VALIKKO

Nature on my mind

11.6.2018 10:01

Millainen mökkielämä sopii sinulle? + sometauon fiilikset

 

“Karkuun arjen kiireistä, omaa aikaa ja rauhallisuutta.”

“Aika pysähtyy, kun viettää aikaa mökillä.”

“Ei huolen häivää, vain hyvää energiaa.”

“Ladataan akkuja ja ollaan vaan.”

Onko tärkeää, että mökiltä löytyy kaikki pelit ja viihteet? Tuleeko vesi kaivosta kantamalla vai suoraan hanasta? Pitääkö puita halkoa, jotta sauna saadaan lämpimäksi vai lämpiääkö sauna nappia painamalla? Mitä mökillä nykyisin tehdään? Miten mökkielämä on muuttunut vuosien saatossa? Mennäänkö marjaan ja kalastamaan 50 vuoden päästä? Kuinka pärjätään metsän syleilyssä, kun miljoona hyttystä tuntuu pörräävän ympärillä? Uskallanko kulkea metsässä yksin? Lähdetäänkö vaellusretkelle ja yövytään teltassa tähtitaivaan alla? Mitä jos karhu tulee vastaan tai kyy pistää? Miten pärjään ilman somettamista muutaman vuorokauden? Mitä jos akku loppuu, eikä minuun saada yhteyttä?

“Herätään aamutuimaan lintujen lauluun.”

“Mökillä rentoudutaan, eikä tehdä töitä.”

“Soudellaan järvellä kauniina kesäpäivänä ja mennään ongelle.”

“Etsitään kantarelleja metsästä ja poimitaan mustikoita.”

“Kiivetään korkeimmalle kukkulalle ja ihastellaan maisemia.”

 

 

SOMETAUKO!!!

 

Ota ilo irti vapaudesta ja jätä somevälineet laukkuun. Upeita luontovalokuvia on toki mukava ikuistaa. Mikä olisi vapauttavanpaa kuin irtaantua puhelimesta pariksi päiväksi. Irtaantua uutisista ja maailman menosta. Keskittyä omaan elämään ja siihen hetkeen, jossa nyt on. Kuunnella luonnon ääniä ja nauttia tuulen väreistä. Heittäytyä täydellisesti aaltojen keinuun ja jättää kaikki askareet taakse. Rentoutumista ja mielenrauhaa luonnosta. Nautintoa parhaimmillaan ja uusia elämyksiä. Sytytetään nuotio levähdyspaikalle ja kuunnellaan kipinöiden hehkutusta. Aistit vapautuvat niin paljon, kun antaa niille tilaa ja mahdollisuuden luoda tunteita.

 

“Haloo, kuuletko sinä minua?”

 

Fiilikset sometauon jälkeen ovat positiiviset. Informaatioähkystä on otettu irtiotto. Päivä sujuu rennommin ilman jatkuvaa päivitysten tai tykkäysten kyttäystä. Ei turhaa stressiä, ei huolen häivää. Tavoitettavissa on hyvä olla, mutta sometauko tekee varmasti hyvää jokaiselle hektisen elämän tallaajalle. Ensi kerralla, kun lähestyt mökkielämää tai maaseudun rauhaa, muista harkita sometaukoa.

 

“Nautitaan elämästä, se on tässä ja nyt!”

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.