VALIKKO
18.6.2019 07:44

All u need is love

Rakkaus. Maailman tärkein asia, sanon minä. Samalla se on maailman vaikein asia. Ihminen ei ole mitään ilman rakkautta. Rakkaus on vaativa, sitä pitää vaalia ja hoivata. Se on kuin pieni lapsi, sitä ei voi jättää pitkäksi aikaa ilman huomiota. Rakkaus kuuluu positiivisten tunteiden kategoriaan, niihin joita pitää ruokkia, niihin jotka jäävät negatiivisuuden alle helposti. Rakkautta on monenlaista ja kaikki se tuntuu hyvältä. Rakkaus on kuten tunteet yleensäkin, sitä ei voi pakottaa. Mutta sitä voi harjoitella.

Rakkaus itseä kohtaan

Mikäli tätä taitoa ei hallitse, ei voi rakastaa muitakaan täydellä sydämellä.  Jos ei osaa rakastaa itseään, on muidenkin vaikeaa rakastaa sinua ja sinun on vaikea ottaa rakkautta vastaan.

Kaikki itsensä rakastamisessa lähtee siitä, kuinka sinä puhut itsellesi? Eikös se kuitenkin ole aika hyvä tyyppi, jonka kanssa olet viettänyt aikasi ensi parkaisusta lähtien? Olette yhdessä kokeneet ilot ja surut. Sen tyypin kanssa olette kulkeneet koko matkanne tiiviisti yhdessä. Eikö tuo tyyppi ansaitse olla sinulle se kaikkein rakkain? Se jota kohtelet kuin maailman tärkeintä vierasta.

Mene peilin eteen alasti seisomaan. Ihastele tuota mestariteosta. Mikäli mielesi tekee sättiä jotain kohtaa, niin harjoittele näkemään sen kauneus. Jos et millään näe kaunista kokonaisuutta, niin etsi itsestäsi jokin yksittäinen kohta, mitä voit oikeasti ihailla. Mikäli jokin oikeasti häiritsee sinua, niin voisitko tehdä jotain, jotta tuo asia muuttuu sinun mielestäsi paremmaksi? Näkisitkö tuon muutoksen jälkeen itsesi ihanana ja rakkaana? Jos vastaat kyllä, niin go for it.

Ole itsellesi lempeä ja puhu itsellesi kauniisti. Esimerkiksi rasvaa suihkun jälkeen vartalosi rakkaudella. Pysähdy arpien kohdalla ja muistele mistä ne tulivat ja ihastele, kuinka olet siitäkin selvinnyt tai pysähdy vessakäynnillä hetkeksi peilin eteen, hymyile itsellesi, iske silmää ja sano: ”Hyvältä näyttää” tai ”Hyvin pyyhkii” tai ”Hienosti hoidettu”.

Muista joskus viedä itsesi välillä treffeille, koska olet ansainnut sen.

Rakkaus muita kohtaan

Rakastaa voi monia asioita, mutta aidossa voimaannuttavassa rakkaudessa saat myös vastarakkautta. Tämän vuoksi rakkautta osoittavat elävät olennot ovat hyvä rakkauden kohde. Vastarakkaus vahvistaa ihmistä. Ihminen kutistuu olemattomattomaksi mikäli ei saa mistään rakkautta. Ihmisen pitää kuitenkin osata ottaa rakkaus vastaan ja huomata se, luottaa siihen.

Eläimet

Ylivoimaisesti helpoin rakkauden kohde. Esimerkiksi meidän Hippu-koira. Miten onnekas olo onkaan joka kerta, kun tulet kotiin. Siinä se makaa eteisen lattialla selällään, häntä vispaten, maailman onnellisimpana, koska juuri sinä tulit kotiin. Tai kuinka se hakeutuu sohvalla ihan liki, varsinkin kipeänä ollessasi. Tai siis sä oot maailman ihanin tyyppi, kun lähdet metsään mun kanssa. Tätä rakkautta on helppo ruokkia rapsutuksilla ja ruoalla.

Ystävät ja sukulaiset

Molemmat erittäin tärkeitä minulle. Meillä on hassu ja tiivis suku. Me nauretaan paljon yhdessä, tuetaan toisiamme surun hetkellä, ilahdutetaan arjessa ja järjestetään aika ajoin aikaa kokoontua yhteen. Me ollaan aina vietetty paljon aikaa yhdessä ja kasvettu yhteen.

