolla kiinnostumaan kokonaisesta genrestä. Splittilevyn toisella puoliskolla Mustasuo iskee kehiin kolmen tekeleen verran rosoisempaa soundia ja tasaisempaa sekä ripeämpää paukutusta. Enemmän black metaliin kallistelevat soundit purevat etenkin splitin viimeistelevässä Kuolleiden Valtakunnassa.

Napalm Tedin ja Mustasuon splitti tarjoilee ytimekkään annostuksen muun muassa Napalm Deathin ja Hornan välimuotoa muistuttavaa mustahkoa grindcore-mättöä. Keskimäärin alle pariminuuttisista rykäisyistä nautiskelee kevyesti muutaman levykuuntelun verran putkeen, jo ihan huomaamattaankin, mutta pidemmän päälle äkkiripeä mättäminen saattaa hieman puuduttaa kuulohermoja. Napalm Ted vetää tällä levyllä jonkun verran pidemmän korren monipuolisemmalla ja mielikuvituksekkaammalla äänitaiteellaan.

 3,5/5

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.