VALIKKO
17.6.2018 18:09

Kuinka seinän kaataminen muutti meidän kotia?

(Tähän alkuun heti varoitus: nyt seuraa kuvaspämmi!) 

Kun ostimme kotimme alkusyksystä 2016, asunto oli juuri hiljattain remontoitu. Silti, ajatuksissamme pyöri kaikenlaisia ajatuksia siitä, miten asunnosta saisi juuri meille vielä sopivamman. Viime keväänä ja kesänä keskityimme takapihan laittamiseen, puiden siistimiseen, nurmikon elvyttämiseen ja terassin sisustamiseen. Tänä vuonna ajattelimme sitten tehdä sisällä pieniä muutoksia, joista ensimmäinen toteutettiin kesäkuun alussa: yhden seinän kaataminen ja sen seuraksena keittiön ja olohuoneen avartaminen, sekä muutaman huoneen käyttätarkoituksen ja järjestyksen muuttaminen.

needles and roses needles and rosesKeittiö ja olohuone meillä on jo valmiina yhdessä tilassa. Keittiössä oli kuitenkin yksi ontto seinän pätkä, joka loi asuntoon pienimuotoisen käytävän. Pohdiskelimme pitkään, olisiko seinän kaataminen mahdollista, niin että saisimme keittiöstä avaramman, valoisamman ja tilavamman. Tarpeeksi pitkään asiaa pohdittuamme, ryhdyimme tuumasta toimeen.

Viikonlopun mittainen operaatio

Koko operaatio puskettiin raivolla läpi, sillä pääremppamiehellämme (mun iskällä) oli aikatauluna viikonloppu. Koko urakkaan kului yhteensä noin vuorokausi, perjantai-illasta lauantai-iltaan. Sähkötyöt veivät suurimman osan tuosta ajasta, koska aiemmat asukkaat (ja heitäkin aiemmat) ovat kaikki tehneet asunnossa omia muutostöitään.

Perjantai-iltana seinä revittiin auki, tutkittiin sähköjohtoja, vedettiin käsisirkkelillä seinän sisällä olevat tukipalkit palasiksi ja ihmeteltiin seinän jättämää reikää lattiassa. Lauantaiaamuna shoppailimme rautakaupassa, jonka jälkeen alkoi sähköjohtojen selvittäminen ja pujottelu. Lattiareikää paikattiin, seinään jääviä aukkoja peitettiin laudoilla ja kulmalistoilla, valojen toimivuutta testattiin moneen otteeseen. Välillä syötiin pizzaa ja taas jatkettiin. Minä kävin Kuman kanssa lenkeillä ”evakossa”, kun ei musta mitään hyötyä itse remppaamisessa ollut. Illan suussa maalasimme ja siivosimme (ja minä tietty sisustin).

Koska teimme kaiken itse, lopullinen budjetti jäi aika maltilliseksi. Hyödynsimme mahdollisimman paljon materiaalia vanhasta seinästä, käytimme uudelleen valokatkaisijat ja kulmalistat. Lattiamateriaaliakin saimme ostaa vain tarvitsemamme palat, koska rautakaupasta löytyi avattu pakkaus juuri sitä, mitä tarvitsimme! Onnea on remppahommia taitava iskä.

Olimme kaavailleet seinän tilalle uutta ruokapöytää, joten olimme jo ostaneet sen valmiiksi käytettynä. Heti kun seinä oli poissa, saimme uuden ruokapöydän tilalle ja vanhan pois. Lisäksi hommasimme uuden kirjahyllyn olohuoneeseen, sillä seinän kaataminen muutti muidenkin huoneiden järjestystä hieman.

Koko asunto mullin mallin

Samalla rymsteeraamisella vaihdoimme myös muutaman muun huoneen järjestystä ja käyttötarkoitusta. Meillä yhteisessä käytössä ollut työhuone siirtyi kokonaan mieheni moneen eri käyttötarkoitukseen, kun olohuoneesta siirrettiin hänen videopelikokoelmansa työhuoneeseen. Mun kässänurkkaukseni siirtyi työhuoneesta makuuhuoneeseen ja makuuhuoneessa olleen kirjahyllyn sisältö taas siirtyi olohuoneeseen, uuteen kirjahyllyyn. Kalleinta koko projektissa oli loppujen lopuksi uudet huonekalut, kun ostimme sekä kuuden hengen ruokailuryhmän, että uuden, suuren kirjahyllyn lyhyen ajan sisään.

Olen todella tyytyväinen uuteen työpöytääni ja rakastan olkkarin uutta ilmettä. Sain omat Disney-elokuvani paremmin esille, samoin lapsuudessani saadut keraamiset muumit. Mieheni ilme taas oli kaiken vaivan arvoinen, kun hän pääsi järjestelemään uutta työhuonettaan (ja pelaamaan siellä ekaa kertaa!). Pari viikkoa kului, kunnes saimme kaiken laitettua paikoilleen muun elämän ohella, mutta nyt koti näyttää aivan uudelta ja erilaiselta! Avara olohuone-keittiö myös palvelee meidän elämäämme paremmin, se tuli testattua kun saimme viikonloppuvieraiksemme nelihenkisen perheen.

Seuraavana projektina meillä on muuttaa kylmä ullakko asuttavaksi tilaksi, mutta vaikka siihen on vielä pari vuotta aikaa, niin saahan sitä jo nyt haaveilla?

Kommentit

 • Petra

  Tosi hyvä muutos! 🙂 Haaveilen itsekin että seuraavassa kodissa sitten on tilaa askartelu/ompelunurkkaukselle tai ehkä jopa huoneelle.

   0
  • Anni

   Kiitos! 🙂 meidän suunnitelmissa on mulle isompi käsityönurkkaus, kun saadaan yläkerta remontoitua.

    0
 • Nimetön Annukka

  Todella kaunis ja hyvällä maulla toteutettu muutos. Saako kysyä, mitä seinän kaataminen maksoi?

   0
  • Anni

   Kiitos paljon! ☺ Totta kai saat kysyä. Seinän kaatamisen ja muoden muutostöiden loppusummaksi tuli noin pari sataa euroa. Mielestäni oikein kohtuullinen summa.

    0
 • CJD.Sign

  This totally transformed your living space! ♡♡♡Well done, you!♡♡♡

   0
  • Anni

   Thank you so much! ♥ We are loving this transformation.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.