Sama koskee ystäviäni. Ystävyyssuhteeni ovat muuttuneet elämän aikana. Nyt aikuisiällä arvostan sitä, että etsitään yhteistä aikaa ja jaetaan arkea. Minulla on muutamia sydänystäviä, joiden kanssa voin jakaa kaiken. Toisten kanssa kokoonnumme tasaisin väliajoin yhteen (yleensä syömään hyvin 😋) ja päivitämme kuulumiset, haaveillaan matkoista ja jaamme ajatuksemme. Toisten kanssa käydään lenkillä tekemässä tilannepäivityksiä arjesta. Tärkeintä ystävyys ja sukulaisuus rakkaudessa sekä sen vaalimisessa on varmasti yhteiset kiinnostuksen kohteet, arvo- ja ajatusmaailma ja jaettu aika. Jotta nämä suhteet kukoistavat, pitää löytyä halu vaalia. Vaikka ei olisi aikaa nähdä tai puhua puhelimessa, niin jo lyhyt viesti kertoo, että toinen ajattelee sinua.

Lapset

Äidin rakkaus omia lapsia kohtaan on jotain, mitä ei voi sanoiksi pukea. Se on jotain uniikkia. Tässä kohtaa elämääni, kun lapset ovat teinejä, olen tietoisesti harjoitellut päästämään irti. Olen harjoitellut antamaan tilaa ja luottamaan hiljalleen siihen, että me ollaan annettu hyvät alkiot elämään. Nyt heillä on vapaus kasvaa turvallisesti vielä äidin siipien suojassa, mutta enää en purista siipiä kiinni. Siipien alle voi palata, kun siltä tuntuu. Rakkaus lapsia kohtaa ei vähene, mutta sen osoittaminen muuttaa muotoaan. Enää rakkautta ei välttämättä osoiteta päivittäisillä hali- ja sylituokioilla, vaan yhdessä vietetyllä ajalla ja olemalla kiinnostunut tuon teinin elämästä sekä sanomalla joka ilta: ”Minä rakastan sinua”. Äidin rakkaus kestää myös hetket, kun äly ei ole pysynyt toiminnassa mukana tai, kun äiti on maailman paskin tyyppi. Äidin rakkaus kehittyy lasten kasvun mukana.

Puoliso

Rakkaus omaa puolisoa kohtaan, ja sieltä saatu vastarakkaus ovat minulle tärkeintä ja voimauttavinta. Olen onnellinen siitä, että yhteinen tahtotilamme on kehittyä yhteisellä matkalla. Me kuljemme vahvasti vierekkäin ja teemme paljon asioita yhdessä, jaamme tietoisilla valinnoilla arkea yhdessä. Pyrimme päivittäisillä valinoilla huomioimaan toisemme. Toinen laittaa tiskit sillä aikaa, kun toinen tekee tuokaa. Toinen viikkaa pyykit, niin toinen pääsee treeneihin. Viedään Ilmo yhdessä peleihin, niin voidaan käydä yhdessä kahvilla. Kun toinen ei jaksa, niin toinen käskee lepäämään. Arjen jakaminen on varmasti asia, mikä saa minut rakastamaan tuohon mieheen joka aamu uudelleen vielä 17:n vuoden jälkeenkin. Ja hymy ja yhdessä nauraminen. Ja se, että se sanoo ääneen, että olen kaunis ja kuinka paljon se rakastaa minua.

Olen onnekas, tiedän. Mutta tiedättekö, että ei tämä aina ole näin ollut. Me ollaan tätä yhdessä harjoiteltu. Tietoisesti sanoitettu asioita, joihin toivoo muutosta. Ollaan harjoiteltu muuttamaan itseämme. Pohdittu mikä tekee meidät onnelliseksi ja menty yhdessä sitä kohti. Me ollaan kasvettu tiimiksi, joka kohtaa karikoita ja surua ja väsymystä, mutta yhteinen tahtotilamme on yhdessä noiden yli päästä.

Rakkkaus ei aina ole kuohuviiniä ja kuumia suudelmia autiolla hiekkarannalla. Rakkaus on hyvää arkea ja onnellista oloa, jonka muistaa sanoittaa ja näyttää. Ei riitä, että kerron sitten, kun en enää rakasta. ❤

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.