VALIKKO
27.4.2018 18:05

Hassuttelua ihan luvan kanssa! 3 x helppo diy asu vappuun

Vappu on jo aivan nurkan takana! Vaikka vappuasut taitavat olla pitkälti lapsille, monet aikuisetkin varmasti juhlivat vappua naamiaisilla ja hauskoilla asuilla ja asusteilla. Mikäli sinulla on tulossa vappukarkelot ja sinulla on tarve nopeasti valmistuvalle sekä edulliselle asulle, nappaa tästä mun vinkit, kuinka loihtia helppo diy asu vappuun!

Meillä päiväkodissa järjestettiin tänään lapsille disco, johon saivat lapset (ja tietysti myös aikuiset) pukeutua. Samalla tuli syötyä vapun ensimmäinen munkki! Minäkin tietenkin halusin toteuttaa pienimuotoisen diy asun itselleni, sillä rakastan naamiaisia! Harvoin kuitenkaan vedän kovin överiksi asujen kanssa, sillä suosin asuja ja varsinkin vaatteita, joita voi käyttää myös arjessa. Näitä ovat esimerkiksi eri väriset t-paidat ja huivit. Haluan myös, että asujen ja asusteiden säilyttäminen on mahdollisimman helppoa; valtavien mekkojen, siipien, hattujen ja muiden härpäkkeiden säilyttäminen vaatii tilaa, jota meidän kodissa ei ole.

Alla siis listattuna muutama diy asu, joihin minulla on mennyt maksimissaan 15e rahaa (ja usein kallein ostos on ollut se kympin t-paita, jota olen käyttänyt sitten muutenkin) ja hyvin vähän aikaa tuunaukseen.

 3 x DIY asu vappuun: 
Merirosvo

Tämä asu on superhelppo toteuttaa, kun pakollisia asusteita on oikeastaan vain kolme; raidallinen paita, bandana-huivi ja silmälappu. Tämän asun toteutin viime syksynä, päiväkodin Halloween-naamiaisiin. Askartelin silmälapun mustasta huovasta ja kuminauhasta. Alla tulossa lyhyt ohje silmälapun askarteluun, joten jatka lukemista! Lisäksi mulla oli suuri ankkurin muotoinen korvakoru toisessa korvassa. Lapset tunnistivat heti kuka olin ja tykkäsivät kovasti! Tätä asua varten ostin vain t-paidan, kaikki muut tarvikkeet minulta löytyi jo kotoa. Asu sopii sekä miehille, että naisille.

Silmälappu

Tarvitset: mustaa huopaa, mustaa kuminauhaa, mustaa lankaa ja silmäneulan

Tee näin: Leikkaa mustasta huovasta kaksi silmälapun muotoista palaa. Ompele ensin parilla pistolla kuminauha molemmista päistä kiinni toiseen huopapalaan. Aseta huopapalat päällekkäin niin, että kuminauhan päät jäävät piiloon, ompele palat kiinni reunoista. Lappu päähän ja musta lippu liehumaan!

Pankkirosvo

Tähän asuun voisi hyödyntää myös merirosvolle sopivaa, mustavalkoraidallista paitaa (käytännöllisyys!). Asun täydentävät mustat hanskat ja pipo, sekä musta naamio, jonka voit askarrella mustasta huovasta tai kartongista ja nauhoista. Halutessaan asuun voi tuunata lisäksi myös rahasäkin. Käytä pohjana vaaleaa yksiväristä kangaskassia ja piirrä siihen mustalla tussilla dollarin tai euron merkki.

Itse en ole tätä asua vielä toteuttanut, mutta voisin hyvin hyödyntää ideaa joissakin tulevissa pippaloissa. Tämäkin asu sopii molemmille sukupuolille, joten voisin kuvitella sonnustautuvani rosvokaksikoksi ystäväni tai vaikka mieheni kanssa.

Hula hula- tyttö

Toteutus on tässä aika vapaa, tärkein asuste on varmaan kukkalei kaulassa. Muita asusteita, joita itse käytin tähän, olivat värikäs t-paita ja huivi, jonka isäni toi tuliaisiksi etelän reissultaan, sekä kukkakruunu. Asuun voisi lisätä kukkakruunun tilalle vaikka trooppisen hiuskukan. Asua voisi täydentää vielä varvastossuilla ja ukulelellä. Kukkakruunun askartelin itselleni edullisesta kukkalei-kaulanauhasta, koska mulla ei ollut sopivaa hiuskukkaa. Alla pikainen ohje siihen, kuinka voit näperrellä itsellesi oman.

Kukkakruunu

Tarvikkeet: kukkalei, ohutta kuminauhaa, silmäneula, sakset

Tee näin: Pura ostamasi kukkalei osiin, säästä myös kukkien väleissä olevat muovipillin palaset. Leikkaa kuminauhasta palanen, joka menee pääsi ympärille. Pujota neulaa apuna käyttäen kukkia ja pillin paloja vuorotellen kuminauhaan, kunnes pituus on sopiva. Solmi kuminauhan päät yhteen. Valmis!

Koska mulle jäi osa kukista vielä käyttämättä, päätin askarrella lopuista toisen kukkakruunun. Tästä tuli enemmänkin lapsen kokoinen, joten päädyin viemään sen töihin, vara-asusteeksi, mikäli joltain olisi asu unohtunut aamulla kotiin. Hula hula-teemaan voi sonnustautua myös mies hyvin simppelisti, Havaiji-teemainen kukkapaita päälle ja shortsit jalkaan, sekä kukkalei kaulaan vaan!

Kuinka moni teistä juhlii vappua?

Kommentit

 • Inka Monola

  Kivoja, edullisia ja yksinkertaisia asuideoita 🙂 Hyvää vappua!

   0
  • Anni

   Kiitos, kiva kuulla! Hyvää vappua sulle myös! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.