VALIKKO
13.1.2019 14:17

Sukkalaatikko – ja muut tavoitteet vuodelle 2019

En tee uudenvuodenlupauksia, en rehellisesti muista olenko koskaan tehnytkään. Sen sijaan, asetan itselleni tavoitteita. Usein tavoitteet ovat kevyehköjä, saavutettavissa olevia asioita, joiden eteen pitää kuitenkin tehdä aktiivisesti jotain. Aikaisempina vuosina minulla on ollut tavoitteina esim. käydä joka kuukausi jossain uudessa paikassa, olkoon se kuinka arkinen paikka tahansa tai valmistumisen jälkeen löytää vakituinen työ, jossa viihdyn. Tänä vuonna tavoitteeni painottuvat käsitöihin ja vastuullisempaan tapaan tehdä käsitöitä.

Sukkalaatikko 2019

Sukkalaatikko-haasteeseen olen törmännyt netissä aiemminkin, mutten ole osallistunut. Sukkalaatikon idea on simppeli; joka kuukausi vuoden ajan neulotaan yksi pari sukkia. Sukat säilytetään kauniissa laatikossa ja vuoden lopussa laatikko sisältöineen annetaan lahjaksi (joko itselleen tai) minun tapauksessani jollekkin läheiselle. Haastetta emännöi Nonnu Neuloja, jonka youtubea kannattaa ehdottomasti kurkata, jos neulepodcastit kiinnostavat! Haasteelle on myös luotu oma Facebook-ryhmä, johon minäkin liityin.

Minä aion toteuttaa tämän haasteen pienellä twistillä, sillä olen jo valinnut kohteen, jonne haluan sukat loppuvuodesta lahjoittaa. Aion tehdä tuplamäärän sukkia laatikkoon, eli yhteensä 24 paria! Kaksi paria sukkia kuukaudessa, ei kuulosta paljolta, eihän? Saa nähdä, kuinka minun käy. Varsinaista laatikkoa en ole vielä sukille tehnyt, yksinkertaisesti, koska tarpeeksi suurta laatikkoa ei ole vielä tullut vastaan. Väliaikaislaatikon virkaa toimittaa kori, jossa olen säilyttänyt pienempiä jämäkeriä.

Vastuullisempia villasukkia

Säilytän lankoja sekä kirjahyllyn kahdella hyllyllä, että arkkumaisen sohvapöydän sisällä. Minun on välillä vaikea muistaa mitä lankoja omistan, ja kaivelen niitä kahdesta eri paikasta – haluaisin yhden riittävän. Olen lahjoittanut lankoja eteenpäin jo kahteen otteeseen viimeisen parin vuoden aikana. Silti niitä on tosi paljon. Niinpä tänä vuonna yhtenä tavoitteena onkin käyttää yksi kerä lankaa varastoistani yllämainittuun sukkalaatikkoon, aina kun ostan sukkalaatikkoa varten yhden kerän. Mikäli pysyn tavoitteessani, saan kahdentoista kerän hinnalla tuplamäärän sukkapareja.

Haluan muutenkin vähän saada karsittua lankakerien määrää, en vain ole vielä keksinyt miten. Mikäli sinulla on hyvä ehdotus, jätä se kommentteihin!

Vihdoinkin se kirjoneule!

Monen monta vuotta olen ihastellut toinen toistaan kauniimpia kirjoneuleita, osaamatta itse tehdä samanlaisia. Moneen otteeseen olen tainnut myös sanoa, että haluaisin (tai jopa aikovani) oppia kirjoneuletta tekemään. No enpä ole edes yrittänyt opetella. Tai olen, mutta hyvin lyhyellä pinnalla ja mielenkiinnolla. Kun sitten vielä uusimman Suuri Käsityölehden sivuilta löytyi lapaset, joiden erikseen mainittiin olevan hyvä projekti kirjoneuleen opettelulle, tein päätöksen. Tänä vuonna aloitan kirjoneuleiden opettelun. En aio tavoitella samoja taitoja, kuin äidilläni (joka on mm. kuvan sukat minulle neulonut), mutta jos nyt edes pääsisin alkuun. Joo, se on hyvä tavoite.

Tämän vuoden tavoitteet näköjään kaikki liittyvät neulomiseen. Haluan ja aion kyllä toki tehdä paljon muutakin käsilläni, kuten esimerkiksi ommella itselleni enemmän vaatteita, askarrella uutta planneriani (josta tulossa lisää tarinaa ensi viikolla, olen niin innoissani!), sekä kierrättää vanhasta uutta ja hyödyllistä. Haluan myös jakaa lisää vinkkejäni varhaiskasvattajan näkökulmasta, sillä niistä te lukijat olette tuntuneet pitävän.

Oletko sinä tehnyt uudenvuodenlupauksia tai asettanut itsellesi tavoitteita vuodelle 2019?


Vuoden 2018 suosituimmat postaukseni:

Tilkut hyötykäyttöön päiväkodissa

Kirjaesittely: Lastenhoitajan kalenteri

Vinkit päiväkodin kesään

Aistitoiminta päiväkodissa

Kommentit

 • Hilmukka

  Hyvin samantyyliset suunnitelmat täälläkin. Innostuin sukkalaatikkoideasta heti, mutten keksinyt, millä tavalla sen toteuttaisin. Itselläni on villasukkia paljon, kiitos äitini ja edesmenneen mummuni, joten ei omaan käyttöön. Eilen illalla keksin, että teen sukat hyväntekeväisyyteen, yhdelle yhdistykselle, mihin olen aikaisemminkin sukkia neulonut muutamia. Ja tavoitteena on käyttää omat lankavarastot ensin ja yrittää olla ostamatta lankaa mahdollisimman pitkälle tätä vuotta. Saas nähdä kuinka käy.

  Ja nuo kirjoneulesukat ovat mielettömät, äitisi on supertaitava!

   0
  • Anni

   Kuulostaa hyvältä tavoitteelta! Mullakaan ei itsellä ole tarvetta sukille, eikä oikein sukulaisillakaan, kun myös mun äiti ja mummu neulovat aika paljon. Siksi päätin myös laittaa sukat eteenpäin äin, sellaisille, joiden tiedän tarvitsevan niitä!
   Kiitos! Välitän kehut äitille 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.