VALIKKO

Nature on my mind

6.2.2018 11:18

On tärkeää olla kiitollinen.

Katson ikkunasta ulos. Marja-aroniapuuhun lentää räkättirastas, tuo talvehtiva lintunen. Lintu nappaa marjan ja lentää tiehensä. Voiko olla vapaampaa olentoa kuin lentävä lintu? Toivon, että rastas palaa vielä kotipihaani. Ja niin se palasi yhdessä toisen kanssa. Täydellinen ruokailuhetki on tarkoitettu aina jaettavaksi, toisen kanssa. Hitaasti laskeutuva lumisade viimeistelee hurmaavan maiseman.

Joskus on aika pysähtyä. Taakse jäänyt tiukka työrupeama, opiskeluviikko, treenijakso, muutto uudelle paikkakunnalle ja huonot yöunet rasittavat kukin tavallaan jokaista kulkijaa. Tunteet venyvät ristiin ja rastiin, eikä aina jaksaisi pysyä paikoillaan. Mikä antaa voimaa tuleviin haasteisiin? Mikä on se hetki ja paikka, kun voi rentoutua täysin. Sohvan nurkka, saunan lämpö, luonnon helma vai kävely meren rannalla? Lepoa, ravintoa ja unta. On upeaa huomata, kuinka hyvin asiat ovat järjestäytyneet. On tärkeää olla kiitollinen. Kiitollisuuspäiväkirjan sivuille voi taas merkitä uuden asian, joka juuri tänä päivänä teki onnelliseksi. Energiapäiväkirjan sivuille voi merkitä sen päivän fiiliksen tai kuvaavan sanan päivän hyvinvoinnista. Pienet ajatukselliset leikit ja arjen onnentuojat ovat merkityksellisiä ja illan päätteeksi hyvin arvokkaita.

Lumisade jatkuu. Linnut ovat lentäneet muualle. Hetki on loppunut ja siirtynyt muistoksi.

“Tässä sinulle muistisääntö. Se ei kuitenkaan ole muistisääntö, sillä muistilla ei ole sääntöjä. Muisti valikoi ne parhaat päältä ja sen mikä on vaikuttanut sinuun niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Muistin tarkoitus on vain herättää sinussa huomioita tapahtumista, jotka olet kerran elänyt, mutta et voi saada niitä takaisin. Menneisyys on korvaamatonta. Ikuisuus sen sijaan varastoi kaiken, mikä vaan on totta.

Toivon kaikille mahtavaa viikkoa ja iloa arjen kiemuroihin! 🙂

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.