VALIKKO

Nature on my mind

2.7.2018 11:04

Lomailijan kesävinkit: Hanko ja Suomenlinna

Kaksi suosikki kesälomakohdetta Suomessa ovat Hanko ja Suomenlinna. Molemmat ovat hyvin ainutlaatuisia ja upeita matkakohteita, joissa meri vallitsee maisemaa ja tuuli puhaltaa hiuksiin. Eteläinen maisema tuo loman tunnetta ja maiseman vaihtelu virkistää mieltä. On jotain uutta nähtävää!

“Hankoon Helsinkiä pakoon soudan Hankoon wohhoo…”

30 km rantahiekat, purjeveneiden satamat, valtavat pitsihuvilat, aurinkoiset terassit, upeat majakat, kesäpäivän unelmat…

Terveiset Hangosta! Meri vallitsee Hangon läheisyydessä. Meren suolaisuus tuntuu iholla ja hiuksissa. Merituuli on voimakas rannoilla. Rannoilla on suloisia uimakoppeja. Rantaviivaa tähdittävät lukuisat pitsihuvilat, joita on mukava ihastella kulkiessa rantareittejä pitkin. Rannalla on tilaa pötkötellä pitkin päivää ja nauttia kauniista kesäpäivästä.    

Hangon keskustan tuntumassa sijaitsee muhkean punainen vesitorni, josta voi katsella upeita merimaisemia ja hahmottaa Hangon kaupunkia paremmin. Aivan majakan vieressä on kirkko, jossa voi myös vierailla.

Hangossa sijaitsee Suomen eteläisin kärki Tulliniemen luonnonsuojelualueella, joka on myös lajirikas luontokohde. Luontopolun reitti eteläisimpään kärkeen on noin 6 km, joten retkelle kannattaa varata monta tuntia aikaa. Hangon alueella voi tavata upeita merilintuja: tiiroja, haahkoja, kalalokkeja, haarapääskyjä, isokoskeloita, merimetsoja…

Hangon Casino on yksi kuuluisimmista rakennuksista ja ravintoloista. Upea valkoinen rakennus ilahduttaa kulkijaa ja terassilta on upeat maisemat merelle.

Hanko on ihana kesäkaupunki ja lomanviettopaikka. Kesäsesongin aikana Hanko puhkeaa kukkaan ja ravintolat avaavat ovensa. Keväällä voi törmätä ravintolan etsintä haasteeseen, kun osa ruokapaikoista on vielä kiinni tai ne avautuvat vasta myöhemmin illalla. Hankoon ehtii tutustumaan hyvin yhdessä päivässä, mutta parin päivän visiitti mahdollistaa laajemman tutkimusmatkailun pitkin ihanaa luontoa ja merimaisemaa ihaillen.

Matka jatkuu Suomenlinnaan…

Aina, kun saavun Helsinkiin, pohdin ehdinkö käymään Suomenlinnassa. Lauttamatka Suomenlinnaan vie noin 15 min ja matkan aikana voi jo hengähtää ja nauttia kiireettömästä ajasta. Suomenlinna on historiallisesti merkittävä kohde ja siellä on paljon nähtävää. Minusta on aivan ihanaa kävellä pitkin mukulakivikatuja ja käydä ihanassa kahvilassa nauttimassa kakkukaffet. Polkuja pitkin pääsee tutustumaan tarkemmin saaren luontoon ja pääsee rentoutumaan ihmisvilinän joukosta. Kun vilkkaat kesäpäivät houkuttelevat paljon turisteja Suomenlinnaan, on mukava hengähtää hetki yksin ja kuunnella aaltojen kohinaa. Istuskellaan piknikillä ja nautitaan kesästä.

Villisti kasvavat kukkaniityt ovat kaunista katseltavaa. Syreenien kukinta tuoksuu voimakkaasti puistoalueilla keväisin. Suomenlinnassa näkyy aina paljon lintuja esimerkiksi kalalokkeja, haahkoja, valkoposkihanhia, varpusia, pääskysiä, fasaaneja ja räkättirastaita.

Suomenlinna on täynnä linnoitusten aikaisia muureja ja rakennelmia. Tykkejä on myös säilytetty nähtäväksi. Saarelta löytyy museoita ja kesäteatteri toimintaa kesäisin. Syksyisin puistojen suuret puut hehkuvat värikkäästi ja tunnelma on hyvin lämmin. Kesäpäivän vietto sujuu mukavasti Suomenlinnassa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.