VALIKKO

Nature on my mind

14.4.2018 15:43

Mitkä ovat ensimmäiset kevään merkit?

Ihanaa, kun aurinko paistaa ja hymy häikäisee menevää arkea. Lumet sulaa vauhdilla ja kesän suunnitelmat lämmittävät mieltä. Leskenlehdet puhkeavat kukkaan ja pian pilkottavat jo aina suloiset sinivuokot. Puiden silmut lähtevät avautumaan ja ruoho alkaa vihertämään. Orava vaihtaa harmaan talviturkin ruskeaan kesäturkkiin. Ensimmäiset perhoset liitelevät taivaalla ja karhut heräävät talviunilta. Luonto herää talven jälkeen eloon. Nyt alkaa kevät!

 

Laulujoutsenet saapuivat Suomeen ja tällä viikolla joutsenia on bongattu jo runsaasti. On ilo nähdä nämä kaunokaiset jälleen. Tämä on varma kevään merkki, sillä muuttolinnut tekevät paluun Suomeen. Keväisin on mukavaa bongailla lintuja ja seurata kuinka ne kotiutuvat vanhoille pesäpaikoille tai ihan uusille. Muuttolintujen mukana saattaa lentää vieraampia lajeja, jolloin linnut ovat eksyneet reitiltä tai ovat tutustumassa uuteen ympäristöön.

 

Elämän kasvot

Matkaamme ajan varrella,

olemme pieniä suuren rinnalla,

elämän upeassa laulussa,

ikä kasvaa tiedostamatta,

jatkuva vapaus murtuu,

käsittämätön tarve selviytymiseen,

vain tärkein vaihde jää voimaan,

pohjattomat railot halkeavat sirpaleiksi,

uusi tulevaisuus haihduttaa unelmat,

koskematon vihreys saapuu.

 

Mitä kevät merkitsee minulle? Odotan innolla kevään ensimmäisiä merkkejä: lintujen paluumuuttoa, leskenlehtien kukintaa ja vihreitä metsiä. On aika suunnitella kesää ja valmistautua kesän harrastuksiin. Lämmintä kesää odotellessa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.