VALIKKO
21.3.2019 21:27

Resepti: Raikas mojito-juustokakku GLUTEENITON & LAKTOOSITON

Aikalailla tasan vuosi sitten julkaisin blogissani Baileys-kermaliköörillä maustetun juustokakun reseptin. Olin tehnyt kakun syntymäpäiväni kunniaksi työkavereilleni nautittavaksi. Vuotta aiemmin taisin tehdä sitruunajuustokakun.. Tästä on alkanut jo pikkuhiljaa muodostua kaava.

Juustokakut ovat henkilökohtainen bravuurini ja suosikkileivonnaiseni. Tänä vuonna haastoin itseni ja kehittelin itse reseptin, jossa yhdistyy juustokakku ja minun suosikki cocktail: mojito.

Mojito-juustokakku:

Pohja:

150g keksejä

45g sulatettua voita

Täyte:

300g tuorejuustoa

2dl tomusokeria

3dl kuohukermaa

250g maustamatonta rahkaa

2 limeä; 3rkl raastettua limen kuorta & 3/4dl limen mehua

8rkl vaaleaa rommia

5 liivatelehteä

tuoretta minttua

Koristeeksi:

2dl kuohukermaa

3rkl tomusokeria

1 lime, pilkottuna siivuiksi

ruokosokeria

Ohje:

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita sula voi ja keksin murut. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin jäähtymään.

Pese limet hyvin, raasta kuori ja purista mehut lasiin. Pilko noin 20 pienehköä mintun lehteä hienoksi.

Sekoita tuorejuustoon rahka, tomusokeri, minttu ja raastettu limen kuori. Lisää limen mehu ja pikkuhiljaa rommi, sekoita huolellisesti.

Vatkaa kerma erillisessä kulhossa ja lisää se tuorejuustoseokseen.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10min. Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kuumenna, kunnes lehdet ovat kokonaan liuenneet ja anna jäähtyä hetki. Sekoita neste ohuena nauhana massan joukkoon, koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristelu:

Irrota kakku vuoasta. Vatkaa kerma ja lisää tomusokeri. Pese limet hyvin ja leikkaa ne siivuiksi.

Laita kerma pursotuspussiin ja pursota reunoille. Asettele limen siivut. Ripottele lopuksi pinnalle hieman ruokosokeria.

HUOM! Reseptissä ei erikseen mainita jokaisen aineksen kohdalla, mutta pidä huoli, että kaikki käyttämäsi maitotuotteet, sekä voi ovat laktoosittomia ja keksit gluteenittomia. Näin herkkua pääsee nauttimaan mahdollisimman moni.

Mikäli haluat juustokakusta alkoholittoman version, jätä rommi pois. Sitä ei tarvitse korvata millään.

Vaihtoehtoisesti voit koristella myös esim. pelkillä limen siivuilla, mintun lehdillä ja raastetulla limen kuorella tai voit tehdä pintaan marmoroinnin.

Omaan makuuni tässä oli hyvä määrä rommia. Rommista tuli pieni makuvivahde, kakku ei kuitenkaan maistunut liikaa alkoholilta. Täytettä kannattaa kuitenkin maistaa välillä rommin lisäysvaiheessa. Työpaikan kahvihuoneessa mojito-juustokakku hupeni vähintäänkin yhtä nopeasti kuin karkkipussit, jotka vein siltä varalta, että kakku epäonnistuisi. Piirsin vielä kylkeen ”kortin”, johon kirjoitin työkavereille pienen viestin.

Mojito-juustokakku sopii hyvin kevään ja kesän juhliin, sillä mintun ja limen yhdistelmä tekee siitä raikkaan makuisen. Tietty jos minulta kysytään, mojito sopii mihin vain juhlaan! (Yllä vielä kuva viime viikonloppuisesta synttäridrinksustani, joka sopii hyvin aiheeseen.)

Ihania herkkuhetkiä!


Herkuttele myös tällä:

Resepti: Baileys-kahvi-juustokakku

Kommentit

    • Anni

      Samoin! Tästä tuli kyllä yksi mun suosikeista, vaikka itse sanonkin 🙂

       0
  • Nimetön Miia

    Tämä näyttää todella herkulliselta! Aion tehdä pääsiäispöytään.

     1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.