VALIKKO
28.10.2018 12:41

Esittelyssä: Hetkiä luonnon kaudeudessa & luonnonmateriaaleista askartelua

Kaupallinen yhteistyö: Tuuma-kustannus

Tuuma-kustannukselta ilmestyi syksyllä kaunis teos, Hetkiä luonnon kauneudessa. Teos on taiteilija Helen Ahpornsirin luoma ja Arja Pikkupeuran Suomeksi kääntämä. Kirja on kovakantinen ja sen sivut ovat mattapintaiset, kuvien värit tulevat kauniisti esille. Taiteilijan tyyli kuvittaa on todella uniikki, sillä hän ei käytä kuvittamiseen kynää ollenkaan – vaan jotain ihan muuta.

Tuuma-kustannus on keskittynyt erityisesti itsensä kehittämiseen ja heistä paras väline tähän on laadukas kirja. Heidän valikoimiaan kannattaa kurkata, sillä heiltä löytyy myös muita mielenkiintoisia teoksia, mm. Pohjolan voimaeläimet -kirja ja -kortit, sekä Pysäytä tunnesyöminen -teos.

Luonnon materiaalit kuvituksena

Taiteilija Helen käyttää kuvitukseen lehtiä, kukkia, siemeniä ja muita luonnon materiaaleja kuivatettuna. Iso-Britannialainen taiteilija kasvattaa kasveja vastuullisesti, prässää niitä pisimmillään jopa kuusi viikkoa, jonka jälkeen hän herättää luonnon henkiin. Kirja on täynnä toinen toistaan kauniimpia kuvia vuodenajoista ja metsän asukeista. Luonto herää eloon aivan uudella tavalla. Kirja innostaa keräämään ja kuivattamaan lehtiä, sekä inspiroi taiteilemaan!

Omat suosikkinikuvani kirjassa olivat ehdottomasti pikkulinnut, perhoset, sekä suloinen siili. Hetkiä luonnon kauneudessa sopii täydellisesti vaikka lahjaksi luonnosta kiinnostuneelle läheiselle. Saatuani tämän arvostelukappaleen, ostin samanlaisen kirjan syntymäpäivälahjaksi mummulleni. Rakastuin kirjan kuviin täysin!

Taidetta syksyn lehdistä

Halusin itsekin kokeilla saman tyylisen taiteen tekemistä ja syksy antoi siihen oivat puitteet. Keräsin koirani kanssa lenkkeillessäni eri värisiä syksyn lehtiä, kuivatin ne paksujen kirjojen välissä ja tein pienen testin. Kiinnitin lehdet paperille kaksipuoleisella teipillä. Kokeilin tehdä mandala-tyyppisen kuvion, jonka lopputulos ei kyllä näytä yhtä hyvältä, kuin sen kuvittelin näyttävän. Harjoitus tekee mestarin!

Lehdistä katosi vähän väriä, koska kuivatin lehdet kirjan välissä, enkä prässillä. Haluan ehdottomasti kokeilla tätä uudelleen ensi keväänä tai kesällä, kun tien vierissä kasvaa kauniin värisiä ”rikkakukkia”, joista voi taiteilla värikkäämpiä kuvioita.

Tapojeni ja tottumusteni mukaisesti tätäkin kirjaa selaillessani mietin, millä tavalla kirjaa voisi hyödyntää lasten kanssa. Mielestäni teos sopii todella hyvin metsäretkillä käyvän, luontoa teemana tutkivan tai vaikka ulkoryhmän käyttöön.

Lasten kanssa voidaan tutkia kirjan kuvia ja miettiä ja tunnistaa, mitä kasveja niiden luomiseen tarvitaan. Kirja kuvailee lyhyesti kaikki neljä vuodenaikaa, joten kirjan avulla voidaan myös tutustua vuoden kiertoon ja vuodenaikojen tapahtumiin. Koska kirja etenee vuodenaikojen mukaan, sen pariin voidaan palata pitkin vuotta.

Kommentit

 • Ansku

  Onpa kaunis kirja. Ja hyvä idea tutustua kuviin lasten kanssa sekä tehdä omia taideteoksia.

   0
  • Anni

   Eikö? En ole itse vastaavan tyyliseen ennen törmännyt.
   Kiitos, mulla on vähän semmonen tapa, että ajattelen töitä vapaa-aikanani aika paljon..

    0
  • Anni

   No eikö vaan!

    0
 • Rosa

  Oi, aivan mahtava lahjaidea ja todella kaunis kirja! <3

   1
  • Anni

   Eikö? Tämä sopisi varmasti sekä luonnosta, että taiteesta kiinnostuneille lahjaksi! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.