VALIKKO
22.4.2018 15:33

Piristystä tukkaan! Kuinka värjätä kotona pinkit hiukset

Tykkään vaihdella hiusten ilmettä (lue: läträtä hiusväreillä). Pienellä vivahteella väriä saa uutta ilmettä ja kivaa vaihtelua hiuksiin, tekemättä mitään kovin radikaalia! En kuitenkaan halua käyttää voimakkaita, hiuksia kuluttavia kestovärejä, vaan kevyempiä sävytteitä. Viime viikolla sävyttelin hiuksiani kevään kunniaksi pirteällä pinkillä! Alla muutama vinkki siihen, miten sinäkin voit värjätä itsellesi kotona pinkit hiukset.

Ihastelen aina välillä kauniita pastellin sävyisiä, sinisiä tai liiloja hiuksia, mutten ole valmis värjäämään kestoväreillä, niin kotona kuin kampaajallakaan. Tähän on syynä se, että värjäsin joskus nuorempana hiuksiani niin paljon, että tuhosin hiukseni lähes kokonaan. Päädyin sitten pakon edestä loppujen lopuksi kasvattamaan oman värini takaisin. Annoin hiusteni kasvaa tosi pitkäksi ja leikkasin kuivuneet, kuolleet latvat (eli noin 25cm!) pois. Koko prosessi kesti useamman vuoden. Nyt, kun hiukseni voivat taas paremmin, olen uskaltautunut kokeilemaan kevyitä sävytevärejä.

Näitä ihanan kevyitä Crestolin Fantasy Color Gloss suoravärejä on mukava käyttää, koska ne eivät vaurioita hiuksiani ja haalistuvat pesussa täysin olemattomiin (lue: mikäli kyllästyt yhtä nopeasti kuin minä, sävyä on helppo vaihtaa usein!). Olen testannut värejä useassa eri sävyssä sinisestä liilan kautta pinkkiin. Minulla värit säilyvät päässä noin puolitoista viikkoa, jonka jälkeen sitten värjäilen hiusten pesun yhteydessä uudelleen. Nyt viimeisimpänä käytössä ovat olleet sävyt Cool Red, Flamingo Pink sekä Wild Purple. Värejä voi sekoitella ja usein laitankin hiuksiin näitä vähän päällekkäin ja kerroksittain, jotta lopputuloksesta tulee kauniin eläväinen.

Värisävyjä voi katsoa ja värejä voit tilata täältä.

Pinkit hiukset vaivattomasti kotona

En sen enempää etsinyt mitään tutoriaaleja, vaan päätin mennä syteen tai saveen ja läiskin väriä päähäni summan mutikassa. Mikäli et itse halua olla yhtä tyhmänrohkea, tässä muutama vinkki:

Tarvikkeet! Onneksi tässä hommassa ei tarvita kovin isoja tai kalliita välineitä. Suosittelen ostamaan parin euron hiusvärisudin, kumihanskat ja hiusklipsuja. Näiden lisäksi tarvitset välineet suojaukseen. Niistä lisää alla.

Suojaus! Suojaa pinnat, käytä kumihanskoja sekä paitaa, jossa sotku ei haittaa. Paidan lisäksi minulla on vanhasta pyyhkeestä ja hakaneulasta viritetty ”kaulus”, joka suojaa niskaa ihan pahimmilta roiskeilta. Eli yksinkertaisuudessaan vanha pyyhe hartioilla ja edestä hakaneulalla kiinni tarpeeksi tiukalla, jotta pysyy. Jos väriä tippuu vääriin paikkoihin, ne kannattaa pyyhkiä heti pois, muuten väri jämähtää. Suojaan aina lattian vanhalla pyyhkeellä ja työtason mainoslehdillä.

Aikaa! Näillä väreillä läträämisessä voi kulua hetki, sillä värit levitetään puhtaaseen ja pyyhekuivattuun tukkaan. Eli joudut pesemään hiuksesi sekä ennen värjäystä, että sen jälkeen. Lisäksi nämä värit haalistuvat joka pesukerralla, joten kun värikäs vaahto on valunut lattiakaivoon muutamia kertoja, joudut toistamaan koko värjäysprosessin uudestaan.

Mainitsinkin tuosta haalistumisesta jo pariin otteeseen. Yllä olevissa kuvissa voit nähdä pienen demonstraation tästä, ensimmäisessä kuvassa olen juuri saanut tukkani kuivaksi värjäämisen jäljiltä. Toisessa kuvassa taas väri on jo kolme päivää vanha. Ei nyt niin kovin dramaattinen muutos, mutta omasta mielestäni näkyvä kuitenkin.

Onko teistä kukaan kokeillut näitä värejä?

Tai innostiko tämä postaus mahdollisesti kokeilemaan?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.