VALIKKO
15.3.2018 20:04

Tahdon vain BuJoilla! 6 x bullet journal vinkit

Aloitin oman bullet journalini helmikuun lopulla. Olenkin jo nyt täysin addiktoitunut siihen ja piirtelen, listailen asioita ja vain selailen kirjaa lähes päivittäin. Huomaan myös usein esimerkiksi töissä miettiväni jotain, mitä haluan lisätä kirjaani, kun pääsen kotiin tai tauolle. Mielestäni koko konseptista tekee mielenkiintoisen sen monipuolisuus. Olen itse niin näpertelijä henkeen ja vereen, että jopa kalenterin tekeminen itse sai minut innostumaan.

6x vinkit bullet journalin aloittamiseen:

1. Tarvikkeet

Suosittelen hankkimaan alkuun kunnon muistikirjan, sekä muutamia kivoja kyniä. Mustalla kuitukärkikynällä pärjää alkuun hyvin. Värejä kirjaan voi lisätä kuitukärkikynillä, puuväreillä, tusseilla… Lisäksi lyijykynä, kumi ja viivotin ovat hyödyllisiä apuvälineitä luonnosteluun. Aloitin itse pienimuotoisen BuJo-kokeilun heti vuoden vaihteessa perinteiseen kalenteriin, mutta rajoitettu tila ja valmiit sivut kuitenkin pilasivat intoni hetkellisesti. Jottei innostus lopahtaisi huonojen tarvikkeiden takia, suosittelen satsaamaan hyvään muistikirjaan. Itse ostin suositun Leuchtturm 1917-kirjan, jossa on viivojen sijaan pisteet. Pisteiden avulla kirjoittaminen ja piirtäminen helpottuu, mutta pisteet eivät pomppaa silmään aivan yhtä paljon, kuin viivat tai ruudut.

Säilytän kyniäni kauniissa mukeissa, josta ne on helppo kaikki nähdä. Tämän Cath Kidstonin Peter Pan-kokoelman mukin ostin Lontoosta viime vuoden lopulla. Tarkoitus olisi ommella vielä muistikirjan kanssa yhteensopiva penaali, johon voisin ottaa mukaani tärkeimmät tarvikkeet, koska tykkään kantaa kirjaa mukanani joka paikkaan. Minulla on kangaskin jo ostettuna valmiiksi, kun vain olisi ylimääräistä aikaa.

2. Suunnittelu

Ainakin alkuun kannattaa hieman suunnitella, miltä haluat sivujen/ aukeaman näyttävän. Itse suunnittelen aina ennen kuin piirrän. Piirtäminen on nopeaa, kun on etukäteen suunnitellut, miltä haluaa lopputuloksen näyttävän. Piirrän jokaisen kuukauden jonkin teeman mukaan. Maaliskuussa teemani on ollut mustavalkoinen sekä old school-tatuoinnit. Huhtikuun teemaksi on jo ehtinyt muodostua kirsikankukat. Niistä lisää tuonnempana!

3. Ota aikaa

Mieti milloin haluat tehdä mitäkin ja kuinka paljon. Itse piirrän koko tulevan kuukauden kalenterin etukäteen aina hyvissä ajoin. Tämän teen aina viikonloppuisin, kun on enemmän aikaa. Yksityiskohdat, koristelut ja värittämiset teen sitten kuun lähestyessä pikkuhiljaa, yleensä arki-iltoina. Kun kalenteri on ajoissa valmis, on tulevia menoja kiva merkitä ylös.

4. Muistojen kulta-aika

Koska musta tussi kuultaa kirjan sivuilta jonkin verran läpi, teippailen sinne tänne erilaisia muistoja, kuten polaroid-valokuvia, elokuvalippuja, kutsukortteja yms. Näin saan talteen itselleni tärkeitä lippulappusia, joita ennen keräsin kenkälaatikkoon vaatehuoneen alahyllylle. Bullet journal pitää ne tallessa ja muistoja tulee joskus kirjaa selaillessa myös katseltuakin, ainakin enemmän kuin kenkälaatikon pohjalta. Omistan jokaisen kuukauden lopussa sivun tai aukeaman sen kuun muistoille, jotka voivat olla joko piirroksia tai sivuille teipattuja lärpäkkeitä.

5. Listat ja seuraimet eli ”trackerit”

Listoja voi tehdä mistä tahansa aiheesta ja niillä saat sekä personoitua BuJosi juuri itsesi näköiseksi, että pidettyä kirjaa itsellesi tärkeistä jutuista. Itselläni on muutamia toistuvia listoja, jotka vievät muutaman sivun aina jokaisen kuukauden jälkeen. Pidän esimerkiksi jokaisen kuun lopussa listaa, johon kirjaan kaikki kuukauden aikana tehdyt käsityöt. Tämä helpottaa itseäni blogin kirjoittamisessa, digitaalisten valokuvien arkistoinnissa, sekä muuten vain tehtyjen projektien muistamisessa. Lisäksi teen kaikenlaisia muita listoja ja trackereita. Aiheita listoihin ja trackereihin voivat olla esim. Instagram-seuraajien määrä, kuukauden urheilusuoritukset, katsotut elokuvat, keräilykohteiden listaaminen, kuukauden/viikon tavoitteet, matkakohteet yms.

6. Inspiroidu

Google, Pinterest ja Instagram ovat pullollaan toinen toistaan kauniimpia ja inspiroivimpia kuvia toisten bullet journal-harrastajien kirjoista. Kannattaa ehdottomasti käydä vakoilemassa ja laittaa hyvät ideat talteen. Instagramista kannattaa katsoa ainakin hashtagit showmeyourbulletjournal, bujojunkies ja bujoideas. Kuvia löytyy laidasta laitaan, kaikkea kalenteriaukeamien ja fonttien välillä.

Toivottavasti inspiroiduit! Ihania hetkiä oman Bullet Journal -kirjasi kanssa!

Kommentit

 • Nora

  Bujoilu on aivan mahtavaa! Ite helmikuun alusta harrastanut ja on vaan niiiiiin ❤️ !!

   2
  • Nimetön Anni

   Niin on, siihen on vaan niin helppo uppoutua! <3

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.