VALIKKO
24.5.2019 20:28

Curly girl metodi

Curly girl metodi on nyt kaikkien huulilla, tai oikeammin hiuksissa. Kauppojen hyllyt ammottavat tyhjyyttään sulfaatittomista shampoista ja silikonittomista hoitoaineista. Moni kuitenkin lyö hanskat tiskiin jo siinä vaiheessa, kun alkaa lukemaan jäätävää ohjeluetteloa, kuinka toimia sekä mitä saa päähänsä laittaa ja mitä ei. Jos tuo ei vielä pelota, niin sanasto saa viimeistään sormen suuhun: ploppaus, cast, final wash, CO-wash…

Ajatus pähkinänkuoressa on kosteuttaa hiusta mahdollisimman paljon. Hiukseen ei käytetä mm. suoristusrautaa tai tuotteita, jotka sisältävät silikonia tai alkoholia, aineet tungetaan märkään hiukseen ja annetaan ajan kuivattaa.

Muista, että kyseessä on hiustenhoitometodi. Ei sen enempää. Eli rennoin rantein kokeilemalla eteenpäin. Kihartuminen saattaa ottaa muutaman pesun verran aikaa. Ei ole myöskään takuuta, että kaikkien hiukset kihartuvat. Suosittelen kuitenkin testaamaan, jos kiharapilvi houkuttaa. Jos oikein innostuu, niin hifistelyä tämän(kin) asian suhteen voi jatkaa loputtomiin, mutta alkuun pääsee mainiosti muutamalla marketti tuotteella.

Tässä teille laiskan naisen curly girl, joka on toiminut minulla.

Viimeinen pesu eli final wash

1.

Viimeinen pesu tehdään esimerkiksi suihkusaippualla. Tämän tarkoitus on puhdistaa hius kaikesta ylimääräisestä. Tämä pesu tehdään vain kerran siinä kohtaa, kun aloitetaan metodi.

2.

Tämän jälkeen hiukseen hierotaan silikoonitonta hoitoainetta muutaman minuutin ajan. Hoitoaine huuhdellaan lisäämällä vähän kerrallaan vettä hiukseen ja hieromalla hiuksia hellästi samaan aikaan. Ajattele, että työnnät väkisin hoitoainetta hiuksen sisään. Huuhdo hiukset lopuksi normaalisti. Joku ohje neuvoo, että hoitoainetta voi jättää hiukseen, mutta tämä saattaa kutittaa päänahkaa.

3.

Rutistele hiuksista enimmät vedet ja suihkuta runsaasti hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Tässä kohtaa voit hetkeksi kietoa hiusten ympärille esimerkiksi t-paidan muutamaksi minuutiksi eli plopata, jotta voit rasvata itsesi ja pukeutua. Älä kuitenkaan käytä tavallista pyyhettä, joka imee veden hiuksesta itseensä. Ajatus on puskea kosteus hiuksen sisään.

4.

Seuraavaksi puristele hiuksiin pää alaspäin alhaalta ylöspäin runsaasti geeliä. Geelin tulee ikään kuin litistä, kun puristelet sitä hiukseen. Jotkut ohjeet käskevät laittaa geelin ennen t-paitaa, mutta saattaa olla, että kihara suoristuu t-paita paketissa. Anna hiusten kuivua itsestään. Tässä kohtaa älä koske hiuksiin. Mikäli sinulla on kiire, niin voit käyttää hiustenkuivaaja diffuusoria eli siihen erikseen liitettävää päätä.

5.

Kun hiukset ovat kuivat, niin rutistele kiharoita eli crunchaa, jolloin geelipinta rikkoutuu ja kiharoista tulee pehmeät. Älä laita hiuksiin lakkaa.

Seuraavat pesut

Metodissa on ajatuksena, että hiusten pesuväli pitenisi, eikä shampoota enää välttämättä tarvitse, vaan hiukset pestään hoitoaineella. Hoitoainepesussa kasteltua hiusta ja päänahkaa hierotaan useiden minuttien (n. 5min) ajan hoitoaineella. Tämä hierominen irrottaa rasvan ja lian päänähasta. Mikäli hius tuntuu vielä pesun jälkeen rasvaiselta tai likaiselta, saattaa se johtua liian vähäisestä hieronnasta. Mikäli tuntuu, että kaipaa shampoota, niin on ok käyttää sulfaatitonta shampoota.

Onpa pesutapasi kumpi vaan, niin pesun jälkeen toista kohdat 2-5 kappaleesta Viimeinen pesu.

Yöt ja aamut

Mikäli lähdet kosteilla hiuksilla nukkumaan, niin suosittelen kiepauttamaan hiukset päälaelle sykerölle.

Aamulla suihkuta hiukset kosteiksi esimerkiksi suihkepullossa olevalla hoitoaine-vesi seoksella. Seoksen suhteet noin ruokalusikallinen hoitoainetta/ suihkepullollinen vettä. Asettele hiukset haluamallasi tavalla ja anna niiden kuivua vapaasti. Riko kovettunut kihara, kun hius on kuiva. Itse rikon kiharoita työmatkalla autossa. 😂

Silikoniton hoitoaine
Hiuksiin jätettävä hoitosuihke 🙈
Sulfaatiton shampoo
Alkoholiton geeli

Minun vinkki on, että kokeile rohkeasti, äläkä anna ohje- ja sanaviidakon pelästyttää. Ja tarkempia lisäohjeita ja vinkkejä kannattaa käydä lukemassa Facebookin Curly girl Suomi ryhmästä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.