VALIKKO
30.7.2019 14:24

Lontoon matkapäiväkirja & 6x matkapäiväkirjavinkit

Kaksi viikkoa sitten tähän aikaan olin lähdössä Lontooseen. Olen sen tyylinen matkustaja, että tykkään kerätä erilaisia matkamuistoja talteen. Ostan yleensä jonkinlaisen kivan tavaran, jota voin pitää esillä. Todella suuri osa muistoista on kuitenkin paperisia, kuten lentolippuja, pääsylippuja, turistikohteiden lehtisiä, postikortteja, yms. En kuitenkaan oikein ole osannut tehdä niillä mitään. Jonkin verran olen laittanut niitä valokuva-albumeihin, matkoista kehitettyjen valokuvien väliin, mutta kuvien kehittämisessä minulla kestää usein aika kauan.. Jolloin lippulappuset pyörivät pitkään missä sattuu. Joten, tällä reissulla otin ensimmäistä kertaa mukaan matkapäiväkirjan!

Alla muutamat helpot matkapäiväkirjavinkit siihen, kuinka sinä voit luoda matkastasi kauniin ja persoonallisen muiston.

6x matkapäiväkirjavinkit – Persoonallinen tapa taltioida matkasi

matkapäiväkirja1. Pakkaa mukaan perustarvikkeet

Reissuun lähtiessä kannattaa mukaan ottaa muutamia perustarvikkeita, mikäli se vaan on mahdollista. Alkuun pääset muutamalla kynällä, saksilla ja kaksipuolisella teipillä tai liimalla. Voit tietenkin pakata mukaasi mitä vain koet tarvitsevasi ja matkalta löytyy varmasti paljon lisää hyviä tarvikkeita – sekä myytävänä, että ilmaiseksi. Kaikkia lempitarvikkeitasi ei kuitenkaan kannata pakata mukaan, jotta vältyt suuremmalta roudaamiselta. (Minulla oli mukana kynien, saksien ja teipin lisäksi washisampleja ja muutamia paperisia kuvia, sekä kolme tarra-arkkia.)

matkapäiväkirjavinkit2. Säästä kaikki!

Ravintoloiden ja kauppojen kuitit, matkaliput, käyntikortit, pääsyliput, lehtiset… Kaikki kannattaa laittaa aluksi talteen, huomaat kyllä myöhemmin, mikäli et haluakaan jotain säästää. Osta myös vaikka yksi ylimääräinen postikortti ihan vain matkapäiväkirjaasi varten! Kannattaa ottaa mukaan kirjekuori tai penaali, johon kerätä muistoja talteen päivän aikana. Kuoresta ne on helppo levittää esille, kun haluat niitä päiväkirjaasi lisätä.

matkapäiväkirjavinkit3. Ota matkapäiväkirja mukaan kaikkialle

Mikäli sinun on mahdollista kantaa matkapäiväkirjaasi mukana päivän aikana, tee niin. Milloin tahansa saattaa tapahtua jotain, jonka haluat ikuistaa kirjan sivuille tai tulla hetki, jolloin voisit tarvita muistiinpanovälineitä. Sinulla saattaa myös yllättäen olla ylimääräistä aikaa (myöhästynyt lento, kaatosadetta paossa kahvilassa…), jolloin kaipaat jotain tekemistä. Inspiraatio voi iskeä milloin vain!

matkapäiväkirjavinkit4. Kokeile ja testaa

On monia tapoja toteuttaa matkapäiväkirjaa. Voit piirtää, värittää, maalata, kirjoittaa, teipata, liimata, leikata, taitella, koristella… Voit piirtää matkapäiväkirjan sivulle kauniita taloja, maisemia ja yksityiskohtia, jotka kiinnittävät huomiosi tai voit valokuvata ja liittää ne päiväkirjan sivuille (tähän tarkoitukseen sopii hyvin polaroid-kamera tai mobiilitulostin). Mikäli tykkäät kollaaseista, voit kerätä kaikenlaiset paperilipukkeet ja liimata ne päiväkirjan sivuille. Voit myös toteuttaa matkapäiväkirjasi kirjoittamalla. Kirjoita, mitä olet tehnyt, millaisia tunteita kokemuksesi on sinussa herättänyt, minkä näköinen mielenkiintoinen henkilö istui sinua vastapäätä metrossa…

