VALIKKO
15.7.2019 09:25

Kuinka Suomipop festivaalit sujuivat

Kaupallinen yhteistyö: Suomipop festivaali, liput saatu

Paljon odotettuja Suomipop festivaaleja vietettiin viime viikonloppuna. Kerron tässä millaiset fiilikset minulle jäi  näistä festareista.

Odotin Suomipoppeja todella innoissani, sillä ne olivat itselle tämän kesän huipputapahtuma. Perjantaille oli sattunut kaikki omat suosikki esiintyjät ja siitä tulikin festareiden pääpäivä itselle. Sain viettää koko päivän rakkaiden ystävien kanssa. Alueelle saapuessamme ilma oli todella kylmä, mutta olimme varautuneet asiaan lämpimillä vaatteilla. Varavaatteet sai helposti jätetettyä alueen ulkopuolella olevaan narikkaan. Alkuiltapäivästä alueelle ei vielä ollut jonoja ja muutenkin meininki tuntui todella rauhalliselta, sillä Aamulypsylavan musiikki ei kuulunut portille. Tämä muodostui pieneksi ongelmaksi illan mittaan, sillä alueella ei kuullut milloin uusi bändi alkoi soittamaan toisella lavalla ja, jos ei ollut tarkkana aikataulun kanssa, niin missasi keikan alun. Alkuillasta sisälle sai jonottaa jo pidempään. Iltapäivän edetessä myös lämpötila nousi ja varavaatteet saivat roikkua narikassa.

Koko festareiden ajan ihmiset olivat iloisella ja rennolla mielellä. Itse en nähnyt yhtään tappelua tai edes sanaharkkaa koko festareiden aikana. Kotikaupungissa kun oltiin, niin paikka oli täynnä tuttuja ja erityisen ilahduttavaa oli nähdä kaikkia vanhoja kavereita, jotka asuvat jo muualla, mutta olivat tulleet kotikaupunkiin festareille. Tuttavapaljoudesta johtuen itse musiikin kuuntelu jäi osittain vähemmälle, vaikka hyvin sitä ehti tanssahtelemaan lempiartistien tahdissa. Onneksi esiintyjiä ja aikaa oli paljon. Festareilla näkyi kaiken ikäisiä juhlijoita. Muutamia lapsiakin alueella oli, mikä varsinkin illan pimetessä hieman häiritsi itseä, sillä koko alue on anniskelualuetta ja ihmiset olivat ilolientä osittain melko paljonkin ottaneet. Ehkä edelleen oma pieni ei-anniskelualue olisi vielä kuitenkin poikaa, mikäli lapset ovat festareille tervetulleita.

Kotipaikkakunnalla tapahtuva kaupunkifestari eroaa muista festareista eniten sillä, että yöksi saa kaatua omaan sänkyynsä. Toisaalta näillä festareilla päivät ovat pitkiä, sillä välillä ei viitsinyt lähteä käymään kotona. Tämä vaikuttaa myös rahan käyttöön. Jos muilla festareilla voi syödä ja juoda omassa mökissä tai teltalla, niin näillä festareilla kaikki asiat hoidetaan aluella ja tämä tuntuu kukkarossa myös. Eli vaikka majoituskuluissa ehkä säästää, niin muut oheiskulut nostavat budjetin äkkiä samalle tasolle.

Summa summarum siis on, että hauskat festarit kaupungissa. Paljon tuttuja ja iloisia ihmisiä. Artistit melko samat kuin muillakin festareilla, mutta laaja kattaus Suomen popin huippuja. Äänentoisto tuntui melko rajatulta, minkä kyllä ymmärtää kaupunkiympäristössä. Tällaiset festarit ovatkin tarkoitettu ehkä enemmän ajanviettoon ja rentoutumiseen, kuin puhtaasti musiikkielämysten tarjoamiseen. Jatkoon!

Kuva Henri Juvonen

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.