VALIKKO

Nature on my mind

12.1.2018 11:13

Welcome to Lapland!

On aikainen aamu ja on aika lähteä liikkeelle. Lumen syvyys suurenee ja puut pienenevät mitä pohjoisemmaksi saavutaan. Napapiirin tuntumassa porovaarakyltit yleistyvät ja poroja voi nähdä maastossa matkan varrella. Lapissa tunturit kumpuavat horisontissa ja puut ovat kauniin kuuraiset. Pakkanen on luonut talven ihmemaan. Tykkylumipuut ovat kauneimpia päällä maan. Hyvällä tuurilla voi nähdä revontulien tanssin kirkkaalla taivaalla. Lapin jylhät maisemat ovat todella huikeita ja jokainen matkakokemus Lappiin on ollut ikimuistoinen.

Laskettelun hurmaa.

Tunturissa tuulee aina, kuin nuppineuloja lentäisi vasten kasvoja…todellinen kasvohoito…

Kuinka valmistautua talviseen Lapin reissuun? Pakkaaminen, pakkaaminen, pakkaaminen… Paljon lämmintä vaatetta, laskettelu- ja hiihtovarusteet, eväitä ja tekemistä matkan ajaksi. Aurinkorasva ja aurinkolasit ovat tarpeen aurinkoisilla keväthangilla.

Kuinka matkustaa Lappiin? Riippuu mistä lähdet liikkeelle. Autolla, junalla, bussilla tai lentäen. Valitse itsellesi mukavin matkustustapa. Matkan tekoon on varattava noin yksi päivä aikaa. Lapissa on rauhallisempaa lomailla, jos matkustaa turistiaikojen ulkopuolella.

Taivas värjäytyy juhlavaan väriloistoon. Helmiäispilvet hohtavat taivaalla.

 

Top 5 Suosituksia, hyviä muistoja ja kohokohtia

Levin laskettelurinteet. Levi on suosikkini Lapin matkailukohteista ja sieltä löytyy laskettelurinteitä jokaisen makuun. Levin kilparinne Levi Black tarjoaa vauhdin hurmaa hurjapäille. Gondolihississä voi ottaa rennosti, lepuutella jalkoja ja ihastella maisemia matkalla Levin huipulle. Tunturissa tuulee aina, joten on tärkeää muistaa lähimmät siirtymäreitit tunturista alas myrskyn yllättäessä. Levin Lapinkylässä voi tutustua vanhan ajan elämäntyyliin, nauttia nokipannukahvit kodassa ja hypätä pororeki kyytiin. Levillä on hyvä tunnelma.

Hiihtäminen. Lapin ladut ovat kunnon kiitoradat, jotka jatkuvat ja jatkuvat. Ladun varrella voi törmätä poron jälkiin ja moottorikelkkojen risteyksiin. Hiihtäen voi kiertää jopa tunturin ympäri. 

Revontulet. Nämä taivaan tulet ovat lumoava kokemus. Yleisin revontulten väri on vihreä. Vielä harvinaisemmat helmiäispilvet ovat upea väriloisto taivaalla.

Poronkäristys, perunamuusi ja puolukkahillo. Perinteinen Lapin herkku, jota on aina mukava herkutella Lapin matkalla. Vaihtoehtoisesti poropizza on hyvin mainio lounas pitkän ulkoilupäivän jälkeen.

Päiväretki Ylläkselle. Ylläksellä on aina mukava käydä päiväretkellä, jolloin ehtii nähdä Ylläksen nähtävyydet: Ylläksen laskettelurinteet, rinneravintolat, Jounin Kyläkaupan ja hiihtoladut sekä Napapiirin sankarit -elokuvan kuvauskohteet. Ylläs on ympäristöltään alttiimpi tuulille ja myrskyille, sillä siellä on vähemmän puita kuin Levillä ja laskettelurinteiden hissit saattavat sulkeutua herkemmin. Tunturin huipulla maisemat ovat upeat.

 

Lapissa on ihanaa lasketella pitkiä rinteitä pitkin alas tunturin huipulta.

 

Muita suosituksia matkan varrella Lappiin ovat: Kemin lumilinna, Ranuan eläinpuisto, Rovaniemen Arktikum-museo ja Joulupukin Pajakylä sekä Reidar Särestöniemen -museo Kaukosen kylässä.

 

Suosittelen Lapin vierailua kaikille! Matkailu avartaa mieltä ja matkatarinat ovat parhaita tuliaisia! Millaiset ovat sinun Lapin muistosi?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.