VALIKKO
12.6.2018 08:00

Kesäterassin tekstiilit ja tyynyhaaste

Viime kesä oli meidän ensimmäinen kesämme nykyisessä kodissamme. Koko kevät ja kesä meni oikeastaan takapihan kasvien huoltamisessa, puiden leikkaamisessa ja nurmikon elvyttämisessä, terassille ei tehty mitään. Ostimme terassikalusteet, mutta huonojen säiden vuoksi terassilla oleilu jäi loppujen lopuksi aika vähälle. Tänä keväänä olemme keskittyneet laittamaan sitten terassia vähän paremmin. Vieläkään se ei ole aivan valmis, mutta siitä huolimatta sain ommeltua raikkaat kesäterassin tekstiilit.

Samalla liityin Facebookissa Heidi did it-blogin Heidin heittämään tyynyhaasteeseen. Ideana oli simppelisti tämä: kierrättä jotain tyynyksi. Tämä oli minulle tosi sopiva haaste, sillä koristetyynyt on mielestäni superkivoja! Niitä tulee tuunattua silloin tällöin, materiaaleina on ollut muun muassa kangaskassit ja printtipaidat.

Tässähän sitä nyt tulisi, kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Kesäterassin tekstiilit on ommeltu äidiltäni saadusta, Ivana Helsingin Velvet Lake- pussilakasetistä, jonka hän sai tilaajalahjaksi. Äitini muistaa, että rakastan Ivana Helsingin kuoseja (tein itse asiassa Paola Suhosesta ja Ivana Helsingistä esitelmän jo yläasteella). Meillä on pussilakanoita niin paljon, että kun äitini tarjosi sitä, kerroin hänelle heti kättelyssä leikkaavani sen osiin. Äitini luopui lakanasta mielellään ja minä pistin sen heti hyötykäyttöön! Vaalea ja raikas kuosi sopii mielestäni todella hyvin kesäiselle terassille.

Ompelin vanhoista trukkilavoista kierrätetylle penkille pari tyynynpäällistä, vanhan päiväpeiton pariksi. Tämä trukkilavarakennelma on ollut minulla jo usean vuoden. Rakensimme ja maalasimme sen iskäni kanssa yksiöni parvekkeella syksyllä 2014. Sittemmin se on toiminut sohvapöytänä, tarjoilupöytänä ja nyt penkkinä takapihalla. Yllä pari kuvaa pöydän alkuvaiheista.

Lakanasta riitti todella hyvin pöytäliina ja pari pientä tyynynpäällistä. Tyynynpäälliset on tehty yksinkertaisella tyynyliinan mallilla, eli pussilla ilman vetoketjua. Niiden valmis koko on 35cm x 35cm. Tyynyjen sisätyynytkin on hyötykäytetty vanhoista tyynyistä. Käytin myös pussilakanasetin mukana tulleen tyynyliinan terassille.

Terassin pöydälle tein raikkaan kaitaliinan, joka on kooltaan 145cm x 50cm. Kaitaliinassakin on yksinkertaisuudessaan vain 1+2cm päärme jokaisella reunalla. Tämän helpommaksi ei enää voi ompelu mennä! Silti lopputulos on kaunis, eikä materiaaleja uskoisi kierrätetyiksi.

Terassilla meillä on lisäksi yhdeltä päiväkodin lapselta saamani tähdikki, sekä kaunis vaaleanpunainen hortensia, jonka sain lahjaksi työkavereiltani.

Ps. Voit käydä lukemassa haasteeseen liittyvän postauksen Heidi did it-blogista perjantaina 15.6, josta löydät myös linkit muiden osallistujien tyynypostauksiin!

Ihanaa terassikesää kaikille!

Kommentit

 • Heidi

  Loistavaa Anni, että lähdit mukaan tyynyhaasteeseen! Loistavasti kierrätettyä sänkyvaatetta! Sopii tosiaan ulos tuo kuosi. 🙂

   0
  • Anni

   Tää oli tosi kiva haaste, kiitos sulle sen keksimisestä. 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.