VALIKKO

Nature on my mind

8.5.2018 12:18

Kevään kauniit luonnonkukat

Auringonsäteet kohtaavat lumettoman maan ja kevään kukkaset ja kasvit nousevat esiin. Loskan, hiekan ja mudan joukosta löytyy jotain kaunista. Leskenlehdet, näsiät, sinivuokot, valkovuokot, kangasvuokot, idän sinililjat, rentukat, ruttojuuret jne. Mikä on sinun suosikki kevään kukka?  

 

 Leskenlehdet ja kevättaskuruoho ovat ensimmäisiä kevään kukkia. Leskenlehdet säteilevät valoisuudellaan pihoilla ja pientareilla. Ne muistuttavat usein, että kevät on alkanut ja kesää kohti mennään. Kevättaskuruoho muistuttaa ulkonäöllisesti apilaa ja viihtyy hyvin aurinkoisilla paikoilla.

Idän sinililja ja valkoiset idän sinililjat ovat herkkiä ja hentoja, mutta niin ihastuttavia!

Ruttojuuri viihtyy rannoilla ja sen törröttävät kukinnat erottuvat hyvin keväisin maan pinnasta. Oikealla oleva näsiä on hyvin myrkyllinen ja kukan tuoksu on voimakas. Näsiä on kauniin purppuranpunainen!

Valkovuokot ja sinivuokot ovat odotetuimpia kukkia keväisin. Kukissa viehättää erityisesti kaunis väri kaiken harmauden keskellä. Sinivuokot ovat valkovuokkoja yleisimpiä Keski-Suomessa, mutta valkovuokkoja löytyy silti jonkin verran luonnosta. Sinivuokkoja voi esiintyä myös vaaleanpunaisen sävyisenä, mikä on melko harvinaista.

Torvijäkälän kukinta on punaista. Torvijäkälä on yksi suosikkini jäkälälajeista. Kivien päällä usein kasvava torvijäkälä on näyttävä ilmestys.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.