VALIKKO

Nature on my mind

Joulutervehdys!

Tänäkin vuonna ollaan jännitetty, onko joulu valkoinen? Harmiksemme ilmastonmuutos vaikuttaa merkittävästi joulun ajan säähän. Ilmastonmuutos vaikuttaa kaikista vuodenajoista eniten talveen. Talvessa tapahtuvia muutoksia ovat lauhat talvet, pilvisyys, pimeys, lumeton maa, vesisateet sekä hetkelliset ääri-ilmiöt, kuten runsas lumisade ja korkea pakkanen. Onni on, että tänä vuonna saadaan nauttia valkoisesta joulusta mm. Keski-Suomen maisemissa ja muualla.

Miten voit tehdä jouluna ekologisia valintoja notkuvien herkkupöytien ja kulutustavaroiden ostamisen lomassa? Muista kierrättää lahjapaperit energiakeräysastiaan tai säästä ensi vuotta varten pakettikortit ja ehjät lahjapaperit. Muista viedä kinkkutempauksen mukaan paistinrasvat kierrätyspisteelle. Muista syödä lautanen tyhjäksi, ettei ruokahävikin määrä jouluna pääse kasvamaan. Joululahjojen ostamisen sijaan ystäville voi tarjota elämyksiä luontoretkillä, rentoa yhdessäoloa ja illanistujaisia tai muita aineettomia lahjoja.

Nyt on aika juhlia! Hyvää joulua!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.