VALIKKO
8.8.2019 12:00

Hyvinvoinnin abc ja vähän öötäkin vol. 2

Aloitin postaussarjan hyvinvoinnista. Kerron näissä teksteissä asioista, jotka vaikuttavat omaan hyvinvointiini. Tässä sarjan 2. osa.

J

Juoksu. Muutaman kerran viikossa olisi hyvä ärsyttää hengitys- ja verenkiertoelimistöä oikein kunnolla. Itse pyrin juoksemaan muutaman kerran viikossa. Teen juoksuharjoitukset eri intensiteeteillä. Välillä juoksen hiljalleen minulle pidempiä matkoja eli noin 5-7 kilometriä, välillä teen spurttilenkkejä eli juoksen kovaa n. 30 sekuntia ja kävelen 30 sekuntia puolen tunnin ajan, toisinaan juoksen lyhyempiä lenkkejä korkeilla sykkeillä.

K

Kurkuma. Kurkuma poistaa kehosta tulehduksia. Käytänkin tätä maustetta lähes kaikkiin ruokiin. Välillä lämmitän mantelimaitoa ja lisään siihen kurkumaa, kardemummaa sekä kanelia, nam!

L

Luovuus. Sen jälkeen, kun olen oppinut pysähtymään ja olemaan itselleni armollinen, olen löytänyt luovuuden. Aiemmin olen hokenut itselleni, etten osaa tai en voi. Nämä ajatukset karistettuani olen avannut aivan uusia ovia. Nykyään kirjoitan paljon, maalaan, ompelen ja järjestän tapahtumia. Teen mitä ikinä mieleen pälkähtää.

M

Magnesium. Syön joka ilta kaksi magnesium purutablettia. Tämä auttaa yöllisiin heräilyihini sekä levottomiin jalkoihin.

N

Nauru. Nauru, iloisuus ja positiivisuus ovat elämäni eliksiiri. Kuihtuisin varmasti pois, mikäli nämä vietäisiin minulta. Jos muu ei auta, niin paska vitsi battle päälle.

O

Oleminen. Pitää osata olla. Aina ei voi vain mennä ja tulla, koska silloin ei voi huomata kaikkea hyvää itsessä ja ympärillä. Ollessa kuulee mielensä.

P

Parisuhde. Mikäli elää parisuhteessa, tulee se asettaa elämän kärkisijalle kaikissa olosuhteissa, sillä muuten se hiipuu ja katoaa. Onnellinen parisuhde yllättää päivittäin. Hyvinvoiva parisuhde kestää myös myrskyt paremmin. Parisuhteen, aivan kuten kaikkien ihmissuhteiden tulee vahvistaa sen osapuolten hyvinvointia.

Q

Quinoa eli kvinoa on kuulunut suosikkeihini siitä lähtien, kun aloin lisäämään ruokailuuni kasvisruokia. Kvinoan lisäksi pavut ja linssit ovat isossa osassa arkiruokiamme nykyään.

R

Raha. Raha tai oikeammin sen puute on asia, mikä saa minun hyvinvointini järkkymään. Rahan puute rajoittaa unelmieni toteutusta eli en pysty heittäytymään täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Tilipäivänä iskee ahdistus, kun aloittaa laskujen maksun, ja jännittää riittääkö rahat kaikkiin laskuihin. Olen harjoitellut aktiivisesti rahan käyttöä. Oman ajatusmaailman muokkaaminen on auttanut hurjasti tähän ahdistukseen. Pitää vain punnita tarkasti tarvitseeko jotain oikesti vai olenko onnellinen ilmankin.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.