VALIKKO
2.7.2018 20:19

Mitä kannattaa pakata mukaan festareille? + Tuska- festarit 2018 kuvina

Vaikka kesäkuu onkin jo ohi, niin festarikesähän on vasta alussa? Me vietimme mieheni kanssa viime viikonlopun Tuska-festareilla, kuunnellen huippuhyvää metallimusiikkia. Sää oli mainio festivaaleille; vettä ei tullut pisaraakaan, aurinko paistoi mutta tuuli viilensi mukavasti. Järjestelmäkameraa ei saanut festareille viedä, joten viikonlopun kuvat ovat puhelimen laatua. Tuska on meille siitä kivat festarit, että ne sijaitsevat Helsingissä, joten pääsimme yöksi kotiin. Leirintäalueelle pakkautuminen ei ehkä sovi mukavuudenhaluiselle allekirjoittaneelle. Tein kuitenkin vielä lyhyen listauksen siitä, mitä mielestäni kannattaa pakata mukaan itse festarialueelle. Mikäli sinulla on suuntana festarit vielä tänä kesänä, kurkkaa alta minun vinkkini:

Tuunattu festarilook!

Festareille kannattaa omasta mielestäni pukeutua sen verran mukavasti, että jaksaa koko päivän hillua ja rokata. Päivällä voi olla hyvinkin kuuma, kun taas iltaa kohden voi sää viiletä tosi paljon. Mikäli et pääse kotiin tai hotelliin lämmittelemään, on hyvä olla mukana myös lämmintä vaatetta. Minun festarilook koostui tällä kertaa monesta itse tuunaamastani jutusta; hupparista, bändipaidasta, sekä kaulahuivista.

Pukeuduin leggingseihin, pitkään toppiin, vähän leikeltyyn bändipaitaan sekä hupparista ja farkkuliivistä koottuun huppariin. Asun täydensi converset. Asusteita voi tietenkin laittaa oman maun mukaan, ja varsinkin tuolla Tuskassa tuntui monella olevan ”more is more” -moton mukaiset asusteet, mutta omasta mielestäni liiallisuus on vain epäkäytännöllistä. Lisäksi kassissa mukanani oli kerrasto; pitkähihainen trikoopaita ja toiset leggingsit, sekä pipo ja tavallisesta kolmiohuivista tuunaamani ympyräkaulahuivi. Lisäsin vaatetta sitä mukaa, kun ilta alkoi viiletä.

Tapani mukaan huomasin viikonlopun jälkeen, että minustahan ei ole yhtään yksittäistä kuvaa koko festareilta. Mulla käy näin usein, kun olen itse yleensä siellä kameran takana. Tässä siis (mies pois rajattu) kuva minusta lauantai-illalta, kun olin jo aivan kylmissäni vetänyt kaiken mahdollisen lisävarustelun ylleni. Silti jaksoi hymyilyttää!

Käytännöllinen reppu

Vaikka festareilla näkeekin paljon kangaskasseja, en sellaista suosittele arvotavaroillesi (itseltäni on joskus kangaskassin takareunan kautta varastettu tavaraa). Kannattaa ehdottomasti pakata tavarat vetoketjulliseen laukkuun tai reppuun. Repun etuna on myös se, ettei sitä tarvitse koko aikaa vaihtaa olalta toiselle ja kädet pysyvät vapaana. Omaan reppuuni pakkasin yllä mainitsemieni vaatteiden lisäksi kertakäyttösadetakin, aurinkolasit, vessapaperin (kyllä, tämä todellakin tuli tarpeeseen!), kosteuspyyhkeitä, pienet eväät, pari pussinsulkijaa sekä meikkipussin, joka sisälsi pinnejä, ponnareita, särkylääkettä, huulirasvan, purkkapussin ja pari tarpeellista meikkituotetta.

Sadetakki jäi (onneksi!) käyttämättä, mutta oli sen verran pieni, ettei sen kuljettaminen haitannut ollenkaan. Useimmille festareille ei saa sateenvarjoja viedä, joten nämä kertakäyttöiset sadetakit ovat todella näppäriä! Vessapaperi ja kosteuspyyhkeet tulivat tarpeeseen joka ilta, kun bajamajoista olivat kyseiset tarvikkeet loppuneet. Mikäli festareillesi saa viedä eväitä, kannattaa ottaa mukaan pientä naposteltavaa, kuten suolapähkinöitä tai karkkia. Meillä nämä pikkuherkut olivat todella näppärät välieväät ja pussinsulkijoiden ansiosta eivät namit levinneet repun pohjalle.

Tänä vuonna artistien omat tuotteet eivät niin kovasti säväyttäneet, joten päädyin ostamaan vain Tuskan oman kangaskassin. Hetken kyllä mietin tuota printtiä, että viitsinkö kulkea ympäriinsä risti väärin päin… Totesin kuitenkin, että tuskin siihen kukaan kiinnittää niin paljon huomiota, ettenkö voisi kassia hyvällä omalla tunnolla käyttää. Ehkä huomio kiinnittyy tuohon Tuska-logoon?

Mitä mieltä olet, olisiko sinulla jotain lisättävää listalle?

Kaikenkaikkiaan vietimme todella onnistuneen festariviikonlopun, musiikkikattaus oli mieleemme (vaikka ainahan voisi olla enemmän niitä omia suosikkeja, eikö?), sää oli mukava ja ruokaa oli laajasti eri valikoimaa. Tuskassa oli todella kätevä alepan kontti, josta sai ostaa naposteltavia, kuten alkoholittomia juomia, kolmioleipiä ja myslipatukoita, alepan hinnoilla. Todella hyvä idea!

Kävimme katsastamassa monta suosikkiamme, kuten Stick to your guns (pääsin eturiviin jee!), At the gates, Meshuggah ja Gojira. Lauantain positiivinen yllättäjä oli Galactic Empire, jotka soittavat raskaampia versioita Star Wars-elokuvien musiikista. Sunnuntai-iltaa kohden alkoi kunto vähän hiipua ja väsymys iskeä puseroon, mutta onneksi kotimatka ei ollut pitkä!

Onko sinulla vielä tänä kesänä suuntana jotkin festarit?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.