VALIKKO
15.5.2018 21:59

Kirsikan kukkia – ommeltu lahja 3-vuotiaalle

Ai että, miten nautin, kun olen saanut viettää lämpimiä kevätpäiviä jo kokonaisen viikon. Lenkillä näkee maasta kohoavia tulppaaneja, jäätelökioskit avaavat luukkunsa, takapihalla voi syödä vielä iltapalankin ja kirsikkapuut sekä taivas hehkuu vaaleanpunaisena. Keväinen sää inspiroi ompelemaan kauniita kirkkaan värisiä kankaita. Ompelu onkin ollut kivaa vaihtelua koirajutuille ja muille kiireille.

Kauniita kukkia, vaikkakin omenan kukkia, saa katsella myös tässä keväisen värisessä setissä, jonka ompelin ystävieni tyttärelle synttärilahjaksi. Settiin kuuluu frillahame, sekä rusettipanta. Tyttö on persoonaltaan hyvin värikäs, joten tämä setti toivottavasti istuu hänelle hyvin. Molemmat kaavat ovat Jujunalta. Kukkakuvioitu trikoo PaaPiilta ja vihreä kangas Eurokankaasta. Tytön äiti onkin nähnyt jo kuvan setistä, mutta neidin itsensä mielipiteitä kuullaan sitten myöhemmin.

Lasten vaatteiden ompelu onkin mulle hyvin mieleistä puuhaa, varsinkin kun tietää, että sekä lapsi itse, että vanhemmat osaavat oikeasti arvostaa itse tehtyä lahjaa. Olen tehnyt samalle lapselle aiemmin jouluisen setin, lorukortit ja pussukan, virkattuja kakkuja sekä kevätasustesetin, johon kuului trikoopipo, rusettipanta ja tuubihuivi. Linkit vievät vanhaan blogiini, kyseisille postauksille. Lapsille on ihana ommella, kun kankaita on hurja valikoima erilaisia ja kankaan menekki sekä kuluva aika on huomattavasti pienempi kuin aikuisen vaatteita ommellessa.

Pehmolelujen piknik

Samaiselle typylle ompelin myös pienen piknikpeiton, kun kuulin että hänen pehmoeläimensä tykkäävät käydä olohuoneessa eväsretkillä. Käytin peittoon tilkkuja kaiken värisistä polka dot-kuvioisista puuvillakankaista ja nurjan puolen tein yksivärisestä, valkoisesta puuvillasta. Yhteen kulmaan lisäsin pienen puuvillanauhan, joka muistuttaa siitä, että peitto on rakkaudella ommeltu. Valmiin peiton koko on 68cm x 48cm. Tällä peitolla voi nallet ja koirat sun muut sitten nauttia vaikka niitä viime keväänä virkkaamiani herkkuja.

Kävimme Helsingin kirsikkapuistossa katselemassa vaaleanpunaista kukkaloistoa ja valokuvaamassa sekä tämän lahjasetin, että vähän Kumaakin. Puisto oli ihan täynnä ihmisiä, jopa näin keskellä viikkoa. Tänä viikonloppuna onkin kirsikankukkajuhla Hanami samassa puistossa. Tarkoitus olisi paikan päälle kyllä mennä, mutta valokuvaaminen jää varmaan vähän vähemmälle väenpaljouden vuoksi!

Kevätsää on myös houkutellut meitä laittamaan takapihaamme kesäkuosiin, terassia on siivottu ja grilli kaivettu esiin. Kesäterassista tulossa lisää myöhemmin!

Kommentit

    • Anni

      Kiitos! 🙂 mun mielestä tuo kukka-trikoo on niin kaunis!

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.