VALIKKO

Nature on my mind

20.2.2018 12:58

Paljaspään luontopolulla

Maisemareitin kiertelyä ja kaartelua. Olen saapunut Muuratsaloon ja Paljaspään luontopolulle. Vuorelantien päästä lähtee luontopolku tälle luontoalueelle. Eikun matkaan! 

Korkea näköalapaikka tarjoaa upeat näkymät Päijänteelle ja metsäisiin maisemiin. Tämä virkistävä maisema ilahduttaa metsäpolulla lenkkeilevää. Eväitä on mukava nautiskella näissä maisemissa. Horisontti taipuu upeasti  yli metsien ja järven pinnan. 

 

 

Luontopolku on helppokulkuinen. Maasto Paljaspään alueella on vaihtelevaa. Välillä on jyrkkiä mäkiä ja välillä loivaa maastoa. Alueen luonto vaihtelee koivumetsästä mäntymetsään. Maasto oli täynnä jäniksen lumijälkiä ja tikka naputteli männyn latvassa. Luontopolulla oli hyvin rauhallista kulkea, enkä kohdannut vastaantulijoita sinä päivänä. Hiljaisilla poluilla ajatukset pääsevät valloilleen ja mieli rauhoittuu. Metsä- ja järvimaisemat ovat kauniita niin kesällä kuin talvella. 

 

Jyväskylän seudulla on lukematon määrä luontokohteita niin lähellä ja kaukana. Löytyy korkeita näköalapaikkoja, suojaisia metsäpolkuja, järven rantoja ja solisevia koskia. Olen onnellinen, että luonto on niin lähellä ja pienelle retkelle voi lähteä, vaikka ihan yllättäen. Pienetkin luontokokemukset ja irtautumiset arjesta vahvistavat luonnetta ja arjen jaksamista. Ihanan virkistäviä luontoretkiä kaikille! Aurinkoista retkeilyä keväthangille! 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.