VALIKKO
24.6.2018 13:36

OHJE: Ompele keveä kimono kesäiltoihin

Sain muutamia vuosia sitten tuttavalta ihanan keveän ja kauniin kimono-mallisen paidan, jota rakastan! Kimono on ihanan kevyt kesäpäivinä, ei hiosta, mutta suojaa olkapäitä auringolta. Kun sitten löysin Eurokankaan palalaarista palan kaunista kukka-kuosista viskoosia, halusin heti tehdä siitä toisen kimonopaidan. Lähdin liikkeelle olemassa olevasta kimonostani ja koska paidan palat ovat pelkkiä suorakaiteita, oli vaate aika helppo hahmottaa. Kirjoittelin työvaiheita ylös paitaa ommellessani, joten tässä helppo ohje kimonon ompeluun!

Tarvitset:

Viisi palaa viskoosia:

Takakpl 73cm x 70cm

Etukpl 30cm x 70cm, 2kpl

Hihat 63cm x 23cm, 2kpl

Kankaaseen sopiva lanka ja muut perusompelutarvikkeet sekä ompelukoneen. Suosittelen saumuria, mutta tämän voi hyvin ommella myös ompelukoneella!

Tee näin:

Leikkaa viskoosista sopivat palat. (Huom! Mun kimono on noin kokoa L/XL, eli mikäli olet huomattavasti pienempää kokoa, muuta vähän palojen kokoa). Suosittelen ehdottomasti piirtämään liidulla kankaalle apuviivat, sillä viskoosi on todella liikkuvainen materiaali.

1. Ompele ensin olkasaumat.

2. Aseta hihakappaleet kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain, kapeat päät yhteen. Merkitse pitkälle sivulle keskikohta. Neulaa keskikohta paitakappaleeseen, olkasauman kohdalle, oikeat puolet vastakkain. Neulaa hiha etu- ja takakappaleisiin. Ompele. Tee sama toiselle hihalle. Nyt vaatteen pitäisi näyttää yllä olevalta.

3. Ompele hihan alasaumat ja sivusaumat.

4. Ompele helmaan 1cm + 1cm päärme. Ompele hihansuihin 1cm + 2cm päärmeet.

5. Leikkaa takakappaleesta, niskan kohdalta pieni kaari (kuten kuvassa) Ompele sitten etureunaan ja niskaan päärme seuraavasti: aloita etureunan helmasta ja ompele 1cm + 1cm päärme, kunnes tulet niskaan leikatun kaaren kohdalle. Ompele niskaan mahdollisimman pieni, noin 0,5cm + 0,5cm päärme. Jatka sen jälkeen toinen etureuna samoin kuin ensimmäinen.

(6. Vapaaehtoinen) Mikäli kangasta riittää, voit halutessasi ommella myös yhteensopivan vyön seuraavasti: leikkaa kankaasta 12cm leveä ja haluamasi pituinen pala. Taita pitkän sivun oikeat puolet vastakkain ja ompele pitkä sivu. Käännä vyö oikein päin, taita päistä noin 1cm vyön sisäpuolelle ja ompele päät kiinni suoralla ompeleella.

Huom! Mikäli käytössäsi ei ole saumuria, muista huolitella kaikki ompelemasi saumat!

Vinkki! Samalla ohjeella voit ommella itsellesi myös herttaisen aamutakin. Pidennä vain helmaa polvipituiseksi ja levennä etu- ja takakappaleita mittojesi mukaan. Voit myös ommella sivusaumoihin pienet vyölenkit vyölle.

Mitä mieltä olit tästä ohjeesta?

Inspiroiko se sinua ompelemaan itsellesi kimonon?

needles and rosesVähän jäi harmittamaan, ettei tuota alkuperäisen kaltaista hapsunauhaa löytynyt tähän hätään, mutta onneksi sen voi lisätä vaikka jälkikäteen, jos sellainen sattuu kohdalle!

Toukokuussa tuo mun tavoite ommella itselleni kerran kuussa vähän unohtui… Kankaan kyllä ostin, mutta loppujen lopuksi en ehtinyt ommella haluamaani vaatetta. Ompelin toukokuussa kyllä kaikkea muuta sitten senkin edestä. Ehkä kesän aikana ehtisin tekemään enemmän itselleni. Pari muutakin vaatetta olisi to do-listalla, mutta jotenkin nuo kuukaudet vaan vilistävät ohi.

Kommentit

 • Emppuli

  Kiitos ohjeesta. Nyt iski kangaskauppa-kuume.

   0
  • Anni

   Ihana kuulla! Hauskoja ompeluhetkiä! 🙂

    0
 • Nimetön Paula

  Hienoja molemmat! Osaisinpa vaan ommella.. Olisiko tässä syy opetella?

   0
  • Anni

   Tässähän on oiva syy opetella! Kimono on niin helppo ommella, että sen voi ottaa vaikka ensimmäiseksi projektiksi 🙂 Tsemppiä harjoitteluun!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.