VALIKKO
28.3.2018 17:10

OHJE: Munankuoriruukku. Kaunista pääsiäispöytään!

Päiväkodissa askartelimme lasten kanssa rairuohoille kauniit munankuoret. Ruukut onnistuivat niin kivasti, että askartelin sitten viime viikolla kotiin samanlaisen, kahdessa eri koossa. Näitä onkin tänä ja viime pääsiäisenä näkynyt aika paljon. Vielä ehdit sinäkin askarrella pääsiäiseksi itsellesi tai pääsiäisviemisiksi samanlaisen.

Munankuoriruukku ohje:

Tarvikkeet:

Valkoista vessapaperia (minulla meni suureen munaan noin reilu puolet rullasta ja pieneen munaan noin 1/4 rullaa)

Suihkepullon, vettä ja sokeria

Ilmapallon Ohje:

1 Kuumenna kattilassa 2dl vettä ja 2dl sokeria, sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. (itse sulatin 4dl + 4dl, kahta munaa varten) Anna jäähtyä ja kaada suihkepulloon. Suojaa pinnat esim vahakankaalla. Mikäli teet hommaa itseksesi, voit tehdä sen myös lavuaarin yllä tai pesuhuoneessa. Sokeriliemi sotkee paljon!

2. Napsi itsellesi vessapaperin palat valmiiseen pinoon, josta niitä on helppo sitten liimata paikalleen. Puhalla ilmapallo sen kokoiseksi, kuin haluat valmiin ruukun.

3. Ota kiinni ilmapallon kannasta ja suihkuttele sokerilientä pallon pintaan. Peitä noin 2/3 pallosta wc-paperilla.

4. Asettele paperin paloja limittäin, suihkuttele sokerilientä aina jokaisen palan jälkeen. Painele paperin paloja niin, etteivät kulmat jää törröttämään. Toista tätä joka puolella. Suosittelen lisäämään paperia niin kauan, että ilmapallo ei enää kuulla läpi. Näin saat kovan ja kestävän ruukun.

5. Pese pinnat heti lopetettuasi, sokeriliemi jämähtää tahmaiseksi pinnaksi tosi nopeasti. 6. Aseta pallo mukiin ylösalaisin kuivumaan vuorokaudeksi. Leikkaa ilmapalloon reikä ja anna ilman valua ulos. Aseta ruukku nyt oikeinpäin pöydälle ja paina sisäpuolelta pohjaan pieni tasainen alue. Näin ruukku pysyy paremmin pystyssä. Leikkaa reunoihin siksak-kuvio, särkyneen munankuoren näköiseksi. Anna kuivua vielä toinen vuorokausi, tai kunnes ruukku on kunnolla kuivunut myös sisältä.

Huom! Ruukku ei kestä kastumista, mikäli laitat ruukkuun reikäpohjaisen kukkaruukun, laitathan pohjalle ensin pienen lautasen. Laitoin pienempään ruukkuun rahkapurkkiin istutetun rairuohon ja suurempaan ruukkuun kauniin keltaisen ruukkunarsissin.Ruukku on helppo askarrella, joskin vie hieman aikaa. Mielestäni tämä on kohtalaisen helppo toteuttaa myös lasten kanssa, kunhan lapsella vain kärsivällisyys riittää, eikä käsien sotkeminen haittaa. Hyvin yksinkertaisesti voi saada ihastuttavan lopputuloksen!

Tähän kohtaan myös pakko kertoa (omasta mielestäni) hassu juttu. Olin tehnyt munankuoret aamulla ja jättänyt kuivumaan. Mieheni sitten tuli kotiin ennen minua ja nähtyään ylösalaisin mukeissa kuivuvat munat, hämmästeli hän keittiöön jättämiäni ”vaahtopilviä, jotka tulvivat mukeista”. (tähän sellainen vedet silmissä naurava emoji) Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Tuota suurempaa ruukkua viime viikonloppuna eräät meillä käyneet vieraat ihailivat kovasti. Tästä inspiroituneena pienempi näistä onkin lähdössä kyseiselle henkilölle pääsiäistuomisiksi tänä viikonloppuna.

Ihania askarteluhetkiä!

Kommentit

 • Jaana

  Hyvä ohje, kiitos Anni! Jos löydän himasta ilmapalloja, kokeilen jo tänään 😀

   1
  • Anni

   Eipä kestä, kiva kuulla että pidät! kuulisin mielelläni, miten onnistuit näillä mun ohjeilla. Hyviä askarteluhetkiä! <3

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.