VALIKKO

Nature on my mind

23.3.2018 12:39

Snowy snowy winter

 

Lapioin lunta takapihalla ja vesipitoinen lumi painaa niin paljon, että käsiä hapottaa. En muista, koska viimeksi olisi ollut näin paljon lunta kuin nyt on. Lumikinokset ovat niin suuret tänä talvena. Eletään maaliskuun loppua, viime vuonna kevät oli jo hyvässä vauhdissa ja pajunkissat kurkistivat jo pörröisinä. Talvinen jakso on tänä vuonna ollut pitkä ja yhtenäisempi kuin viime vuonna. Mitä tästä seuraa? Pitkittynyt kevät, lämmin kesä ja ihana syksy? Sitä jäädään odottelemaan. Olen erittäin kiitollinen runsas lumisesta talvesta täällä Keski-Suomessa. Lunta, lunta ja lunta.

 

Talvi on vuodenaika, johon ilmastonmuutos vaikuttaa eniten. Runsas lumipeite on vaikutus ilmastonmuutoksesta. Runsas lumipeite aiheuttaa eläimistön ja linnuston liikehdintää yhä enemmän, kun ravintoa ei löydy niin paljon maastosta. Erityisesti rusakon herkkua on talvisin omenapuun oksat, viime kesän kukkaloisto puutarhassa sekä lintulaudalta pudonneet siemenet. Piukkoja pakkasia ei ole monena päivänä ollut, mutta lumisade päiviä ja pilvisyyttä sitäkin enemmän. Harmaus ja pimeys on pitkästyttänyt monia talvipäiviä liiankin useasti. Liki päivittäiset lumityöt saisivat jo riittää tältä talvelta. Aurinko on näyttäytynyt maaliskuussa oikein kirkkaasti. Aurinkolasit on pakko laittaa silmien suojaksi. Jo nyt voi huomata päivän pidentyneen huomattavasti ja energiatason nousevan, mitä valoisampaa ulkona on. Talven loskakelien saavuttua jokaisen mieltä kirkastaa varmasti alkava kevät ja tuleva kesä. Toivon kesän olevan viime kesää lämpimämpi ja poutaisempi, jotta kesäharrastuksia voisi harrastaa tavalliseen tapaan.

 

Nämä huomiot ympäristöstä vaikuttavat ihmiseen todella paljon. Millainen sää tänään on? Millainen päivä minulla tänään on? Äärimmäisessä tapauksessa sää määrittelee päivän ohjelmaa ja tekemisiä turhankin paljon. Hyvinvointi, jaksaminen ja päivärutiinit muokkaantuvat olosuhteiden mukaan. Let´s go with the flow! Sanotaan, että virran mukana on hyvä mennä, kun aallot vielä kantavat. Tunnustele, pohdi ja ajaudu mieluisaan paikkaan, jotta päiväsi olisivat loistokkaat ja mielekkäät itsellesi. Vain sinä itse voit päättää, millainen päivä sinulla on tänään. Tämä päivä on kaikista parhain!    

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.