VALIKKO
1.9.2019 15:49

Esittelyssä: Jukka Hukka -kirjasarja vaikeiden tunteiden käsittelyyn & ALEKOODI!

Kaupallinen yhteistyö: PS-kustannus

Jukka HukkaJukka Hukka – satuja haastavien tunteiden käsittelyyn

Jukka Hukka -tuotesarjaan kuuluu yhteensä seitsemän tuotetta, viisi kauniisti kuvitettua, lorumuotoista satukirjaa, yksi pienempi lorukirja, sekä setti tunnekortteja. Sadut käsittelevät vaikeita aiheita, kuten pelko, menetys, itsetunto ja kiusaaminen. Tarinan lisäksi jokaisen kirjan lopusta löytyy erilaisia tehtäviä, joiden avulla satujen teemoja voi harjoitella. Kirjoissa seikkailevat Jukka Hukan lisäksi suden kaverit, hurmaavasti kuvitetut eläimet, kuten kissa, possu ja hämähäkki. Yhdessä he kohtaavat vaikeuksia, kuten kiusaamista ja läheisen kuoleman. Yhdessä he myös ratkaisevat ongelmat ja selviävät vaikeistakin esteistä.

Jukka HukkaTunnekorttipakassa on 12kpl kaksipuoleista, kirjojen hahmoilla kuvitettua korttia. Kortteihin kootut tunnetilat ovat lasten usein kokemia tunteita, kuten ilo, ylpeys, yksinäisyys ja epäreiluus. Korttipakassa on lisäksi käytännöllisiä vinkkejä korttien käyttöön. Kortteja voi käyttää joko yhdessä kirjojen kanssa tai yksinään.

Jukka HukkaJukka Hukka ja taikakuppi on kaksipuoleinen kirja kiitollisuuden harjoittelemiseen. Kirja on lyhyempi loru rauhoittumisesta ja kiitollisuudesta. Kirjan toiselta puolelta löytyy Katri Katin venyttelyhetki, joka sopii samaan teemaan taikakuppi -lorun kanssa. Molempiin loruihin löytyy myös satukirjojen tapaan pieniä tehtäviä.

”Jos jokin on kamalaa, pahaa tai julmaa,

mielen taialla voi muuttaa näkökulmaa.”

(Jukka Hukka ja varjohirviö)

Pieniä tarinoita suurista tunteista

Kirjasarjan alkuperäinen nimi on ”Feel Brave”, ole rohkea ja tuotesarjaa kuvaillaan lauseella ”Little stories about big feelings”, pieniä tarinoita suurista tunteista. Paniikkikohtauksista ja ahdistuksesta lapsena kärsinyt sarjan kirjailija Avril McDonald loi Jukka Hukan antaakseen lapsille työkalut käsitella vaikeita tunteita ja saavuttaakseen potentiaalinsa. Avril sai idean lapsia auttaviin satuihin ja loruihin, kun hänen oma tyttärensä näki painajaisia. Avril on myös luonut kouluille ohjelman, jonka avulla he voivat integroida kirjojen tunnetaitojen harjoittelun jokapäiväiseen arkeensa. Ohjelmassa on mukana jo 300 koulua, kymmenessä eri maassa! Mikäli haluat lukea enemmän Jukka Hukka -sarjasta ja sen kirjailijasta, klikkaa itsesi tänne!

Kirjat on kuvittanut lahjakas, uniikin tyylin omaava Tatiana Minina, joka on kuvittanut myös muita lasten kirjoja.

” Jotkut, joita loukattu on itseään,

pahan tahtovat panna kiertämään.

Jotkut kiusaavat muita, kun eivät voi tietää,

miltä toisesta tuntuu ilkeyttä sietää.

He rakkautta, lempeyttä tarvitsevat,

oma urhea itsesi, siis olla saat.”

