VALIKKO
4.4.2018 18:26

Huhtikuun bullet journal

Aika esitellä huhtikuun bullet journal layout! Nyt kun on ensimmäinen täysi kuukausi bullet journalia takana, voin todeta että on kyllä ihan mun juttu. Näpertelyä, piirtämistä, listoja ja kalenteri. Mitä muuta voi mun kaltainen lista-Liisa toivoa! (kyllä, mua on myös lista-Liisaksi kutsuttu. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, vai miten se meni?)

Maaliskuussa opin jonkin verran siitä, mikä bullet journalissa sopii minulle ja mistä pidän, sekä päinvastoin. Tein esimerkiksi kaikki merkinnät (menot, muistot ja muut) sikin sokin eri väreillä ja samoihin laatikoihin. Lopputulos oli liian epäselvä ja sotkuinen mun makuun. Muistoja on hankala selailla jälkikäteen, kun ei voi nopealla vilkaisulla sanoa mikä on mikä.
Huhtikuulle tein muutamia asioita eri tavalla, sen perusteella, mitä opin maaliskuulta. Ainakin seuraaviin asioihin aion kiinnittää huomiota:

Tietyt menot tietyllä värillä, esim työvuorot ja muut töihin liittyvät jutut teemaan sopivasti violetilla. Muille menoille myös omat värinsä.

Muistoja varten omat pikkulaatikot joka päivän alareunaan, joihin voi sitten täyttää sitä mukaa, kun haluaa.

Polaroid-kuvalle tyhjä paikka joka aukeamalle, sivun alareunaan. Huhtikuun layout onkin ollut valmiina jo jonkin aikaa, teemana kauniin vaaleanpunaiset kirsikankukat. Tein koko kuukauden jälleen samalla teemalla ja viikkoaukeamat melko yksinkertaisiksi. Toivon kovasti, että meidän takapihalla oleva kirsikkapuu alkaa kukkia yhtä vaaleanpunaisena, kuin kalenterini sivut. Viikoaukeamia seuraa jälleen kerran memory lane-aukeama, jolle täytän kuun lopussa kuukauden kohokohdat, pääsylipuin, valokuvin yms. Lisäksi tein uuden lisäyksen, nimittäin rakkauslistan, johon kirjoitan joka päivälle vähintään yhden ihanan asian. Tein listan auringonsäteiden muotoon, kevään teeman mukaisesti. Jospa tuo oikeakin aurinko alkaisi jo näyttäytyä enemmän. Jätin myös muutamia tyhjiä sivuja tulevaa perheenjäsentämme, pientä koiranpentua varten, sekä työjutuille omistetulle brain dump-aukeamalle. Työjutuille olisi kiva saada vielä jonkinlainen vihkonen, johon voisi sitä mukaa kirjata ideoita ja suunnitelmia, kun niitä tulee. Tällä hetkellä mulla on kaikki työpaperit ja muut ihan hujan hajan, vähän missä vihkossa ja mapissa sattuu.
Niinkuin suurta osaa muustakin omaisuudestani, tykkään kantaa bullet journal -kirjaa mukanani, lähestulkoon kaikkialle. Jotta BuJon kaverina olisi kivampi kantaa myös kyniä, ompelin pienen penaalin, joka sopii muistikirjan väreihin. Ihanaa puuvillakangasta jäi vielä aika reippaasti, sillä ostan kankaita aina tarkoituksella vähän liikaa. Kaikki penaalin tarvikkeet ostin paikallisesta Eurokankaasta, sisustuspuolelta. Tästä tulisi vaikka kiva tyynynpäällinen!

Olen vähän malttamaton, kun saan jonkin idean ja piirtelinkin jo toukokuulle pieniä juttuja valmiiksi. Kohta pääsen onneksi jo toukokuun keväisen teeman kimppuun!

Kommentit

 • Nimetön Johanna

  Oi vitsi, että näyttää kivalta 🙂 ehkä pitäisi vaan itsenikin antaa hurahtaa bujoilun maailmaan… Rakastan myös listoja ja mitäpä ei voisi ihminen listata 😀

   1
  • Anni

   Kiitos! 🙂 suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Mäkin mietin pitkään, että aloittaisko vai ei, nyt oon todella iloinen et alotin!

    0
  • Anni

   Kiitos! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.