VALIKKO

Näyttelijän työkirja

7.1.2016 12:17

Elävä unelma

Taidealalla työskentelevistä monet ovat opiskelleet ennen varsinaista ammattiaan jonkin ”oikean” ammatin. Itsekin sovin aikanaan äitini kanssa, että käyn ensin ravintolakoulun ja lähden vasta sitten tavoittelemaan unelmaani. No, hotelli-ravintola-suurtalousalan perustutkinto ei tuonut minulle ammattia. Unelmani tavoittelu sen sijaan toi. Näyttelijäntyöstä tuli minulle oikea ammatti.

Valmistuin Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalta vuonna 2003. Olin päässyt sisään kolmannella yrityksellä. Pari vuotta valmistumisen jälkeen muutin Jyväskylään perheellisenä miehenä ja otin kiinnityksen kaupunginteatteriin. Perhe kasvoi ja kesät teimme oman teatterimme Teatterikoneen kanssa kesäteatteria. Elämä tuntui silloin kovin kiireiseltä.

Tahdoin ottaa selvää onko mahdollista työllistää itse itsensä ja otin vuoden virkavapaata. Vuotta seurasi vielä toinen, kunnes uskalsin jättää viran vapaaksi ja ryhtyä vapaaksi itsekin.

Näin lyhkäisesti sanottuna se kuulostaa helpolta. Mutta pakko myöntää, etten itsekään aina tajua miten se on mahdollista. Kuusi vuotta on nyt mennyt musiikkia ja teatteria tehden. Yrittäjänä tai vapaana taiteilijana. Ei se mitään helppoa ole aina ollut, mutta kuten tuumasin jo uuden polkuni ensiaskeleilla: leipä on ainakin tuoretta kun se on pieninä palasina maailmalla.

Ja onneksi on edelleen unelmia, joita tavoitella. Niitä kohti on vain jatkuvasti otettava askeleita. Isoja ja pieniä.

Tärkeimmät ja suurimmat harppaukset ovat kuitenkin niitä, jotka otetaan pään sisällä. Niiden jälkeen konkreettiset askeleet on helpompi ottaa ja unelma on taas lähempänä.

Olkoon tie sinulle hyvä kulkea!

Kommentit

  • Liisa

    Näinhän se taitaa olla, että ei unelmat toteudu liikaa suunnittelemalla ja varmistamalla vaan nimenomaan päättäväisellä tekemisellä. 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.