VALIKKO
4.5.2018 19:01

Esittelyssä: Lastenhoitajan kalenteri

Kaupallinen yhteistyö: PS-kustannus

Sain uskomattoman mahdollisuuden testata juuri ilmestynyttä, PS-kustannuksen julkaisemaa Lastenhoitajan kalenteria. Kalenteri on luotu helpottamaan työn suunnittelua, sekä auttamaan ajan hallinnassa. Lastenhoitajan kalenteri on sisarustuote PS-kustannuksen jo muutamia kertoja julkaisemalle Lastentarhanopettajan kalenterille. Kalenteri on tehty yhteistyössä Suomen Lastenhoitoalan Liiton kanssa. Kalenteri ilmestyi huhtikuun puolessa välissä ja sen voit nyt tilata myös itsellesi!

PS-kustannus julkaisee vuosittain useita teoksia mm. opetuksen ja kasvatuksen, sekä sosiaali- ja terveysalan aiheista. Julkaisuja löytyy laajalti, muun muassa varhaiskasvatuksesta ja vanhustyöstä, sekä oppimisen haasteista. Lisäksi heiltä löytyy tuotesarjoja, kuten Aistiseikkailu-sarja ja Hyvän mielen vuosi -kirjat ja -kortit. Yksi omista suosikeistani on Eetu, Iitu ja kertomattomat tarinat- teos, joka vahvistaa lapsen omia tarinan kerrontataitoja. Saimme kyseisen kirjan juuri työpaikalleni ja aion ehdottomasti hankkia sen myös omaan kirjahyllyyn!

Huhtikuun bullet journalin layoutia esitellessäni mainitsinkin, että olisi kiva saada työjutuille jokin erillinen vihkonen. Jokin sellainen, jonka voisi ”pyhittää” ideoille, suunnitelmille ja muille vinkeille. Töihin liittyviä juttuja ja vinkkejä kun tulee niin usein uusia, ettei kaikkea voi muistaa. Lisäksi rakastan listojen tekemistä, kirjoittelua ja suunnittelua.

Olinkin siis todella innoissani avatessani tätä pakettia. Pakkauksesta paljastui kauniin värinen, kovakantinen A5-kokoinen kirja. Kirjan sivut ovat ohuita, joten kirja ei ole liian painava, mutta silti laadukkaan oloisia. Rakastan kannen kauniin väristä, vesivärimäistä kuosia ja kaikenlisäksi värit sointuvat bujooni ihanasti. Täydellinen pari!

”Lapset ovat vanhempien ja yhteiskunnan tärkein rikkaus. Lastenhoitajana teet arvokasta työtä lapsen kasvattajana perheen rinnalla.”

Näin kuvailee PS-kustantamo kalenterin tuotesivulla. Kalenteri sisältää perinteisten viikkonäkymien lisäksi vuosisuunnitelman ja tilaa kuukauden suunnitelmille ja arvioinnille. Lastenhoitajan kalenteri sisältää myös muutaman artikkelin ajankohtaisista aiheista, kuten Liisa Ahosen Haastavat kasvatustilanteet varhaiskasvatuksessa. Kalenterissa on lisäksi kaksi kiinteää kirjanmerkkinauhaa ja muovitasku takakannen sisällä.

Aion itse ottaa tämän käyttöön tiimissäni ensi lukukaudelle ryhmän yhteisen kalenterin rinnalle. Olenkin jo vähän ideoinut ja pohtinut, miten saisin kalenterista kaiken ilon irti. Suunnittelua jo näin aikaisin helpottaa se, että jatkan ensi syksynä samassa ryhmässä ja tiimiparilla, kuin nytkin. Aion ainakin hyödyntää tyhjät sivut järkevästi. Ehkä merkiten erilaiset ideat ja vinkit eri väreillä tai ehkä voisin luoda sivuille erilaisia listoja, joita täydentää. Pidän siitä, että tyhjiä sivuja on melko paljon, niin viivallisia kuin täysin tyhjiäkin.

Kaikenkaikkiaan Lastenhoitajan kalenteri vaikuttaa todella hyödylliseltä välineeltä päiväkodissa työskentelevälle.

En malta odottaa, että pääsen testaamaan kalenteria käytännössä, kun uusi lukukausi elokuussa starttaa. Kiinnostaisiko teitä lukijoita kuulla käyttökokemuksia syksymmällä?

Kommentit

 • Saara Hämäläinen

  Uskoisin, että sopisi myös perhepäivähoitajalle Kovin alkoi kiinnostamaan!

   0
  • Anni

   Ihan varmasti. En näe mitään syytä miksei sopisi. Voin pelkästään tutustumisen perusteella suositella tätä! en malta odottaa, että pääsen elokuussa käyttämään tätä.

    0
 • Varhaiskasvatuksentäti

  Moi! Mielenkiinnolla olen lukenut mainoksia tuosta kalenterista. Oikein minulle ei kuitenkaan ole selvinnyt, miten tuo eroaa tavallisista marketeissa ja kirjakaupoissa myytävistä kalentereista. Eroaako muuten kuin artikkelien osalta?

   0
  • Anni

   Moi! Mun mielestä eroaa juurikin noilla mielenkiintoisilla artikkeleilla, sekä erilaisilla suunnitteluun tarkoitetuilla sivuilla. Jokaiselle kuukaudelle on esim oma aukeama, jotka on otsikoitu kuukauden suunnittelu ja kuukauden arviointi. Lisäksi tyhjiä sivuja on lopussa huima määrä. Viikkokalenterin alla on myös tilaa muistiinpanoille.
   Itselleni tämä vaikuttaa todella käytännölliseltä ja hyvin suunnitellulta.

    0
 • Nimetön

  Ilman muuta kiinnostaa kuulla sinun käyttökokemuksia. Minulle tuli sama ja otan sen myös käyttöön ensi toimintakauteen

   0
  • Anni

   Kiva kuulla, jaan niitä mielelläni (jos niistä vaikka olisi kollegoille hyötyä) syksymmällä sitten. Olisi kiva kuulla myös sinun ja muiden käyttökokemuksia ja vinkkejä!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.