VALIKKO
22.10.2019 19:52

Esittelyssä: Fanni -kirjasarja tunnetaitoihin tutustumiseen & ARVONTA!

** ARVONTA PÄÄTTYNYT **

Kaupallinen yhteistyö: Kumma -kustannus

Valloittavan kaunis Fanni -kirjasarja vie mukanaan sekä lapsen, että aikuisen! Sarjan kirjoissa tutustutaan tunnetaitoihin ja tunteiden säätelykeinoihin suloisten eläinystävysten parissa.

”Lapsi voi kokea päivän aikana kirjavan joukon tunteita pettymyksestä iloon ja hämmästyksestä inhoon. Taito säädellä omien tunteiden voimakkuutta auttaa lasta luomaan vahvaa itsetuntoa ja myönteisiä ihmissuhteita.”

(Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari)

Tunnetaitoja yhdessä lapsen kanssa

Fanni on pieni norsu, jolla tunteet heräävät herkästi, ja joka kokee tunteet voimakkaasti. Hän asuu Vinhavaaran metsässä perheensä ja ystäviensä kanssa. Yhdessä eläinystävykset kohtaavat erilaisia tunteita herättäviä tilanteita.

Kirjoissa käsitellään lapsille tuttuja tunteita, kuten pettymys, levottomuus ja turhautuneisuus. Saduissa eläinlapset oppivat säätelemään stressiään ja rauhoittumaan, hallitsemaan voimakkaita tunteitaan ja nimeämään tunteita, jotka tuntuvat möykkyinä mahassa.

Kaikissa sarjan kirjoissa on tarinan lisäksi aikuiselle suunnattu osio lapsen tunnetaidoista sekä aiheeseen liittyviä harjoituksia tehtäväksi yhdessä lapsen kanssa. Aikuiselle suunnatut osiot sisältävät esim. taulukon perustunteiden tehtävistä ja stressin vaikutuksesta tunnetaitoihin ja sekä aikuisen, että lapsen stressin säätelystä.

Kirjasarjan ovat luoneet Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen, jotka ovat molemmat lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneita psykologeja. He ovat myös kehittäneet perheille, päiväkodeille ja perheneuvoloille lasten tunnetaitoja vahvistavia valmennuksia, sekä FamilyBoost -verkkosivuston digitaalisiin psykologipalveluihin lapsiperheille.

Kuvituksen kirjoihin on tehnyt Linnea Bellamine, jonka eläinpiirrokset ovat hurjan kauniita ja ilmeikkäitä. Linnea on piirtänyt myös esim. Tunteiden kirjasto -värityskirjan kuvat. (Jota muuten ihailin jo alkuvuoden educa-messuilla.)

Fanni -kirjasarjassa ilmestyneet:

Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari – tunnesäätelyn harjoitteleminen

Fanni ja suuri tunnemöykky – tunteiden tunnistaminen ja nimeämisen harjoitteleminen

Fanni ja rento laiskiainen – stressin säätelyn ja rentoutumisen harjoitteleminen

Fannin tunnetaitokortit – kuvakortit, jotka tukevat tarinoita ja sisältävät tehtäviä

Kirjasarja saa jatkoa ensi vuonna, kun Kumma -kustannus julkaisee kaksi uutta Fanni -tarinaa; Fanni ja levoton liikeri sekä Fanni ja liian jännittävä yö. Myös nämä tulevat kirjat kiinnostavat kovasti aiheiltaan ja aion varmasti molemmat hankkia.

”Ehkä sinua suututtaa, kun viimeinen pallo ei osunut purkkiin. Vai oletko surullinen, kun et voittanutkaan hedelmäkoria?” äiti ehdottaa.”

(Fanni ja suuri tunnemöykky)

ARVONTAFanni -kirjasarja valloittaa sydämen!

