VALIKKO
8.4.2019 10:00

Millainen on täydellinen työpiste?

Olen jo jonkin aikaa haaveillut työpisteeni uudistamisesta, sillä se on ollut hieman epäkäytännöllinen. Siirsimme työpöytäni viime kesän remontin yhteydessä makuuhuoneeseen, jotta mieheni sai työhuoneemme täysin omaan käyttöönsä. Vaikka työpiste periaatteessa oli ihan hyvä, siitä kuitenkin puuttui ”se jokin”.

Minun yllätyksekseni sitten sain tänä vuonna todella mukavasti tulospalkkioita. Summasta osan päätin sijoittaa uusiin huonekaluihin, joten suunnistin rahoineni Ikeaan.

Millainen on täydellinen työpiste?

Mielestäni erittäin hyvä työpiste koostuu kahdesta asiasta:

a) Ensinnäkin käytännöllisyys. Kaiken tarpeellisen on oltava helposti saatavilla, järjestyksessä ja kaikelle on oltava oma paikkansa. Minun kohdallani mikään ei syö inspiraatiota yhtä paljon kuin ”Missäs se mittanauha nyt olikaan? Ai niin siellä rasiassa, joka on tuon laatikon takana ja kangaspinon alla”  -tyyppinen etsintäpartio joka kerta, kun haluan askarrella.

b) Tila ja rauha tehdä. Tämä pätee myös mieheeni ja onkin syy siihen, miksi työpisteeni siirrettiin pois varsinaisesta työhuoneesta. Kumpikaan meistä ei pystynyt työskentelemään, kuin toinen oli vastakkaisella seinällä tekemässä omia juttujaan.

Työtilassa tulee olla tarpeeksi, noh tilaa, levittää kaikki tarpeellinen esille ja käydä hommiin. Edellinen työpöytäni oli aivan liian pieni. Pöytä on minulle rakas, sillä äitini on ostanut sen ensimmäiseen omaan asuntoonsa ruokapöydäksi. Mutta käytännöllinen työpöytä se ei ollut.

Pieni, suuri muutos

Hankin siis Ikeasta kolme asiaa; uuden työpöydän, valaisimen ja kaapin. Uusi työpöytä eroaa vanhasta kahdella tavalla; se on pidempi ja siinä on kaksi vetolaatikkoa, joissa on kivasti hieman lisätilaa. Toisessa laatikkossa on kaikki planner-askarteluun liittyvät tarvikkeet ja toisessa muuta askartelusälää, kuten kartonkeja. Kartonkilaatikkoon saan myös läppärini tarpeen tullen säilöön, mikäli tarvitsen pöydän päähän pikkuisen lisätilaa. Hyllykään ei loppujen lopuksi ole edelliseen hyllyyn verrattuna kovin erilainen, mutta on vähän leveämpi ja alaosan ovet pitävät suurimman pölyn poissa ja antavat edes vähän siistimmän vaikutelman.

Sain uudelleen järjestelyn myötä kaikki käsityötarvikkeeni (paitsi neulelangat ja -tarvikkeet, jotka ovat olohuoneen kaapissa) mahtumaan työpisteen ääreen. Helposti käden ulottuvilla, siistissä järjestyksessä. Kaappiin järjestelin kaikki kankaani, joka taas vapautti yhden ylimääräisen lipaston muuhun käyttöön. Samalla tein pienen inventaarion ja laitoin eteenpäin kankaita, jotka ovat olleet kaappieni perällä liian kauan.

En tiedä onko työpiste nytkään vielä täydellinen, ainahan sitä varmaan löytyy jotain paranneltavaa. Olen kuitenkin lopputulokseen todella tyytyväinen, joten tällä mennään, kunnes saan seuraavan parannusidean!

Näppärät yksityiskohdat

Kauniita, kivoja ja kuitenkin käytännöllisiä yksityiskohtia ovat esimerkiksi kynäpurkkeina toimivat keräilemäni mukit, joista löytyy sekä Disney:ä, poneja, että Harry Potteria. Vähän erikoisemman muotoiset mukit ovat hyllyn päällä, ihan puhtaasti koristeena.

Inspiraatiotauluna toimii korkkitaulu, jonka kehykset olen koristellut washiteipillä. Tauluun olen kerännyt tärkeiden asioiden lisäksi kivojakin juttuja; postikortteja, kuvia ja muita, jotka tavalla tai toisella inspiroivat minua. Korkkitaulun vieressä on lapsen maalaus, jolla on minulle valtavan suuri tunnearvo.

Inspiroivaa viikkoa kaikille!

Kommentit

  • Anni

   Kiitos! Pienelläkin muutoksella voi onneksi saada aikaan suurenkin eron. 🙂

    0
 • Nimetön Täti

  Olen harkinnut saman pöydän ostamisesta. Se näyttää kyllä hyvältä. Muutenkin hieno järjestys!

   0
  • Anni

   Tämä pöytä on kyllä tosi ihana. Eikä kasaaminenkaan ollut kovin vaikeaa.

    0
 • Sini

  Noi mukit on aivan ihania! Siistissä työpisteessa on kyllä heti kummasti mukavampi työskennellä 🙂

   0
  • Anni

   Kiitos, ne on kyllä munkin mielestä ihania <3 Työpisteen käytännöllisyys ja siisteys vaikuttaa kyllä suuresti inspiraation määrään.

    0
 • Nimetön Nimetön

  Siistin näköistä. Mitä ihmeen tulospalkkioita?

   0
  • Anni

   Kiitos!
   Tulospalkkio on työnantajan maksama ”bonus”, jota maksetaan saavutettujen tavoitteiden/työtuloksen perusteella.

    0
 • Sonja Suomela

  Ihana työpiste! Mäki haluisin meikeille ja kosmetiikalle paremmat säilytystilat, joten ikea-reissu edessä meilläkin.

   0
  • Anni

   Kiitos paljon. Ikeasta saa kyllä todella näppäriä ratkaisuja. Olis mielenkiintoista nähdä sun työpiste ja vertailla, kun molemmilla on eri ”alat”.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.