VALIKKO
3.3.2019 15:33

OHJE: Virkattu syntymäpäiväkakku ja karkit

Tämä suloinen virkattu kakku oli syntymäpäivälahja kummipojallemme, joka täytti 2 vuotta helmikuun alussa. Kakku jatkoi samaa linjaa, kuin jouluksi hänelle virkkaamani hedelmät ja kasvikset. Tämä ohje minulla on ollut käytössä ennenkin, virkkasin pari vuotta sitten ystäväni lapselle kakun samalla ohjeella. Vaikka ohje on englanniksi, se on mielestäni hyvin selkeä ja helppo, joten kannattaa kokeilla!

Kakun englannin kielinen ohje löytyy täältä.

Tapani mukaan tein kuitenkin pari pientä muokkausta ohjeeseen. Sivupaloihin käytin vain kahta väriä, niin että kerrokset 5-8 virkkasin punaisella ja muut kerrokset vaaleanruskealla langalla.

Päätypaloihin tein yhden lisäkerroksen, jotta sain reunan näyttämään kermavaahtomaiselta.

Virkkasin kerroksen seuraavasti: 2kjs, ensimmäiseen silmukkaan 1pylväs. *Kahteen seuraavaan silmukkaan 1ks molempiin, seuraavaan silmukkaan 2p.* Toista * *, kerroksen loppuun niin, että viimeiseen silmukkaan tulee 2p. Katkaise ja vedä lanka läpi. Päättele.

Kakun lisäksi, kun valkoista lankaakin jäi vielä yli, tein viime hetken lisäyksenä lahjaan pari söpöä karkkia. Virkkasin yhteensä 9kpl karkkeja, kolme kaikkia värejä. Pakkasin karkit lopuksi pieneen leivosrasiaan, jossa niitä voi säilyttää tai jonka voi ottaa mukaan keittiöleikkeihin.

Karkkien englannin kielinen ohje löytyy täältä.

Sekä synttärikakussa, että karkeissa käytin ihanaa Scheepjes Catona-puuvillalankaa ja 3,5mm virkkuukoukkua. Samalla langalla virkkasin kummipojalle myös leikkiruokia joululahjaksi, se soveltuu leikkiruokien virkkaamiseen täydellisesti. Langat olen hankkinut Helsingin keskustassa sijaitsevasta Snurre-lankakaupasta.

Ihania kakkukekkereitä kummipojalle!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.