Näistä kirjoista tuli ehdottomasti yksi suosikeistani kertaheitolla! Tarinoissa hyvinkin arkisia tilanteita on sanoitettu lapsen ymmärrettävissä olevalla kielellä. Kuvitusten eläimet ovat suloisia ja värit upeita. Lapsen on helppo samaistua Fanni -norsun kohtaamiin tunteisiin. Rakastuin kirjojen ihanaan kuvitukseen ja tunnelmalliseen värimaailmaan.

Fanni -kirjasarja on hyödyllinen työväline varhaiskasvattajalle, mutta myös pienen lapsen vanhemmalle tai alkuopetuksen opettajalle. Kirjat sopivat monen eri ikäisen lapsen kanssa luettavaksi, niiden suositusikä on 4-7-vuotiaat. Kirjat sopivat siis hyvin meidän ryhmään, jossa lasten ikähaarukka on suuri ja olemmekin jo lukeneet satuja lasten kanssa muutaman kerran. Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän kirjasarjaan! Suosittelen myös tutustumaan muihin Kumma-kustannuksen mielenkiintoisiin teoksiin.

Pidin erityisen paljon siitä, että kirjojen loppuun oli koottu myös tietoa ja vinkkejä aikuiselle itselleen. Esimerkiksi Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari -kirjan lopussa on tietoa aikuisen roolista aputunnesäätelijänä ja siitä, kuinka aikuinen voi omalla toiminnallaan olla mallina lapsen tunnesäätelylle. Kirjojen tehtävät ovat helppoja ja käytännöllisiä toteuttaa. Tehtävistä omia suosikkejani ovat Kolibrin tunnekukka ja kukkatarha (Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari) ja Fannin tunnetesti (Fanni ja suuri tunnemöykky).

ARVONTA

Arvon yhteistyössä Kumma -kustannuksen kanssa lukijoideni kesken kaikki kolme Fanni -sarjan kirjaa. Yhden kirjoista arvon Instagramin puolella ja kaksi täällä blogissa. Arvon kaikki kirjat erikseen, voittajia on siis yhteensä kolme!

Näin osallistut arvontaan blogissa:

 1. Kerro kumman alla olevista kirjoista haluaisit voittaa ja miksi valitsit vaihtoehdoista juuri sen.

a) Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari

b) Fanni ja rento laiskiainen

2. Jätä kommenttiisi sähköpostiosoitteesi, josta tavoitan sinut.

Arvonta sulkeutuu sunnuntaina 27.10 klo 18.00. Voittajille ilmoitan henkilökohtaisesti.

Huom! Mikäli haluat osallistua myös Instagramini puolella Fanni ja suuri tunnemöykky -kirjan  arvontaan, klikkaa tästä!

Onnea arvontaan ja tunnerikasta syksyä kaikille!


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Jukka Hukka -kirjasarja vaikeiden tunteiden käsittelemiseen

Tassun toimintakortit – mindfulness harjoituksia lapsille

Rauhoittumispullo – apuväline tunteiden käsittelemiseen

Kommentit

 • Johanna

  Olis mahtavaa saada tämä kirja arjen avuksi ja luettavaksi, työhöni päiväkodissa 1-3v kanssa. Omaan arkeen käyttäisin 3vuotiaan Fanni tyttöni rakastaessa lukea (kuunnella) kirjoja❤️

   0
  • Sara

   Olisi upeaa voittaa tunnelämpömittari kirja, saisin itselleni vanhempana neuvoja miten voin parhaiten auttaa lapsiani tuntemaan ja tunnistamaan tunteitaan

    0
   • Minna

    Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari! Tulisi taatusti käyttöön omassa lastentarhanopettajan työssä ❤️

     0
   • Emmi

    Tunnelämpömittari-kirja kuulostaa kiehtovalta, omassa vapaaehtoistyössä suurimmat haasteet lasten kanssa liittyvät juuri tunteisiin, ja olisi hienoa ottaa tämä kirja yhdessä luettavaksi! Vinkitkin olisivat varmasti hyödyksi meille ohjaajille.

     0
   • Eija

    Fanni ja rento laiskiainen. Kuulostaa kivalta.