(Jukka Hukka ja kirjava takki)

Materiaalia kirjojen tueksi

Jokaisen kirjan loppuun on koottu tehtäviä kirjan tunteiden käsittelemisen tueksi. Tehtävät vaihtelevat askartelusta liikuntaleikkeihin ja erilaisiin tapoihin keskustella kustakin aiheesta. Omia suosikkejani olivat ehdottomasti kehuhippa (Jukka Hukka ja kirjava takki -kirjassa) ja mörkötehdas (Jukka Hukka ja varjohirviö -kirjassa). 

Sarjan ihastuttavia tunnekortteja hyödyntämällä saat kaiken ilon irti kirjojen tarinoista. Tunteet ovat laajoja ja abstrakteja, selkeästi kuvitetut kortit auttavat lapsia pukemaan tunteita sanoiksi. Pakan mukana tulee vinkkikortti, johon on listattu erilaisia harjoituksia tunnekorttien käyttöön. Minun suosikkejani korttien harjoituksista ovat Miltä heistä tuntui? ja Miltä tänään tuntuu?

Sarjan nettisivuilta, voit myös tulostaa kirjojen kanssa yhteensopivaa materiaalia, kuten värityskuvia ja Jukka Hukka -paperinuken! Samoja vinkkejä löytyy myös Feel Brave –youtubekanavalta, josta löytyy mm. kaikki viisi satua kirjailijan itsensä lukemana englanniksi. Kannattaa ehdottomasti kurkistaa molemmat vinkkipaketit!

Minun Jukka Hukkani

Minä olen viime aikoina ollut todella innostunut virkkaamisesta, ja halusinkin virkata itselleni oman Jukka Hukka -pehmon! Hukkaa voi halia satua luettaessa, aikuinen voi esittää sillä kirjan tapahtumia samalla kun lukee tai lapsi voi leikkiä sillä sadun lukemisen jälkeen. Mikäli lapsi leikkii pehmolla sadun jälkeen, voi aikuinen seurata, herääkö tarinan teemat mukaan leikkeihin. Pehmo on täysin ylimääräinen, mutta niin suloinen!

Ihanan pehmon ohjeen otin Animal friends of Pica pau -kirjasta ja muokkasin paidan värejä yhteensopivaksi Jukka Hukan kanssa. Käytin 3mm virkkuukoukkua ja Scheepjes Catona -puuvillalankoja. Saatavilla olevien lankojen vuoksi tämä Jukka on kuitenkin hieman eri värinen, kuin kirjoissa. Minulla on ajatus virkata vielä Jukalle kirjoissa esiintyvät punainen reppu ja oranssi takki, sekä muita kirjojen hahmoja, kuten Katri Katti ja Hämähäkki.

Minä rakastin tarinoiden lorumuotoa ja kaunista kuvitusta. Kirjat on käännetty todella hyvin suomen kielelle, tarinat ovat selkeitä ja tunteikkaita. Kirjojen tarinat saivat myös minulle aivan uudenlaisen merkityksen, kun lueskelin kirjailijan omia kokemuksia ja taustaa vähän enemmän. Omista haasteista ja tarpeista kumpuavat tarinat uppoavat aina sydämeeni kovimmin. Mielestäni on myös upeaa, miten kirjailija on omistanut elämänsä lasten tunnetaitojen edistämiselle, sekä kirjojen, että suunnittelemansa kouluohjelman avulla.

Mikäli kiinnostuit tästä ihanasta kirjasarjasta, kannattaa hyödyntää PS-kustannuksen tarjoama huikea alennus teille lukijoilleni. Voit tilata itsellesi koko tuotesarjan postikuluitta ja alennetuin hinnoin. Alesivulle pääset klikkaamalla täältä ja alennus on voimassa vuoden loppuun.

”Muista, oikea rakkaus on loppumaton.”

(Jukka Hukka ja Iso Hukka)


Sinua saattaisi myös kiinnostaa:

Rauhoittumispullo – apuväline tunteiden käsittelemiseen

Tassun toimintakortit – lasten mindfulness-harjoituksia

Kommentit

  • Nimetön Nimetön

    Tykkään näistä kirjoista tosi paljon! Ei ole vain tullut hankittua. Ehkä nyt tarjouksen myötä.. 🙂

     1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.