needles and roses5. Tee omalla tyylillä

Kun olet kokeillut muutamia eri tapoja, huomaat pian, mikä on sinulle ominaista. Tai ehkä haluat sekoittaa vähän kaikkea! Matkapäiväkirja voi olla myös henkilökohtainen – ehkä haluat kirjoittaa sinne kokemiasi asioita tai tunteita, joita et halua muiden lukevan – tai tapasi jakaa kokemuksesi läheistesi kanssa, jotka haluavat tietää miten matkasi meni. Oli se sitten vain sinua itseäsi varten tai kaikille esiteltäväksi, matkapäiväkirja on persoonallinen ja sinun näköisesi, kun teet sen sinulle ominaisella tyylillä. Kertoohan matkapäiväkirja juuri sinun matkastasi!

matkapäiväkirjavinkit6. Viimeistele kotona

Kaikkea ei tarvitse saada valmiiksi itse matkan aikana. Haluaisitko maalata vesiväreillä näkemäsi maiseman, mutta jätit vesiväripaletin kotiin? Luonnostele kuva valmiiksi reissun päällä ja viimeistele maalaus kotona. Varsinkin lyhyen matkan aikana voi olla vaikea ehtiä tehdä kaikkea. Tärkeintä on, että luonnostelet kaiken oleellisen reissussa, jotta kotona viimeistellessä saat sivuista juuri sen näköisiä kuin visioit!

Matkapäiväkirjaan inspiraatiota kannattaa etsiä hakusanalla travel journal, ihania ideoita löytyy esim. Googlesta ja Pinterestistä. Nämä matkapäiväkirjavinkit olivat Lontoon päiväkirjaa tehdessäni minun käyttämiäni ja hyväksihavaitsemiani. Seuraavaa matkapäiväkirjaa varten kuulisin mielelläni myös juuri sinun vinkkisi, joten jätäthän kommentin, mikäli sinulla on sellainen!

matkapäiväkirjaEnsimmäinen matkapäiväkirjani

Kuten ennen matkaa kerroin, olin tehnyt oman matkapäiväkirjani alkuun muutaman tarpeellisen aukeaman, jotka sisälsivät muunmuassa listan pakkaamista varten ja tyhjän ”lukujärjestyksen”, jossa oli oma laatikko jokaiselle päivälle. Näin sain kätevästi näkyville jo ennalta sopimani menot (kävin teatterissa ja vanhoja kavereita moikkailemassa) ja minun oli helppo hahmottaa päivät paremmin.

Minä nautin suunnattomasti matkapäiväkirjan tekemisestä. Varsinkin yksin matkustaessa oli kiva kirjoittaa kokemuksia ylös, koska niistä ei välttämättä tullut juteltua kenenkään kanssa. Vaikka en ole yhtään päiväkirjan kirjoittaja -tyyppiä, oli tämän tyylinen kirjoittaminen minulle hyvin mielekästä puuhaa. Tykkään myös napsia kuvia Instax minilläni, joita sitten liimailin oman päiväkirjani väliin.

Matkapäiväkirja kulki mukanani koko ajan (kassi-Alma kun olen, kannan joka tapauksessa suurta laukkua ja suurta määrää tavaroita päivittäin), ja täyttelin sitä usean kerran päivässä. Kirjoitin matkapäiväkirjaan kahvilassa tai ravintolassa istuessani, lentokentällä ja majoituspaikassani iltaisin. Sainkin neljän päivän pituisesta matkasta yhteensä 15 sivua matkapäiväkirjaa! Mielestäni tein myös hyvän päätöksen, kun jätin TN:n kannet ja muut vihkot kotiin. Pienen, kevyen penaalin kantaminen ei tuntunut ollenkaan pahalta!

matkapäiväkirjaTähän loppuun kuva vielä Lontoosta hankkimistani paperi- ja plannertarvikkeista.

Miten sinä taltioit omia matkojasi?


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Traveler’s Notebook – Matkapäiväkirja ennen reissua

Traveler’s Notebook – DIY vihkot & OHJE

Traveler’s Notebook – mikä se on?

Kommentit

  • Nimetön Täti

    Hyvät vinkit mutta minusta ei kyllä olisi tähän. Hyvä kun valokuvia saa otettua eikä matkallakaan tule käytyä kovin paljoa..

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.