VALIKKO
8.5.2018 08:16

Kerran kuussa! Uutta omaan vaatekaappiin

Tässä kun olen reilun vuoden tilaillut käsityölehteä ja omistanut kunnollisen, toimivan saumurin, on tullut ommeltua jonkin verran vaatteita. Mutta ei niinkään itselle, vaan muille ja lähinnä muiden lapsille. Nyt kuitenkin tein itseni kanssa sopimuksen, että alan ommella uutta omaan vaatekaappiin. Tavoite olisi ommella noin kerran kuussa yksi kiva juttu, etteivät jää lehtien kivat kaavat pölyttymään ja saan itsellenikin uutta. Näin syntyi tämä mekko.

Ompelin ensimmäisen, arkikäyttöön tulevan mekon itselleni jo huhtikuun puolella. Suosin vaatteissa monikäyttöisyyttä ja käytännöllisyyttä. Haluan vaatteen, jota voin käyttää niin töissä, kuin arkimenoissakin, ottaen huomioon työpaikkani. Työssäni kun pitää taipua mitä erikoisempiin asentoihin, kyykkiä ja istua lattialla päivittäin. (Tulee ihan mieleen Ti-Ti Nallen laulu ”ota sitten kiinni varpaan päästä, toinen tassu ylös päästä, ja pyöri, pyöri, pyöri ympäri…”) Oma suosikkivaatteeni on ehdottomasti mekko, leggingseihin tai sukkahousuihin yhdistettynä.

Tähän mekkoon kulutin Eurokankaan raidallista trikoota ja kaavan nappasin Suuri Käsityölehden numerosta 3/2017. Samassa lehdessä oli pari muutakin mekkoa, jotka tekisi mieli omaan kaappiin toteuttaa. Katsotaan mitä keksin seuraavaksi projektiksi. Todennäköisesti mekko tulee sekin kuitenkin olemaan, kesää kohti kun ollaan menossa. Raitatrikoota jäi vielä reippaasti, mulla kun on tapana ostaa aina kangasta vähän ylimääräistä. Saatan tehdä siitä itselleni vielä jonkinlaisen paidan.

Tätä raitamekkoa kuvailtiin sateisena huhtikuun viikonloppuna, kun kävimme mieheni kanssa pihakirppistapahtumassa kiertelemässä. Kotipihassa piti sitten ottaa vielä muutama kuva lisää, jotta saatin mekon malli näkyviin vielä paremmin. Tykkään tästä rennosta mallista ja hillitystä kuosista todella paljon. Voi olla että toteutan samalla kaavalla vielä toisen mekon, mutta leveämmällä, kellomaisemmalla helmalla.

Vaikkei kirppistapahtumasta lähtenytkään mukaan mitään, on silti tullut kirppisteltyä aika paljon viime aikoina. Tässä parin eri kierroksen saldot. Useimmiten kirpputoreilta mukaan lähtee kirjoja, lasten pelejä ja muuta pientä tilpehööriä. Niitä usein roudaan sitten töihin, jota voin hyödyntää vielä kun ei omia lapsia ole. Lisäksi parin euron pelin hajoaminen tai palojen hukkuminen ei niin paljoa sitten harmita.

Käytkö sinä kirpputoreilla? Mikä on sun lemppari?

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.