VALIKKO
11.7.2018 21:25

Blogiystäväkirja- haaste

Tässä kesällä on tullut kirjoiteltua vähän vähemmän, osittain työkiireiden ja osittain muun elämän kiireellisyyden vuoksi. Töissä kesä on niin erilaista aikaa, kun työntekijät ja lapset vaihtuvat lähestulkoon viikoittain ja olemme eri päiväkodin tiloissa. Hektisyys ja muutokset väsyttävät eri tavalla, kuin se tavallinen arki. Toisaalta sitten myös viikonloppuisin on kesällä enemmän menoja, paikkoja missä pitäisi olla ja tapahtumia, joihin pitää osallistua. Palautumisesta tai rentoutumisesta ei välillä ole tietoakaan. Vaikka kesä on ihanaa aikaa kaikin puolin, odotan silti jo innolla viileitä tuulia, kellertäviä lehtiä ja  raikkaita sateita, rakastan syksyä!

Ajattelin nyt jakaa teille vähän enemmän sisäpiirin tietoa itsestäni, sillä olen kohtuu uusi kasvo täällä Stoorilla. Toivottavasti tämä haaste avaa teille vähän blogiani. Nappasin tämän haasteen Viivin Paletilla-blogista.

Bloggaajan nimi:

Anni

Blogin nimi:

Needles and Roses

Ikä / Blogin ikä:

27v / 10 vuotta, joista aktiivista kirjoittelua 8 vuotta ja Stoorilla nyt muutaman kuukauden.

Aikaisemmat blogit:

Over space and time – Ulkomailla työharjoittelusta ja asumisesta kertova päiväkirja.

Needles and Roses – Bloggerilla kirjoittelin monta vuotta samalla nimellä, kunnes sain valtaisan someähkyn sekä -ahdistuksen ja deletoin jokaikisen postauksen vuosilta 2008-2015, sekä Instagram-tilini. Palasin blogin pariin vasta, kun kirjoittaminen alkoi taas tuntua mukavalta. (Jatkuu seuraavassa kysymyksessä)

Miksi aloitit bloggaamisen?

Ensimmäisen blogini aloitin, kun lähdin Englantiin työharjoitteluun ammattikoulun kautta. Halusin jakaa kokemuksiani, sekä ottamani valtaisan määrän valokuvia. Suomeen palatessani olin nauttinut niin paljon kirjoittamisesta, että päätin jatkaa, eri nimellä ja aiheella. Käsityöt ovat aina olleet osa vapaa-aikaani, joten aiheen valinta oli todella helppoa. Sittemmin olen kyllä laajentanut aihealueitani myös käsitöiden ulkopuolelle.

Mistä aiheesta postaat mielelläsi?

Minulle tärkeistä ja rakkaista asioista. Käsitöistä ja kaikesta niihin liittyvästä, kuten ohjeista, materiaaleista ja valmiista projekteista. Kirjoittelen myös työstäni päiväkodin lastenhoitajana, elämästäni ihanan akitan mammana, sekä nörttimiehen puolisona.

Mistä aiheesta et postaa mielelläsi?

Henkilökohtaisista asioista, sellaisista, joita joku voisi käyttää minua vastaan. En siloittele elämääni somessa, mutten myöskään halua jakaa murheitani tai suruani julkisesti. En myöskään postaa tunnistettavia kuvia läheisistäni, jokainen päättäköön itse, miten haluavat julkisuudessa esiintyä.

Blogistani tulee isona?

Aika näyttää! Toivottavasti kehityn sekä kirjoittajana, että valokuvaajana. Toivon myös, että tarinani kiinnostavat edelleen myös muitakin kuin itseäni. Vaikka omaksi ilokseni tätä teenkin, on ihanaa, jos joku muukin löytää iloa blogini kautta.

Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan?

Olen todella kriittinen monen blogiin liittyvän asian suhteen; itsestäni otettavien valokuvien, tekemieni käsitöiden kädenjäljen, kirjoittamieni postausten oikeinkirjoituksen, valokuvien asettelun… Olen itseasiassa puolivahingossa alkanut käyttää miestäni oikolukijana, aina ennen kuin julkaisen blogipostauksen.

Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana?

Sekasortoa, mitä erikoisempia rekvisiittoja, kuvausmatkoja lähiympäristöön, selkäjumia huonossa asennossa kirjoittamisesta sekä yllättävän paljon kaikenlaista väkertämistä. Nyt juuri toivoisin, että olisin viime viikolla ottanut behind the scenes-valokuvan, kun kuvailin ison satsin erilaisia valokuvia samaan syssyyn. Pyrin usein järjestämään mahdollisuuden kuvata monet valokuvat tai kirjoittaa parikin postausta yhden päivän aikana, säästääkseni aikaa. Tästä seurauksena on kodissamme vallitseva hetkellinen kaaos.

Blogin kautta olen saavuttanut:

Olen tutustunut upeisiin ihmisiin, sekä päässyt tekemään yhteistyötä mahtavan firman kanssa. Toivottavasti saavutan vielä lisää molempia, ihania ihmisiä ja hyviä tuotteita mahtuu aina mukaan!

Blogisalaisuutesi?

Tähän kysymykseen pitäisi ehkä jonkun ulkopuolisen vastata! Luulen, että koska blogini sisältö on melko arkista, se saattaa kiinnostaa samanhenkisiä lukijoita.

Suosikkisovellukseni:

Ehdottomasti Instagram. Nyt kun olen löytänyt tieni takaisin instaan, käytän sitä päivittäin. Muita aktiivisesti käyttämiäni sovelluksia ovat Facebook ja Whatsapp.

Lempibloggaajasi:

Luen (enemmän tai vähemmän aktiivisesti) monia blogeja, tällä hetkellä suosikkejani ovat Pientä kivaa, Sukat hukassaSprinkle Bakes sekä Hääräämö. Suosikkini vaihtuvat aina sen hetken kiinnostuksen kohteen mukaan ja todella hyviä blogeja on valtava määrä! Minun kiinnostukseni herättää persoonallisuus, kauniit valokuvat ja idearikkaus.

Mikä erottaa blogisi muista blogeista?

Tämä on vähän saman tyyppinen kysymys, kuin tuo blogin salaisuus. Ehkä se eroava tekijä on vinkkini päiväkodin varhaiskasvattajille. Tämä siksi, että yksi syy siihen, miksi haluan aiheesta kirjoittaa, on juuri se etten ole törmännyt moneen aihetta käsittelevään blogiin. Varhaiskasvatuksessa käytettäviä materiaaleja ja työvälineitä on niin valtava määrä, että itselleen juuri oikeaa voi olla vaikea löytää.

Pyrin myös julkaisemaan hyvin mietittyjä, laadukkaita valokuvia. Mutta eikös me kaikki?

Paras blogimuistoni:

Ensimmäinen mikä tulee heti mieleeni, on pienimuotoinen blogitapaaminen kahden ihanan naisen kanssa, joiden kanssa olemme seurailleet toistemme blogeja jo vuosia!

Kenet haastan mukaan?

Rakkaudella Henna

Villa Pohjola

sekä kaikki ne, jotka eivät ole vielä tätä tehneet ja haluavat jakaa oman bloginsa taustatarinaa!

Kommentit

    • Anni

      Mahtia, jään innolla odottamaan 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.