VALIKKO
23.7.2018 17:44

Vaaleanpunaiset ristiäiset & DIY asu sekä lahja

Viime viikonloppuna juhlimme siskoni toisen lapsen, kauniin tyttövauvan, ristiäisiä kotiseudullani. Pieni tyttö sai kasteessa nimekseen Tuuli ja ristiäiset olivat kauniin kesäiset (vaikkakin kirkossa alttarilla hikoilleet saattaisivat olla eri mieltä) ja muuten sateisen viikonlopun kruunasi auringonpaiste juuri juhlapäivänä. Niin juhlatilan kuin tarjoilujenkin värimaailma oli suloisen vaaleanpunainen.

Juhlaan olin pukeutunut väreihin, sekä säähän sopien, kesäiseen maksimekkoon sekä sandaaleihin ja itse ompelemaani kukalliseen kimonoon. Hempeä, vaaleanpunainen kukkaviskoosi löytyi Eurokankaan palalaarista, reilu viikko sitten. Kaivettuani kankaan laarista, sain sille välittömästi vision kimonosta. Ompelin itselleni samanlaisen kimonon kesäkuussa ja kirjoitin ohjeen ylös myös juuri Sinulle, voit kurkata sen täältä. Tähän kimonoon muutin palojen kokoa hieman, takakappale oli mitoiltaan 75cm leveä ja 80cm pitkä, etukappaleet puolestaan 37cm leveitä ja 80cm pitkiä. Sain kimonon ommeltua yhdessä illassa ja tahdoinkin heti ”tekosyyn” pukea se päälleni. Ristiäiset olivat täydellinen tilaisuus!

Tapani mukaan lahjammekin oli itse tehty. Ompelin tytölle luottokaavallani Jujunan Hiiop!:lla jumpsuitin, kokoa 68. Käytin jumppikseen hieman paksumpaa trikoota ja tein vaatteesta sen verran reilun, että jumppis menee tytölle sitten, kun säät oikeasti viilenevät ja tälle on jo käyttöä. Tämänkin kankaan ja muut tarvikkeet löysin Eurokankaasta. Samalla kaavalla olen ommellut jo kahdeksan jumppista, kaikki vauvalahjoiksi. Yksi olisi nyt juuri tuloillaan, alkukesästä syntyneelle pikkumiehelle.

Vaatteen lisäksi askartelin kortin ja lahjakortin yhdistelmän, jonka kanteen liimasin jumppis-kankaasta tuon söpön hiirulaisen. Sisällä on itse kirjoittamani lahjakortti, jolla tarjoudun kustantamaan x-määrällä kankaita tai lankoja ja tekemään niistä tulokkaalle jotain tarpeellista. Käymme sitten siskoni kanssa yhdessä ostoksilla ideoimassa. Olen antanut heille kerran aiemmin samanlaisen lahjakortin, kun siskoni ensimmäinen lapsi, kummipoikani, syntyi.

Valtavasti onnea vielä koko perheelle!

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Kauniita käsitöitä ja ihana lahjaidea!

   0
  • Anni

   Voi kiitos paljon! ♥

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.