VALIKKO

Nature on my mind

12.3.2018 17:37

Millainen on puuvillan matka puuvillapellolta ostajan käsivarsille?

Puuvilla on suosittu ja ihoystävällinen materiaali. Ostaessa tuotteita ei tule usein mietittyä, kuinka paljon vettä kuluu puuvillan tuotantoprosessissa tai kuinka suuret ovat kuljetuskustannukset viljelymaasta myymälän hyllyihin? Millainen on ympäristötietoisuuden merkitys ja miten sitä voisi lisätä kuluttajien keskuudessa? Millaisessa ympäristössä puuvillapumpulia kasvatetaan? Kumpi olisi eettisempi valinta, puuvilla vai luomupuuvilla? Kysymyksiä kysymyksiä kysymyksiä, mutta missä ovat vastaukset?

 

Mitä kuluttajan tulisi tietää tuotteesta? Internet on täynnä tietoa, mutta usein vain kiinnostavimmat asiat nousevat esille. Ihana väri. Ihana uusi vaate. Ihana matsku. Tuntuu hyvältä iholla. Tämä on pakko ostaa.

 

Kuinka eettiset kysymykset näkyvät ostotapahtumassa? Tuotteesta voi usein löytää alkuperämaan, tuotteen raaka-aineet tai materiaalit, hoito-ohjeet ja muuta informaatiota. Useat uutiset ja mielipidekirjoitukset ohjailevat usein kuluttajien mielipiteitä ja kehittävät kriittisyyttä uusien tuotteiden ostamiseen.

 

Kaiken tämän jälkeen. Menen ystävän kanssa kaupunkikierrokselle. Törmään upeasti sommiteltuun näyteikkunaan. Ihailen uutuustuotteita, joista ihastun täydellisesti istuvaan puseroon. Mieleni sanoo minulle: osta, osta, osta. Kuluu minuutteja ja seison vielä ikkunan edessä. Vihdoinkin saan mieleni käännettyä, enkä astu sisään myymälään. Lähden vastakkaiseen suuntaan ja ihailemani uutuustuote jää roikkumaan henkariin. Tänään ei ole minun shoppailupäivä. Tänään on minun kuluta kestävästi ja säästä luontoa päivä.

 

Jatkossa vinkkinä sinulle himoshoppailija! Ostaisinko uuden tuotteen ja unohdan sen sitten vaatekaappiin? Ostaisinko oikeasti tarvitseman tuotteen ja pitäisin sitä kunnes reiät sen hajottaa käyttökelvottomaksi? Valintoja, valintoja, valintoja. Osaanko tehdä hyvän valinnan? Tuoko ostopäätös minulle iloa? Voisinko luopua jokaisen shoppailupäivän pakollisista ostoksista ja pidättäytyä tutuissa ja turvallisissa tuotteissa, jotka löytyvät jo kaapistani? Käyttäisinkö kerrankin purkin loppuun, enkä heittäisi melkein tyhjää purkkia roskiin? Voin sanoa, että nyt puhutaan monimutkaisista kiemuroista, jotka ovat niin uurrettuja mielenmaisemiimme, että välillä niistä on vaikea päästä eroon. Tärkeää on olla vapaa, onnellinen ja tyytyväinen juuri tähän hetkeen! Nautitaan olemisesta ja unohdetaan turhat paineet kulutustottumuksista!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.