VALIKKO
8.4.2018 20:09

Pääsiäinen + synttärit = ihanat juhlat

Maaliskuun loppupuolella meillä oli tupa täynnä ihania vieraita, sillä järjestimme pienet juhlat läheisillemme, synttäreideni sekä pääsiäisen merkeissä. Useimpina vuosina en juhli synttäreitäni, mutta tänä vuonna pääsiäisen sattuessa samaan kohtaan, halusimme kahvitella kodissamme rakkaidemme kanssa. Meillä vilisi pieniä ja vähän suurempia vieraita koko päivän. Pidämmekin mieheni kanssa kovasti vieraiden kestitsemisestä ja odotamme jo innolla, että kevät saapuisi rytinällä, jotta voisimme korkata vielä täysin lumen peitossa olevan takapihan. Takapihalle ja terasille on täksi kesäksi uusia suunnitelmia, nyt kun asunto alkaa sisältä olla kuosissa.Tarjolle olimme asettaneet tällä kertaa minitacoja kana- ja jauhelihatäytteillä, suolakeksejä tuorejuustoilla, sitruunajuustokakkua, mangokääretorttuleivoksia, keksejä ja suklaamunia, sekä siskoni leipomaa sitruunapiirasta. Kahvia nautimme tietenkin muumimukeista! Perheen pienimmille olimme järjestäneet pienimuotoisen pääsiäismunajahdin, johon lapset osallistuivat innolla.Lahjojen suhteen olivat läheiseni vetäneet aivan överiksi! Sain hurjan määrän kaikkea ihanaa, kuten Koiramäen Suomen historia-kirjan ja iittalan lasia ja posliinia. Olinkin niin otettu ja haltioitunut näistä muistamisista, että halusin ihan ikuistaa tämän kaiken kauneuden.

Koko viikonlopuksi saimme rakkaita vieraita Satakunnasta, kun siskoni perheineen saapui kyläilemään. Saimme viettää aikaa pienimmän kummipoikamme kanssa, sekä viettää mukavan kotiviikonlopun siskoni ja hänen miehensä seurassa.Ilokseni meillä kävi palmusunnuntaina myös pieniä virpojia, viime vuonna olin kovin pettynyt kun ovikellomme ei soinut kertaakaan. Kaikki namit meni omaan suuhun. Minusta on ihanaa, että vanhemmat askartelevat lastensa kanssa virpomisoksia ja kertovat virpomisen perinteestä. Minusta oli ihana huomata, että kouluikäisetkin lapset olivat piirtäneet kajaalikynällä kasvoihinsa kissan viiksiä ja pisamia, ja että virpomisoksien koristeluun oli selvästi käytetty aikaa. Lahjoimme virpojia suklaamunilla ja -patukoilla.Tässä viime viikkoina onkin ollut aikamoista kiirettä, jonka vuoksi tämän valmiiksi kirjoitetut postauksen julkaiseminenkin vähän jäi. Olemme piipahtaneet mieheni isovanhemmilla, viettäneet päivän Porvoossa, olen ehtinyt tehdä käsitöitä ja sairastaa. Tänä viikonloppuna lisäksi haimme kotiin pienen koiranpennun, joten koirajuttuja on varmasti luvassa!

Toivottavasti teillä kaikilla oli ihana pääsiäinen!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.