VALIKKO

Nature on my mind

23.1.2018 16:25

Pakkaspäivän hurmaa!

Tänään on pääpäivä. Mitä tekee luontoharrastaja, kun mittari näyttää miinus 25. Taivas on kirkas ja pakkanen puhisee. On talven pääpäivä. Suunta on ehdottomasti ulos. Monien kerrastojen alla sydän sykkii mahtaville talvikuville ja talviselle luonnolle. Ei aikaakaan, kun posket punoittavat kuuran hohteesta. Entä jos tämä on ensimmäinen ja viimeinen kunnon pakkaspäivä tänä talvena. On tartuttava tilaisuuteen ja lähdettävä ikuistamaan talven ainutlaatuinen kauneus! Harvinaista herkkua siis ja mikä nautinto!

Aurinko häikäisee silmiäni. Aurinko ja kirkas taivas pidentävät päivää jo paljon. Tammikuinen talvipäivä ihastuttaa mieltä ja raikastaa monia menneitä harmaita ja sateisia päiviä. Aurinko valaisee mielen ja ulkoilma virkistää uutta alkanutta päivää. Päivä lähtee iloisin mielin käyntiin.

Nämä pakkasen luomat kuuraiset puut ovat iloa silmille! Ei voi kuin ihailla! Pidän siitä, kun astuu ulko-ovelta hetken patikoiden luonnon kauneuteen ja kaikki arjen pyörteet poistuvat mielestä. Luonnossa liikkuminen luo kestävyyttä hyvinvoinnille. Luonto avartaa aisteja. Luonnossa näkee, kuulee, ajattelee ja aistii herkemmin asioita. Kun aisteille antaa tilaa, pystyy vastaanottamaan upeita luontokokemuksia. Luonnossa voi heittäytyä olemaan läsnä siinä ympäristössä kuin on ja sellaisena kuin on. Luonnon arvokkuutta ei voi aina sanoin kuvailla.      

Vedenpinta on ihmeellinen. Se reagoi pakkaseen, tuuleen ja virtaukseen mainiosti. Joskus se peilaa rannan ympäristön vedenpinnalle. Talvisin jää muodostaa upeita jääkelloja, jääkukkia, jäähelmiä ja jääpannukakkuja vedenpinnalle pakkasen ehdoilla. Luonnon voimat ovat vaikuttavat. Vesi on elementtinä voimakas ja hyvin vallitseva ympäristö. Mieltäni lämmittää kauempana kiven päällä loikkiva koskikara.  

Koskesta nousee höyryä kovan pakkasen vuoksi, kun veden lämpötila on lämpimämpi kuin ilman. Hurmaava pakkaspäivä tarjosi tänään parastaan ja olen enemmän kuin tyytyväinen tämän päivän kokemuksiin!  

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.