VALIKKO
1.5.2018 10:10

Ihana, herkullinen vappu!

Ihana vappu! Juhla, joka mielestäni merkitsee kevään saapumista. Meillä on käynyt vapun aikana useammat ihanat vieraat, joten nyt on tullut kahviteltua oikein kunnolla. Lisäksi olemme grillailleet kotosalla, ihan kahdestaan.

Vappu mukavuudenhaluisempaan makuun!

Meidän kodissa ei oikein tuo sima uppoa ja koska vieraat olivat autolla liikkeellä, nautimme skumpan sijaan autoiluun sopivaa Pommac:ia. Munkitkin oli tällä kertaa myös paistovalmiita pakasteita, sillä kiirettä on pitänyt tuon pienen koiravauvan sekä muiden juttujen parissa. Ensi vuonna aion kunnostautua ja tehdä itse ainakin munkit. Tarjolla oli lisäksi myös uusia Jaffa-keksejä, kettukarkin makuisena.

Meidän perheeseen liittyi siis kolme viikkoa sitten pieni, valloittava brindle akitan pentu. Osa onkin jo instagramistani saattanut hänet bongata. Tätä pientä tulokasta olimme jo odottaneet kovin kauan, joten hän viekin nyt suuren osan ajastamme ja sydämestämme. Kaveri tottelee (vielä vähän vaihtelevasti) nimeä Kuma. Kuma on japania ja tarkoittaa karhua. Myös Kuma toivottaa kaikille hyvää vappua!

Ehkä me ollaan mieheni kanssa hiukan jo mummouduttu, mutta keskustassa örveltäminen serpeentiinit kaulassa ei vaan inspiroi sitten yhtään. Siksi me vietimmekin vappuaaton omalla takapihalla, tulikorissa makkaraa ja vaahtokarkkeja grillaten. Minuun ei muutenkaan uppoa ne iänikuiset lausahdukset, joilla jokaista juhannusta, kesää ja uutta vuotta aina mainostetaan. Sanoja paras, ikimuistoinen, kaikkien aikojen ja unohtumaton viljellään aina, kun on kyse jostain vastaavasta juhlasta. Miksi kaiken pitää aina olla unohtumatonta ja jollain tavalla parempaa kuin edellinen?

Jotain pientä vappupöytään ehdin kuitenkin tehdä omin käsin. Askartelin kuviopapereista pieniä, nättejä viuhkoja, jotka ripustin ruokapöydän yläpuolelle. Ohje paperiviuhkaan löytyi Kodin kuvalehden sivuilta. Käytin isoihin viuhkoihin 38cm x 19cm kokoisia paperin paloja ja pienempiin viuhkoihin 38cm x 7cm kokoisia paloja. Valmiit viuhkat ovat halkaisijaltaan 19cm ja 7cm, halkaisija määräytyy paperisuikaleiden leveyden mukaan.

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana vappu!

Kommentit

 • Birgitta Kemppainen

  Meillä oli aika samanntyylinen vappu, ja nyt on rentoutunut ja virkistynyt olo! Ihania kuvia. 🙂

   0
  • Anni

   Kuulostaa ihanalta! Hyvällä mielellä töihin huomenna, kun on saanut rentoutua ja nauttia vapaapäivästä ilman krapulaa ja muuta ylimääräistä häslinkiä. Kiitos! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.