VALIKKO
22.4.2018 15:33

Piristystä tukkaan! Kuinka värjäsin kotona itselleni pinkit hiukset

Viime viikolla sävyttelin hiuksiani kevään kunniaksi, pirteän pinkillä! Hiuksista tuli todella raikkaan sävyiset. Alla vinkin siihen, miten värjäsin itselleni kotona pinkit hiukset. Mulle tulee toisinaan sellainen olo, että kaipaan jotain piristystä tukkaan! Päädyin värjäämään itselleni juuri pinkit hiukset, koska no, piti saada vaihtelua nyt ja heti ja näitä värejä sattui olemaan kotona valmiiksi.

Ihastelen aina välillä kauniita pastellin sävyisiä, sinisiä tai liiloja hiuksia, mutten ole valmis värjäämään kestoväreillä, niin kotona kuin kampaajallakaan. Tähän on syynä se, että värjäsin joskus nuorempana hiuksiani niin paljon (lue: ruskeasta blondiin ja blondista sinisen kautta taas ruskeaan yms…), että melkein pilasin ne kokonaan. Päädyin pakon edestä loppujen lopuksi kasvattamaan oman värini takaisin, annoin hiusteni kasvaa tosi pitkäksi ja leikkasin kuivuneet latvat (eli noin 25cm!) pois. Nyt sitten olen taas parin vuoden ajan kasvatellut hiuksiani pidemmiksi.Näitä ihanan kevyitä Crestolin Fantasy Color Gloss suoravärejä on mukava käyttää, koska ne eivät vaurioita mun hiusta ollenkaan ja haalistuvat pesussa täysin olemattomiin (lue: mikäli kyllästyt yhtä nopeasti kuin minä, sävyä on helppo vaihtaa usein!). Olen tuhonnut näitä monta pulloa, useassa eri värissä sinisestä liilan kautta pinkkiin. Mulla nämä värit säilyvät päässä noin puolitoista viikkoa, jonka jälkeen sitten värjäilen hiusten pesun yhteydessä uudelleen. Nyt viimeisimpänä käytössä ovat olleet sävyt Cool Red, Flamingo Pink sekä Wild Purple. Nyt tilasin uuden satsin pulloja ja tällä kertaa uutena sävynä Burgundy Red, jota testailen sitten kun nämä haalistuvat. Värejä voi sekoitella, ja mä usein laitankin hiuksiin näitä vähän päällekkäin ja kerroksittain, jotta lopputuloksesta tulee kauniin eläväinen.

Värisävyjä voi katsoa ja värejä voit tilata täältä.

Tässä muutama vanhempi kuva eri tyyleistä, joita olen näillä väreillä tukkaani taiteillut. Sinisistä kokeiluista ei nyt löytynyt muuta kuvaa, kuin tämä vanha otos 19-vuotiaasta minusta. Ylärivin ekassa kuvassa käytin violettia, sävyssä Wild Purple ja toisessa kuvassa on samaista violettia kahden pinkin kanssa sekoitettuna. Alarivin sävyistä ei ole mitään muistikuvia, koska niistä on jo useampia vuosia aikaa.

En sen enempää etsinyt mitään tutoriaaleja, vaan päätin mennä syteen tai saveen ja läiskin väriä päähäni summan mutikassa.

Mikäli et itse halua olla yhtä tyhmänrohkea, tässä muutama vinkki:

Tarvikkeet! Onneksi tässä hommassa ei tarvita kovin isoja tai kalliita välineitä. Suosittelen ostamaan parin euron hiusvärisudin, kumihanskat ja hiusklipsuja. Näiden lisäksi tarvitset välineet suojaukseen, eli lue eteenpäin!

Suojaus! Suojaa pinnat, käytä kumihanskoja sekä paitaa, jossa sotku ei haittaa. Paidan lisäksi mulla on vanhasta pyyhkeestä ja hakaneulasta viritetty ”kaulus”, joka suojaa niskaa ihan pahimmilta roiskeilta. Eli yksinkertaisuudessaan vanha pyyhe hartioilla ja edestä hakaneulalla kiinni tarpeeksi tiukalla, jotta pysyy. Mikäli värjäät vain latvoja, kannattaa laittaa värjättävän hiusosion alle foliota ja sutia väri tukkaan. Jos (ja mulla ainakin kun…) väriä tippuu vääriin paikkoihin, ne kannattaa pyyhkiä heti, muuten väri jämähtää. Suojaan aina lattian vanhalla pyyhkeellä ja työtason mainoslehdillä.

Aikaa! Näillä väreillä läträämisessä voi kulua hetki, sillä värit levitetään puhtaaseen ja pyyhekuivattuun tukkaan. Eli joudut pesemään pehkosi sekä ennen, että värjäämisen jälkeen. Lisäksi nämä värit haalistuvat joka pesukerralla, joten kun pinkki vaahto on valunut lattiakaivoon muutamia kertoja, joudut toistamaan koko värjäysprosessin uudestaan. Mua henkilökohtaisesti se ei haittaa yhtään.

Mainitsinkin tuosta haalistumisesta jo pariin otteeseen. Yllä olevissa kuvissa voit nähdä pienen demonstraation tästä, ensimmäisessä kuvassa olen juuri saanut tukkani kuivaksi värjäämisen jäljiltä. Toisessa kuvassa taas väri on jo kolme päivää vanha. Ei nyt niin kovin dramaattinen muutos, mutta omasta mielestäni näkyvä kuitenkin.Onko teistä kukaan kokeillut näitä värejä? Tai innostiko tämä postaus mahdollisesti kokeilemaan?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.