VALIKKO
25.9.2019 12:00

Minuutin pysähdys

Paljon puhutaan, että ei ole aikaa rentoutua tai rauhoittua. Tässäpä kuitenkin pari vinkkiä, joiden avulla voit rentoutua muutamassa minuutissa. Ainut mitä sinun pitää tehdä on pysähtyä, ihastella ja keskittyä vain siihen mitä teet. Työnnä muut asiat kevyesti mielestäsi.

Laskuri

Laita silmät kiinni ja hengitä muutaman kerran nenän kautta sisään ja ulos. Aloita mielessäsi luettelemaan numeroita 1,2,3… Mikäli mielesi lähtee harhailemaan, niin aloita laskeminen alusta. Laske vaikka 20:een, hengitä vielä muutaman kerran rauhallisesti vatsaan asti, avaa silmät ja jatka päivän askareita.

Pilvibongari

Pysähdy ja käännä katse kohti taivasta. Keskitä ajatuksesti vain ja ainoastaan pilviin, niiden vaihtuviin muotoihin, väreihin ja liikkeeseen.

Kivien ystävä

Käännä katseesi maahan ja poimi sieltä ensimmäinen kivi, joka ”kutsuu” sinua tai etsi jonkin tietyn värinen tai muotoinen kivi. Nosta kivi kädellesi ja tutki sen eri sävyjä ja muotoja. Paina kivi poskeasi vasten ja tunnustele miltä se tuntuu.

Suussa sulava

Tarvitset esimerkiksi rusinan tai tikkarin. Ota tämä pieni herkku käteesi ja katsele sitä hetki. Keskity vain sen väriin ja muotoon. Haista miltä herkku tuoksuu. Aseta herkku kielellesi ja anna sen liueta siinä. Aisti kaikki maut, mitä suuhusi tulee.

Tuijotus tuokio

Valitse juuri nyt edestäsi pieni alue, esimerkiksi kasvi ja ala tuijottamaan sitä. Hengitä ja tutki mitä kaikkea näet. Eri värejä ja muotoja.

Varvashieronta

Ota jalkaterä käteesi ja sivele sitä hetki. Nappaa tämän jälkeen varvas kerrallaan käteesi ja pyöritä niitä samalla varovasti vetäen. Tämän jälkeen hiero peukaloilla jalkapohjaa päkiästä kantapäähän asti. Keskity vain jalkaasi ja siirrä muut ajatukset kevyesti syrjään.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.