     0
    • Ansku

     Tunnelämpömittari kirja tulisi käyttöön töissä päiväkodissa.

      0
  • Marketta

   Tunnesäätely kiinnostaisi, joten kirja a.

    0
 • Tulitikkutyttö

  Oi, kuulostaa mahtavalta! Oma valintani olisi a) Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari, sillä lähipiiriini kuuluu lapsia, joiden kanssa olisi oivallista käsitellä tunteita ja niiden hallintaa. (:<3

   0
  • Sassa

   Fanni ja rento laiskiainen. Sopisi hyvin meidän lukuhetkiin 4v kanssa.

    0
  • S

   A. Tulisi käyttöön 2 ja 4-vuotiaiden lasten kanssa ihan täällä kotona

    0
  • Jaana

   Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari! En ole kuullut tämmöisistä kirjoista aiemmin, joten olisi kiva päästä lukemaan tämmöistä vähän erilaista kirjaa! Tästä kirjasta voisi kuvitella olevan joskus hyötyä lapsen erilaisissa tunnetilanteissa!

    0
  • Äkäpussin äiti

   Minä kovasti kaipailisin apua 2-vuotiaan kanssa, jonka ratkaisu harmistukseen on pureminen ja nipistäminen. Olemme kaikki keinot yrittäneet, mutta ehkä kirja tunteista voisi vielä olla yksi keino. Valintani olisi siis Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari.

    0
 • :)

  Valitsisin tunnelämpömittari kirjan, koska olen päässyt selailemaan kyseistä kirjaa ja uskon että lapset kiinnostuisivat tunnekukista. Kirjoissa on kyllä ihana kuvitus!

   0
  • Miranda

   Pari Fanni-kirjaa löydettiin kirjastosta ja lapsiin upposi eniten Tunnelämpömittari-kirja. Se olisi kiva saada ihan omaksi.

    0
 • Airi

  Fanni ja rento laiskiainen koska meidän Joel tykkää niin paljon eläimistä.

   0
 • Ninnia

  Valitsisin tunnelämpömittari kirjan, työskentelen haastavasti käyttäytyvien, lievästi kehitysvammaisten lasten kanssa ja tunnetaidot, tunteiden hillintä/hallinta ja tunnistaminen ovat jokapäiväistä arkea, tämä kirja voisi antaa erillaista apua työskentelyyn, ns lapsen omaisempaa joka ehkä olisi helpommin ymmärrettävissä ”meidän lasten” kanssa.

   0
  • Jii

   Fanni ja ihmeellinen tunnetaitomittari; oman herkän, voimakkaasti tuntevan tyttäreni kanssa lukisin ja varmasti käyttäisin omassa työssäni varhaiskasvatuksessa myös.

    0
   • Jaana p.

    Fanni ja tunnelämpömittari! Tunnetaidot on aina tärkeitä! Kirjaa lukisin oman 2v kanssa, tai töissä 3-8v erityislasten kanssa. Tärkeitä asioita! Ihanaa kun näistä kirjotetaan kirjoja!

     0
  • Noora

   Haluaisin voittaa rento laiskiainen kirjan. Valitsen sen siksi että hoitolasten kanssa voisi tutustua stressiin ja kuinka sitä voi säädellä. Ja kuinka tärkeää rentoutuminenkin on.

   n-eveliina@hotmail.com

    0
   • Heidi

    Tunnemöykyn olen jo lukenut ja käynyt läpi töissä, tunnelämpömittari-kirja seuraavaksi, joten sen valitsisin

     0
 • Päivi

  Fanny ja ihmeellinen tunnelämpömittari, kotiin ja töihin

   0
 • Sara

  Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari olisi tämänhetkiseen tilanteeseen mainio, koska tahtoikäinen lapsi harjoittelee tunteidensa säätelyä. Välillä kuohuu vähän liikaa ja vaikka silloin olisi ihan hyvä hetki rauhoittua kirjan ääreen.

