VALIKKO
13.3.2018 20:34

Maaliskuussa maalataan! 4 x vinkit lasten kanssa maalaamiseen

Rakastan työtäni päiväkodin lastenhoitajana. Rakastan askartelua, luovuutta ja näpertelyä. Yhdistän nämä kaksi usein ja pyrin luomaan lapsille mahdollisimman usein uusia, mielenkiintoisia ja luovia aktiviteettejä. Koska työni on suuri osa minua, ajattelin jakaa omia vinkkejäni lasten kanssa puuhasteluun myös täällä blogissa. Toivottavasti tästä on iloa myös teille siellä ruudun toisella puolella.

Maalaus lasten kanssa on hauskaa puuhaa ja erilaisia maalaustekniikoita on pilvin pimein! Tässä alkuvuoden aikana olemme päiväkodissa kokeilleet lasten kanssa muutamia erilaisia juttuja. Yksi näistä oli itsellenikin uusi tuttavuus, sokerimaalaus.

4 x vinkit lasten kanssa maalaamiseen

Sokerimaalaus

Tarvikkeet: Pullovärit/peitevärit laimennettuna veteen, pensseli, pipetti ja maalarinteippiä, paperia (vahvempaa kuin perus kopiopaperi), hienoa sokeria ja vettä

Ohje: Keitä 1 osa vettä ja 2 osaa sokeria, niin että sokeri liukenee veteen. Anna jäähtyä.
Teippaa paperi pöytään (tai mielellään piirustusalustaan) ja maalaa pensselillä ohut kerros sokerilientä, niin että koko paperi on maalattu.
Ota laimennettua pulloväriä pipettiin ja tiputtele siitä varovasti pieniä pisaroita paperille. Katsele, miten ihanasti sokeri saa värit elämään paperin pinnalla. Poistaessasi teipit, jää työllesi kivat ”kehykset”. Anna kuivua noin vuorokausi. Valmis työ on ihanan kimaltava!

Tässä kaksi omaa työtäni, vaaleamman tein kotona akryyliväreillä ja tummenman sävyisen maalasin töissä lasten kanssa.

Kuulamaalaus

Tarvikkeet: Pullovärit/peitevärit ja paperia, maalarinteippi, pieni muovi/pahvilaatikko, marmorikuulia

Ohje: Teippaa paperi laatikon pohjalle kunnolla. Töräytä vähän maalia paperin päälle. Laita vaikka pariakin eri väriä. Laita marmorikuulat laatikkoon.

Pyörittele laatikkoa niin, että kuulat pyörivät maalin päältä ja pitkin poikin paperia, näin hoitaen maalaamisen puolestasi! Irrota paperi laatikon pohjalta. Kun teippi on poistettu, jää työhösi pienet reunat. Anna kuivua.

Vinkki! Taitavammille tai isommille lapsille työhön saa vaativuutta, maalaamalla vain yhdellä marmorikuulalla.

Lumeen maalaus

Tarvikkeet: Vesivärit ja pensselit sekä luminen maa (lunta voi myös tuoda sisälle esim. lautasella tai kulholla)

Ohje: Anna lapsille vesivärit ja päästä heidät valloilleen lumisella pihalla! Kovaksi painautuneeseen lumeen on helppo maalata vesiväreillä ja lasten luomukset piristävät kivasti päiväkodin pihaa. 

Huomioi, että mikäli tuot lunta sisälle, kauniit taideteokset eivät kestä kovin kauaa, joten ota niistä vaikka valokuvat lapsille muistoksi.

Havuista tehdyt pensselit

Tarvikkeet: Pienet kepit ja havun neulasia, maalarinteippiä, lankaa, pullovärit/peitevärit ja paperia Ohje: Askartele kepeistä ja havuista pensselit; levitä pitkä pala maalarinteippiä pöydälle liimapuoli ylöspäin ja teippaa siihen riviin neulasia. Kierrä teippi tiukasti kepin ympärille. Toista tämä vielä kerran.

Kierrä lankaa tiukasti vielä teippien päälle, jotta ne pysyvät paremmin paikallaan. Käytä pensseleitä kuten tavallisiakin, mutta maalaa kevyemmin.

Ihania maalaushetkiä!

Kommentit

 • Nimetön cathkinspa

  Kiitos monenmoisista pikku kikoista :)maalaamisen saralla.

   0
  • Anni

   Ole hyvä! Toivottavasti näistä on iloa 🙂

    0
 • EV

  Hei!
  Kiitos kivoista vinkeistä, pitää kyllä kokeilla lasten kanssa 🙂 Semmoista kysyisin, että millaisia värejä käytitte lumimaalaamiseen? Kokeiltiin kerran veteen sekoitettuna akvarellivärejä (halpoja) ja niistä ei oikein jäänyt väriä hankeen.

   0
  • Anni

   Käytimme ihan tavallisia vesivärejä, niitä kuuden värin paletteja, joita päiväkodeissa ja kouluissa yleensä on. Otimme väriä suoraan paletista, enkä laimentanut niitä ollenkaan. Kiva kuulla, että tykkäät vinkeistäni!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.