VALIKKO

Nature on my mind

8.1.2018 16:34

Valo

 

Valon pilke, valon häive, häikäisevä ihme, kynttilä, auringonsäde, valoisa voima…

Tule luokseni!

Syksyn kaamos on takanapäin ja auringonvalo ihastuttaa näin tammikuun ensi askeleilla. Talvinen hanki verhoaa paksuin kinoksin ja pakkanen puree juuri sopivasti posket punaisiksi. Talviset harrastukset ovat päässeet loistamaan edukseen, kun laskettelukeskukset ovat avanneet ovensa, hiihtoladut ovat kunnossa ja pulkkamäet ovat ruuhkaisia. Nyt on siis oikein mainio aika ikuistaa upeita talvikuvia ja nauttia talven raikkaista maisemista! Eikun ulos ulkoilemaan!

Talvella muistellaan usein aurinkoisia kesäpäiviä ja kaivataan auringonvaloa harmaisiin talvipäiviin. Talven päiviä lämmittää usein kynttilän valo, lämmin teehetki ja upeasti tuikkivat lyhdyt. Harmaita päiviä on turha jäädä murehtimaan, vaan päivän kuluksi voi vaikka kääriytyä lämpimän viltin alle ja katsella suosikki leffaa suosikki suklaata samalla herkutellen. Vähäinen auringonpaiste johtuu usein vahvasta pilvipeitteestä. Ilmastonmuutoksen seurauksena talvipäivät ovat yhä pilvisempiä, pimeitä ja sateisia. Upeat talvipäivät kovan pakkasen ja kirkkaan sinisen taivaan kera ovat yhä harvinaisempia.

 

 

Samettisen siiven kosketus

 

Lennä lennä lintusein,

lennä taivaan halki,

jäisten metsien ylitse,

unohtumattomaan elämykseen.

 

Kimallus, puhtaus ja kauneus,

mahtavin trio viisauden,

ikuisuuden lähteellä.

 

Lumiset hanget taakse jäävät,

kylmä viima höyhenissäin,

sisukkuus sisimmissäin,

pienetkin haaveet vangitsevat näin.

 

Sujahtelu tuulen väreissä,

ylpeä sulkani väreistä,

valkeus värit voittakoon,

taikuuden talvi tervetulkoon.

 

 

Let your shine light the day! 

Kommentit

  • Jenna

    Mä tulen niin onnelliseksi auringonpaisteesta, joka kutittelee poskipäitä ja oi, siitä ihanasta narskuvasta hangesta, johon jalat eivät uppoa kuin marjapuuroon! <3

     2

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.