   0
  • Antsku

   Suuri tunnemöykky olisi ihana iltasaduksi 2 & 4 v. lapsillemme, oppisi nimeämään ja ymmärtämään erilaisia tunteitaan

    0
 • Tiitu

  Vaihtoehto a. Tunnelämpömittari, jolle olisi käyttöä niin kotona (lapset 3v, 5v. ja pian 7v.), opiskeluissa kuin työelämässäkin. Olen kuullut vain positiivista tästä kirjasarjasta, jonka vuoksi haluaisin tämän omaankin käyttöön.

   0
 • Nimetön

  A) tunnekukat, meillä oli se kirjastosta lainassa, 5 vuotiaat ihastuivat ja se jäi vähän kesken käsittelyn kun piti jo palauttaa

   0
 • Heidi

  Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari tulisi heti töissä käyttöön. Tunnetaitoja opetellaan päivittäin lasten kanssa.

   0
 • Hannnnnna

  Fanni ja rento laiskiainen <3

   0
 • MarjaKoo

  Fanni ja rento laiskiainen menisi tärkeälle pikkuiselle joululahjaksi ♥

   0
  • Jenni

   Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari. Erityislapsen kotona käydään juurikin tunnekuohuja läpi. Tämä olisi meille hyvä.

    0
 • Kaisa

  Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari tulisi todella käyttöön tämän hetkisen päiväkoti ryhmäni käyttöön.

   0
 • Maiju

  Fanni ja tunnelämpömittari 3-5v ryhmääni.

   0
 • Julia

  Fanni ja tunnelämpömittari, lukisin lapseni kanssa 🙂

   0
 • Henna

  Fanni ja Tunnelämpömittari, lukisin erittäin herkän ja ihanan poikani kanssa.

   0
 • Anna

  Fanni ja tunnelämpömittari; töihin ”työkaluksi”

   0
 • Kati

  B, koska ollaan itsekin laiskiaisia! Mukaan arvontaan siis..

   0
 • Saara

  Tunnelämpömittari! Töissä ja kotona juuri ikähaarukkaan sopivia tunteilijoita, joten säätelytaitojen harjoittelu ajankohtaista

   0
 • Petri

  Tuo Fanni ja Rento Laiskiainen sopii meille, luen pojille iltasatuna jos voitan, olen heidän pappansa.

   0
 • Anni

  Haluaisin voittaa tunnelämpömittari-kirjan. Työssäni varhaiskasvatuksessa siitä olisi varmasti hyötyä 🙂

   0
  • Mummi

   Tunnelämpömittari olisi täydellinen apu juuri tähän hetkeen tyttären tyttärelle, joka näyttää tunteensa täydestä sydämestä

    0
 • E

  Rento laiskiainen olisi hyvä tapa rauhoittua pitkän päiväkotipäivän jälkeen.

   0
 • minttu

  Vaihtoehto a. Meidän vauhdikkaassa, isossa perheessä kaikenlaisia tunteita usein pinnassa. Tämä kirja kiinnostaisi siis kovasti, paljon luetaan muutenkin.

   0
 • anna s.

  Fanni ja rento laiskiainen kiinnostaisi 🙂 Uusi kirja olisi mukava, vähään aikaan ei ole tullut niitä ostettua 4-vuotiaalle 🙂

   0
 • Annukka

  Rento laiskiainen Iltasaduksi 2 ja 4 vuotiaillemme

   0
 • Hiisukas

  A-kirja. Perheessä räiskyy tunteet välillä sekä lapsilla että aikuisilla, joten tämä kirja olisi tarpeellinen!

   0
 • Sonja

  Tunnelämpömittari olisi meidän tämän hetkiseen tilanteeseen parempi. Tyttö 3v ja uhma. Tästä saataisiin kaikki varmaan apuja ja opitaan tunteita.

   0
 • Nimetön hilkka

  Molemmat olisivat varmasti mieluisia, mutta valitaan B toiselle äkäpussille 🙂

   0
 • Ansku

  A, koska mulla on lapsi 1v 1kk ja hän on vasta opettelemassa tunteidensa säätelyä.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.