VALIKKO
23.11.2018 12:00

5 x vinkit marraskuun jouluvalmisteluihin

”Älä sinä turhia kainostele, joulu on kerran vuodessa vaan. Älä sinä turhia kainostele, joulu on harvoin vaan!”

TiTi- Nallen versio tästä joululaulusta jäi jostain syystä soimaan päähäni viime viikonloppuna.

Oltiin koiran kanssa viime viikonlopun kahdestaan kotona, joten päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja aloittaa kauan odotetut jouluvalmistelut. Koska minä henkilökohtaisesti rakastan joulua, aloitan valmistelut yleensä marraskuun puolessa välissä. Joululahjoja olen neulonut ja ommellut jo kesästä lähtien, mutta kotia laitan vasta marraskuun (kyllä, tämä on minulle vasta, sillä voisin ihan hyvin nauttia joulukoristeista jo aiemmin, mutta pidättäydyn siitä mieheni vuoksi) puolella.

Tässä siis minun vinkkini siihen, miten sinäkin voit jo aloittaa jouluvalmistelut kevyesti:

1. Joulukalenterilla iloa joulukuun päiviin

Oli se sitten kaupasta hankittu tai jonkinlainen DIY-ratkaisu, kannattaa joulukalenteri hankkia hyvissä ajoin. Kaupat ovat pullollaan erilaisilla sisällöillä varustettuja kalentereita sekä lapsille, että aikuisille. Lasten kalentereista löytyy kirjoja ja legoja, aikuisille tarjontaa löytyy kosmetiikasta olueen, mutta nuo halutuimmat kalenterit viedään käsistä.

Tänä vuonna hankin itselleni Disney Storen Animator’s Little Collection -joulukalenterin, jollaista harkitsin jo viime vuonna. Kalenteri sisältää supersöpöjä pieniä Disney-hahmoja ja se on saatavilla Disney Storen verkkokaupasta.

Askartelin joululahjaksi yhden joulukalenterin, Flying Tiger of Copenhagen:n valmiiseen kalenteripohjaan. Sisällöksi valitsin pieniä tavaroita; piparimuotti, heijastin, askartelutarvikkeita, leluja sekä nameja. Tämä kalenteri lähtee postissa ulkomailla asuvalle kummipojalleni joululahjaksi.

2. Kevyesti joulukoristeita

Viime vuonna pistin kaikki koristeet esille yhden illan aikana, kun en innostuksissani malttanut odottaa. Tänä vuonna asiat ovatkin hieman eri tavalla, sillä meillä on tuo (välillä liiankin innokas) pieni suuri koiranpentu. Viime viikonloppuna siivosin ja toin joulukuusen sisään. Rakastan tätä näkymää etuovelta, kun astuu sisään meidän kotiin. Joulukuusi näkyy ensimmäisenä, enkä malta odottaa, että saan vielä kuuseen koristeet.

Pieniä, marraskuussa lisättäviä joulun ripauksia kotiin voivat olla esimerkiksi sohvatyynyt, pöytäliinat, kranssit, pienet tontut kirjahyllyssä, jouluiset kynttilät ja tuikkupurkit… Kaikkea ei tarvitse laittaa heti, jos haluaa pitkittää joulun laittamisen intoa lähemmäs joulua.

3. Piparien leipominen

Tämän teen jo hyvissä ajoin, jotta pipareita saa kahvipöytään. Joulun alla meillä ainakin käy tavallista enemmän vieraita, joten on hyvä olla jotain pientä kaapissa, koko ajan.

Leivon lähestulkoon joka vuosi samoilla muoteilla ja samalla tavalla koristellen. Tänäkin vuonna käytin lempparimuottejani; joulukuusta ja lumiukkoa, sekä sydäntä ja tähteä. Pipareista saa kuitenkin hauskan erilaisia erikoisilla muoteilla ja koristeluilla.

4. Jouluvaloja kaamokseen

Oikeastaan kutsun näitä enemmänkin ”talvivaloiksi”, sillä iltojen hämärtyessä on ihana laittaa pieniä valorykelmiä kotiin. Valot luovat ihanaa tunnelmaa, ja antavat tarvittaessa sitä toivottua lisävaloa syksyyn ja talveen. Meillä on pieniä valoketjuja kirjahyllyssä ja maljakoissa.

Viime viikonloppuna kuusen sisälle tuodessani, laitoin siihen vain valot. Kuma saa nyt rauhassa tutustua niihinkin ja toivottavasti vältytään suuremmilta vahingoilta. Kovin tuntui ensimmäisten päivien aikana kiinnostavan…

5. Lahjojen paketointi

Paketointi on ehdottomasti yksi suosikkipuuhistani joulun alla (ja tietysti se itse lahjojen antaminen saajalleen)! Meidän lahjoissa on joka vuosi jonkinlainen teema, jonka mukaan paketoin. Viime vuonna kaikki paketit olivat väriltään musta-valkoisia ja nauhat olivat kultaa.

Tänä vuonna aion pitäytyä perinteisessa ruskeassa paperissa ja punaisissa silkkinauhoissa. Paketoiko joku muu tällä tavalla teemoittain? Pakettikortteja latasin söpön setin netistä (täältä, klik klik!), tulostin ja liimasin kartongeille. Pakkasin lisäksi viime viikolla saippuapajassa tekemäni palasaippuat sellofaaniin ja askartelin niihin pienet kortit, joiden toiselle puolelle kirjoitin palojen ainesosat.

Milloin sinä aloitat jouluvalmistelut vai onko kotisi jo nyt valmis joulun viettoon?

Tähän loppuun vielä meidän erittäin innokas apulainen, jolle maistui muovikuusen oksat..

Kommentit

 • Milla Sukhilta

  Ihana tuo innokas apulainen, häneen on pakko hieman ihastua!
  Voi kun tulisi lunta, se antaisi heti vähän pontta jouluvalmisteluihin…

   0
  • Anni

   Eikö? Lunta minäkin kaipailisin..

    0
  • Anni

   Niin mäkin!! Ihanaa, kohta on jo joulukuu ❤️

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.