VALIKKO
19.5.2019 20:33

Onnellisuus

Mitä onnellisuus on ja mistä sen voi löytää? Onnellisuuden yksi määritelmä on: tunne siitä, että elämä on hyvää. Tutkimusten mukaan onnellisuuteen vaikuttavat perimä, olosuhteet ja ihmisen oma toiminta. Eli jokaisella on tutkimusten mukaan jonkinlainen mahdollisuus vaikuttaa omaan onnellisuuteensa.

Onni on juuri tässä tai ainakin ihan pian tuossa. Pitää vain nähdä se ja antaa sille tilaa. Vanha sanonta ”jokainen on oman onnensa seppä” pitää mielestäni paikkansa. Se mihin kiinnittää huomiota, oikeasti lisääntyy elämässä.

Onnellisuus on positiivinen voima, mutta sen näkeminen vaatii välillä paljon työtä. Valitettavasti negatiivisuus on luonnostaan vahvempi ja ihmiselle ominaisempaa. Mutta joka kerta, kun huomaat hyvän ja ihanan asian, onnellisuutesi kasvaa ainakin jollakin tasolla, ainakin hetkeksi.

Mikä lisää sinun onnellisuuttasi? Minun henkilökohtaista onnellisuuttani lisäävät ehdottomasti perhe, ystävät, liikunta, luonnon ihmeet, metsä, terveys, turvallinen taloudellinen tilanne, positiiviset kohtaamiset, hyvä ruoka, avanto, kirpputorit, matkustelu, uuden oppiminen, itsensä ylittäminen… Lista on loputon, kun sitä lähtee oikein pohtimaan. Mitä pidempi lista on, sitä helpompi on pysyä edes jollakin tasolla onnellisena, vaikka jokin asia putoaisikin listalta pois. Listan pituus on kiinni jokaisesta itsestään ja tavasta katsella maailmaa.

Ihastelu lisää onnellisuutta

Ihastelu lisää onnellisuutta, tai tuo ainakin lisää onnen hetkiä päiviin. Harjoittele ihastumaan päivittäin. Ihastele erityisesti luontoa ja eläimiä. Näiden ihastelu on helppoa. Yritä joka päivä löytää jotain, mitä ihastella ja minkä äärelle pysähtyä. Vauhdissa ei nimittäin voi ihastella. Hidastaminen ja ihastelu auttavat huomaamaan pienetkin onnen hetket arjessa.

Seuraava taso ihastelussa on huomata toisen ihmisen hyvä ja kauneus, sekä sen julkituominen. Lasten ja erityisesti omien lasten ihastelu on helppoa. Milloin viimeksi ihastelit puolisoasi, työtoveriasi tai naapuriasi ja kerroit sen hänelle? Tämäkin vaatii hidastamista ja hyvän sekä kauniin huomaamista. Etsi hyvä, sanoita se toiselle, ja jätä siihen. Ääneen ihastelun jälkeen, tulisi nielaista kaikki negatiivisuus ainakin seuraavan puolen tunnin ajaksi, ja antaa toisen paistatella ihastelun auringon alla.

Jo itse ihastelu ja sen sanoittaminen tekevät onnellisen olon. Ja ehkäpä joku päivä, tuo samainen ihana ihminen, jota ihastelit, langettaa ihastelun säteensä sinuun ja saat paistatella samassa lämmön tunteessa. Onnelliseksi tekee nimittäin myös se, että joku huomaa sinut.

Ihastelu auttaa olemaan onnellinen juuri nyt, ei tarvitse olla sitten joskus siellä, tai silloin kun oltiin tuolla.

Onnellisuus taitaa siis olla pienen pieniä ilon hetkiä arjessa. Ja mitä enemmän näitä hetkiä päiviin mahtuu, sitä onnellisempi olo on. Aloitetaankin siis jo tänään onnellisuus harjoitukset, ja huomataan mitä on tässä ja nyt.

Kommentit

  • Jenna

    Tärkeintä onnellisuudessa on ollut oppia se, että onnellisuus lähtee ihmisestä itsestään: ei materiasta, rahasta tai kenestäkään ihmisestä. Onnellisuus ei riipu siitä, mitä ihmisellä on tai mitä ei ole, vaan siitä mitä ihminen on.

     1
  • Tytti Honkonen

    Juurikin näin. ❤ On tärkeää hidastaa ja tehdä itselleen omilla ajatuksilla, puheilla ja teoilla jokaisesta hetkestä mahdollisimman onnellinen.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.