VALIKKO
1.4.2018 18:55

Aurinkoinen Porvoon vanha kaupunki ja testissä mustavalkoinen instax mini-filmi

Pääsiäisviikonlopun lauantaina (eli eilen, olin vähän malttamaton näiden kuvien kanssa!) teimme mieheni kanssa pienen aamupäiväretken, kohteena Porvoon vanha kaupunki. Itse en ollut kyseisellä paikkakunnalla edes koskaan käynyt, vaikka oli jo pitkään pitänyt. Niin kauan kuin muistan, minua ovat viehättäneet vanhat kaupungit ja kaupunginosat, varsinkin meren äärellä sijaitsevat sellaiset. Onkin siis vähän ihme, etten ole Porvoossa aiemmin vieraillut.

Pieni aamupäivän retki kauniissa säässä teki todella hyvää. Sää oli mitä kaunein, aurinkoinen ja lämmin. Herttaisen väriset, vanhat puutalot näyttivät todella kauniilta auringon valossa. Pienten putiikkien näyteikkunat loivat kaduille ihanaa vanhanajan tunnelmaa.  Kävimme katsomassa Porvoon kaunista tuomiokirkkoa. Pieni, mutta kaunis kirkko toi jostain syystä mieleeni kotikyläni kirkon, vaikka olikin tyyliltään erilainen. Kävelimme pitkin vanhan kaupungin katuja kaikessa rauhassa muutaman tunnin, sekä pysähdyimme torin laidalla sijaitsevalle terassille kahville. Pistäydyimme vain muutamassa kaupassa sisällä, mm. lelukauppa Riimikossa sekä Brunbergin myymälässä. Molemmista tarttui mukaan jotain pientä ja tuolla lelukaupassa haluan ehdottomasti käydä paremmalla ajalla uudelleen! Suuri osa putiikeista oli kuitenkin kiinni, joten senkin puolesta uusi visiitti on paikallaan.

Mukana minulla oli tietenkin rakas polaroid-kamerani Fujifilm instax mini. Olin alkuvuodesta tilannut testiin yhden paketin mustavalkoista monochrome-filmiä. Porvoon vanha kaupunki kuvauskohteena oli oikein mainio ja mustavalkoisiin kuviin sopiva, valmiista kuvista tuli todella kauniita. Rakastuin valmiisiin kuviin ja aion ehdottomasti tilata tätä lisää. Lisäksi kaulassa roikkui toinen kameramme, Canon-merkkinen sellainen. Kuvia tuli räpsittyä paljon, kuten meillä on aina tapana. Jopa minä, joka yleensä olen huono kameran edessä, innostuin poseeraamaan muutaman räpsyn verran.

Reissu oli oikein onnistunut ja suunnittelimme paluumatkalla jo, että menemme ehdottomasti käymään uudelleen kesällä ja ehkä jopa jo keväämmällä, kun sää lämpenee. Kesällä kaupungissa on varmasti aivan erilainen tunnelma, kun kadut täyttyvät kukista ja kahviloiden edustat pienistä pöydistä ja tuoleista.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.